Švýcary ve Gstaadu zradila záda, Wawrinka vzdal Lópezovi

26. 7. 2013, 21:56
Aktuality 4
ATP GSTAAD - Domácí hvězdy na antukovém turnaji ve švýcarském Gstaadu limitovaly bolesti zad. Den po nečekaném vyřazení Rogera Federera končí i druhý nasazený Stanislas Wawrinka, který v závěru třetího setu vzdal Španělu Felicianu Lópezovi.
Stanislas Wawrinka

Včera ve Gstaadu překvapivě už ve druhém kole vypadl Roger Federer, který si po prohře s Němcem Danielem Brandsem postěžoval na bolesti zad. A záda jsou i za vyřazením druhého švýcarského favorita Stanislase Wawrinky, který ve třetím setu vzdal Felicianu Lópezovi.

Wawrinka si vyžádal ošetření na kurtu po více než dvou hodinách hry, kdy prohrával 4-6 6-2 a 3-4. Ani zákrok fyzioterapeuta mu ale nepomohl a utkání vzdal. Prodloužil tak svou neúspěšnou sérii na domácím podniku, na kterém vyhrál od finálové účasti v roce 2005 jen jeden z pěti zápasů. 

"V prvním setu jsem měl spoustu šancí, ale bohužel to tady takhle vždycky dopadne. Pokaždé tu chci hrát extrémně dobře, takže jsem dnes z výkonu zklamaný. Letos jsem hrál opravdu dobře, tak jsem to tu chtěl potvrdit," litoval Wawrinka dalšího neúspěšného startu ve Gstaadu.

"Problémy se zády přišly v polovině druhého setu. Podobné potíže jsem měl už v Hertogenboschi a také ve Wimbledonu," přiznal osmadvacetiletý Švýcar dlouhodobější zdravotní komplikace.

Jednatřicetiletý Španěl López, který letos na trávě v Eastbourne ukončil tříleté čekání na titul, se o již třetí letošní finále utká s Robinem Haasem. Nizozemský tenista, který už v předchozím kole vyřadil nasazenou trojku Janka Tipsareviče, dnes zdolal 5-7 6-3 7-6 předloňského šampiona Marcela Granollerse ze Španělska a postoupil do druhého semifinále v sezoně.

Šestadvacetiletý Haase bude usilovat o třetí finále, obě předchozí si zahrál v letech 2011 a 2012 v Kitzbühelu, kde zároveň slavil i tituly. Právě v Rakousku předloni Haase vyhrál nad Lópezem jediný vzájemný duel na antuce, v celkové bilanci však vede 2-1 Španěl.

Federerův přemožitel Daniel Brands dnes nestačil na Rumuna Victora Haneska, který vyhrál bez ztráty podání 6-3 6-4.

Vítěz turnaje z roku 2008 se o postup do finále utká s Michailem Južným z Ruska, jenž dnes odvrátil celkem tři mečboly proti Juanu Mónakovi a zvítězil po boji 5-7 6-4 7-6.

"Měl jsem dnes trochu štěstí v klíčových momentech. Oodvrátil jsem mečboly, bylo to opravdu těsné. Můj první zápas byl těžký vzhledem k podmínkám a teď jsem rád, že jsem v semifinále poté, co jsem porazil skvělého hráče jako je Mónaco," řekl Južnyj.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 467.800 eur)
páteční výsledky (26. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
F. López (5-Šp.) - Wawrinka (2-Švýc.) 6-4 2-6 4-3 skreč W.
Južnyj (6-Rus.) - Mónaco (4-Arg.) 5-7 6-4 7-6(7)
Hanescu (Rum.) - Brands (Něm.) 6-3 6-4
Haase (Niz.) - Granollers (Šp.) 5-7 6-3 7-6(5)

Semifinálové dvojice:
Hanescu - Južnyj, Haase - F. López.

Čtyřhra - semifinále:
Andújar/García-López (Šp.) - Mergea/Rosol (Rum./ČR) 1-6 6-3 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Heather_Fedex
pekne receno od tomase
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/177245/berdych-federerovi-kritici-usmevne-zastanci-by-je-zadupali-do-zeme.html

timhle u mne zabodoval :)
Reagovat
Fandina
Tom super a dívala jsem se, že je tam o něm celkem dost článků a zajímavých i ze soukromí.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jaj, svajciarskych jednorucakov neposlucha chrbtica :/ ...kazdopadne dobru noc :)
Reagovat
Heather_Fedex
dobru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist