Švýcarský tým opustil Marti. Naštvalo ho, že nebude hrát

6. 3. 2015, 14:52
Aktuality 3
Nejenže úřadujícím daviscupovým šampionům ze Švýcarska chybějí nejlepší hráči, atmosféru v týmu navíc těsně před začátkem prvního kola v Belgii přiostřil vnitřní spor. Yann Marti je ze současného výběru nejlépe žebříčkově postaveným tenistou, nedostal ale důvěru pro zápasy, a proto se rozhodl odjet z Lutychu domů.
Yann Marti

Švýcarům chybí vedle Rogera Federera a Stana Wawrinky i zraněný Marco Chiudinelli a kapitán Severin Lüthi do dnešních dvouher nominoval Henriho Laaksonena a Michaela Lammera. Aktuálně 292. hráč světa Yann Marti není v nominaci ani na další dny. "Lüthi mi vůbec nevěří. To je největší zklamání v mojí kariéře. Mám pocit, že jsem dobře trénoval, ale to očividně nestačí. Je to rozhodnutí kapitána, ale mám s tím problémy," postěžoval si šestadvacetiletý tenista listu Le Matin.

Tvrdí, že se sám rozhodl odjet z Belgie domů. Podle národního tenisového svazu byl vyhozen kvůli nesportovnímu a nepřijatelnému chování.

Marti při absenci obou velkých hvězd cítil, že má šanci na daviscupovou premiéru. V této sezoně hraje challengery a turnaje Futures a ze sedmi zápasů v hlavních soutěžích vyhrál jediný. Lüthi proto dal přednost Lammerovi a Laaksonenovi. "Nebylo to rozhodnutí proti Yannovi. Dneska budeme potřebovat na kurtu hlavně zkušenosti," řekl kapitán, jehož tým je v Belgii jasným outsiderem.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Roger_Federer
Laaksonen otocil zapas ze stavu 2:0a ziskal pro Svycary bod, proti hraci o 200 mist nad nim...Asi vedel kapitan co dela a koho ma postavit.
Reagovat
SwissMaestro
No tohle by si vedle Federera nedovolil, hrdina.
Reagovat
smazaný uživatel
Co takhle trocha pokory?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist