Sweeting udolal trápícího se Querreyho. V Houstonu uvidí bitvů obrů

7. 4. 2011, 10:36
Aktuality 5
ATP HOUSTON - Třiadvacetiletý Američan Ryan Sweeting si i ve druhém letošním zápase poradil se známějším krajanem Samem Querreym. Tomu se od loňského US Open vůbec nedaří a v pondělí zmizí z top 20. Ve středu se rozhodlo také o tom, že v Houstonu uvidí čtvrtfinále dvoumetrových obrů Isnera s Karlovičem.
Ryan Sweeting

V loňské sezoně získal Sam Querrey čtyři tituly. Každý na jiném povrchu. Pětisetová porážka v osmifinále US Open s Wawrinkou ho však odstartovala jeho bídné výsledky. Z posledních 21ti zápasů totiž hned čtrnáctkrát prohrál, naposledy na domácí antuce v Houstonu, kde obhajoval loňské finále. V pondělí tak vypadne z první světové dvacítky.

V Texasu se třiadvacetiletý Američan už podruhé v této sezoně utkal se stejně starým krajanem Ryanem Sweeitngem a jako v únoru v Delray Beach na něj nestačil, neboť zahodil hned 18 brejkbolů.

"Jednoduše se na antuce ještě necítím komfortně. Potřebuju pár týdnů potrénovat a připravit se na další turnaj," řekl Querrey.

I když 93. hráč světa Sweeting pětkrát přišel o podání, byl se svou hrou spokojený. "Celkově jsem spokojený. Nezačal jsem dobře, Sam mi hned v úvodu sebral servis a dobře podával. Věděl jsem, že musím něco změnit, a tak jsem se ve druhém setu více tlačil do jeho druhého podání a naštěstí jsem dobře returnoval," komentoval Sweeting.

Na okruhu ATP se tak podruhé v kariéře dostal do čtvrtfinále, poprvé tomu bylo shodou okolností rovněž po výhře nad Querreym. O premiérové semifinále se utká s Rusem Teimurazem Gabašvilim, který navzdory deseti dvojchybám vyřadil nasazenou osmičku Grigora Dimitrova z Bulharska.

Poprvé od roku 2007, kdy v Houstonu triumfoval, na podniku US Men's Clay Court Championships startuje Ivo Karlovič. A znovu se mu daří. Ve třech kvalifikačních zápasech a proti Beckerovi nečelil žádnému brejkbolu, ovšem v 2. kole s Igorem Kunicynem hned v úvodním gamu o podání přišel. Jenže sám ruský tenista se na servisu trápil a dvoumetrový Chorvat nakonec zvítězil hladce 6-4 6-1.

Ve čtvrtfinále se střetne v souboji dvou vysokých hráčů s dělovým servisem s domácím Johnem Isnerem. Ten v souboji s loňským semifinalistou Horaciem Zeballosem z Argentiny nasázel 14 es, nenabídl jediný brejkbol a vyhrál 7-5 6-3.

"Na antuce mě baví hrát, ale poprvé je to vždy těžké. Pohyb po ní velmi odlišný a zatím jsem na ní trénoval asi jen pětkrát. Dnes jsem chtěl prostě projít dál," řekl Isner. Před bitvou s Karlovičem, s nímž má bilanci vyrovnanou 1-1, prohlásil. "Nestává se mi příliš často, že bych se někomu mohl dívat z očí do očí."

- ATP 250 HOUSTON (USA / Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
úterní výsledky (05. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Sweeting (USA) - Querrey (2-USA) 3-6 7-6(5) 6-3
Isner (4-USA) - Zeballos (Arg.) 7-5 6-3
Gabašvili (Rus.) - Dimitrov (8-Bul.) 7-6(4) 6-3
Karlovič (Chorv.) - Kunicyn (Rus.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
darek.vrana
Nevíte někdo, jestli a kde hraje Veselý? Od AO a těch exhibic jsem o něm neslyšel a ani na ATP stránkách není žádný zápas.
Reagovat
Teo
Vsadím se, že sis mrknul na fotku Sweetinga a vzpomněl sis na Veselého:o)
Reagovat
darek.vrana
Ostatně kdyby tam byl Querrey, tak si vzpomenu taky:).
Reagovat
smazaný uživatel
2x vypadl v 1.kole kvalifikací na Futures.
Reagovat
dabelsobul
Současně je Veselý na kondičním soustředění v Turecku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist