Švýcarský den podtrhl Wawrinka. Už potřetí vyhrál turnaj v Čennaí

11. 1. 2015, 14:02
Aktuality 8
ATP ČENNAÍ - Loňskou sezonu zakončili triumfem v Davis Cupu a rok 2015 odstartovali ziskem individuálních trofejí. Řeč je o tenistech ze Švýcarska. Pár destek minut po triumfu Rogera Federera v Brisbane ovládl jeho krajan Stan Wawrinka turnaj v indické Čennaí, kde zvítězil potřetí za posledních pět let.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka má za sebou životní sezonu. Na Australian Open získal svůj první grandslamový titul, na antuce v Monte Carlu zaznamenal první vítězství na turnaji Masters 1000 a společně s Rogerem Federerem vybojovali pro Švýcarsko první trofej pro vítěze Davisova poháru.

A možná se hodí doplnit, že loňský rok odstartoval triumfem v Čennaí.

Stejným způsobem totiž vstoupil i do sezony 2015, když letos v na tradičním turnaji v Indii neztratil ani set. Před týdnem na exhibici v Abú Dhabí sice nestačil na Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče, v Čennaí ale zvládnul roli největšího favorita.

Stan Wawrinka a Aljaž BedeneDevětadvacetiletý Švýcar postupně porazil Chorvata Bornu Čoriče, Lucemburčana Gillese Mullera, Belgičana Davida Goffina a v dnešním finále nezaváhal ani se 156. hráčem světa Aljažem Bedenem. Pětadvacetiletého Slovince, který se dostal z kvalifiakce až do svého prvního finále na okruhu ATP, porazil 6-3 6-4.

"Je tady úžasná atmosféra a to je jeden z důvodů, proč se sem každý rok rád vracím," řekl Wawrinka, který v Čennaí zahajoval sezonu už sedmý rok po sobě a letos navázal na triumfy z let 2011 a 2014. "Dnes to bylo skvělé finále, s úrovní své hry jsem spokojený."

Dnes Wawrinka poprvé okusil, jaké to je obhájit titul. Celkově si připsal osmou singlovou trofej z turnajů ATP.

"Jsem teď opravdu moc šťastný, protože vyhrát turnaj ATP je těžké. Cítím se teď velmi dobře, více si věřím a mám dobrý pocit ze své hry. Je to sice jen začátek sezony, ale já doufám, že budu hrát dobře celý rok," dodal čtvrtý hráč světa.

Bedene se poprvé v 20leté historii turnaje dostal z kvaifikace až do finále, když vyřadil tři nasazené Španěly: Feliciana Lópeze, Gullerma Garcíu-Lópeze a Roberta Butistu, proti kterému ve včerejším semifinále odvrátil čtyři mečboly. První skalp hráče Top 10 už si však připsat nedokázal a nestal se tak prvním slovinským vítězem turnaje ATP.

"Byl to skvělý týden. Myslím, že ta tvrdá dřina v přípravě se vyplatila. Tohle je už třetím rokem můj oblíbený turnaj a těším se, až se sem zase za rok vrátím," řekl Bedene, který si před dvěma lety v Čennaí zahrál své dosud jediné semifinále. "Nechci, aby to pro mě tímhle skončilo. Stan hrál dnes úžasně a já chci zvednout úroveň své hry na level Stana," dodal.

- ATP 250 ČENNAÍ -
(Indie, tv. povrch, 458.400 dolarů)
nedělní výsledky (11. 01. 2014)
• Dvouhra - finále •
Wawrinka (1-Švýc.) - Bedene (Slovin.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Yen-Hsun Lu/Marray (Tchaj-wan/Brit.) - Klaasen/Paes (1-JAR/Indie) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Stan_Borowitz
konečně našli jinou fotku, kde si Stan neťuká na čelo...

To jen na vysvětlenou k vláknu níže, bo tady mají ve zvyku z člověka udělat debiIa tím, že nějakou chybu, na kterou jsou upozorněni, opraví a nějak se o tom zapomenou zmínit...
Reagovat
smazaný uživatel
Víc mě dokážou naštvat některé nadpisy, které zavání bulvárem.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, předsedo, máš pravdu!
Reagovat
Stan_Borowitz
furt jen kouše do pohárů a Wawrinka si v jednom kuse tuká na čelo. Ti chlapi prostě nic jiného neuměj.
Reagovat
a.magerova
Tak třeba má Rafa sponzorskou smlouvu se zubařem a Stan s psychiatrem ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo spíš Tenisportál. Podprahová manipulace, znáš to.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D Dobrý. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist