Šwiateková zvládla první čtvrtfinále na trávě, Siniaková bude dohrávat třetí set v pátek

29. 6. 2023, 22:33
Aktuality 0
WTA BAD HOMBURG - Iga Šwiateková (22) v Bad Homburgu ve svém prvním čtvrtfinále na trávě přehrála Annu Blinkovovou (24) a dál na svém jediném přípravném turnaji před Wimbledonem potvrzuje roli favoritky. Až v pátek bude souboj o místo v semifinále dohrávat Kateřina Siniaková (27), jejíž čtvrtfinále proti světové patnáctce Ljudmile Samsonovové (24) bylo za stavu 1:1 na sety přerušeno kvůli tmě.
Iga Šwiateková (© Profimedia)

Iga Šwiateková hraje v Bad Homburgu poprvé od triumfu na antukovém Roland Garros. Na trávě se představuje poprvé od loňského Wimbledonu, ve kterém vypadla nečekaně ve třetím kole s Alizé Cornetovou.

Po úvodním ztraceném setu proti domácí semifinalistce loňského Wimbledonu Tatjane Mariaové se na specifickém povrchu rychle aklimatizovala. Neprohrála už šest setů po sobě, v žádném z nich neztratila víc jak tři gamy a prožívá nejlepší turnaj na trávě, na které dosud příliš zkušeností neposbírala a teprve dnes na ní hrála poprvé čtvrtfinále.

Den po Švýcarce Jil Teichmannové bez problémů potvrdila roli favoritky i proti Anně Blinkovové. Přemožitelku dvou grandslamových šampionek Sabiny Lisické a Leylah Fernandezové přehrála 6:3, 6:2.

22letá Polka toho na trávě zatím moc neodehrála. Osmifinalistka předloňského Wimbledonu v Německu vylepšila svou bilancí v hlavní soutěži turnajů WTA na zeleném pažitu na 9:5.

V semifinále bude trojnásobná grandslamová šampionka favoritkou proti Lucii Bronzettiové. Ta si v Bad Homburgu zahrála rovněž své první čtvrtfinále na trávě a Varvaru Gračovovou v něm porazila 6:4, 6:3. Proti Šwiatekové bude 24letá Italka usilovat o třetí finále a první mimo antuku.

Za posledních 10 let je světová jednička v semifinále turnaje na trávě teprve počtvrté a poprvé mimo Wimbledon.

Kateřina Siniaková si minulý týden zahrála deblové finále v Berlíně a v Bad Homburgu se dočkala i prvních výher ve dvouhře po více než čtvrt roce, během kterého laborovala se zraněním zápěstí a prohrála čtyři zápasy v řadě.

Po dvousetových skalpech Italky Elisabetty Cocciarettové a Jevgenije Rodinové ve čtvrtfinále vyzvala světovou patnáctku Ljudmilu Samsonovovou a po ztrátě dvou servisů prohrávala 0:3. Od stavu 2:5 soupeřka dvakrát podávala na zisk setu, ale česká tenistka získala pět her v řadě a ujala se nečekaného vedení.

Také ve druhém dějství předloňská finalistka Siniaková musela dotahovat. Za stavu 3:4 ale nevyužila šanci na rebrejk a byť v dalším gamu odvrátila setbol, ztracený servis si zpět vzít nedokázala a po takřka dvou hodinách boje bylo vyrovnáno 1:1.

Dál už tenistky nepokračovaly. Stadion se totiž začal zahalovat do tmy a pořadatelé usoudili, že se v pátek bude pokračovat od začátku třetího setu. Na vítězku už v semifinále čeká Američanka Emma Navarrová.

• WTA 250 BAD HOMBURG •
Německo, tráva, 259.303 dolarů
čtvrteční výsledky (29. 06. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Siniaková (ČR) - Samsonovová (2) 7:5, 4:6 / přerušeno kvůli tmě
Šwiateková (1-Pol.) - Blinkovová (9-Rus.) 6:3, 6:2
Bronzettiová (It.) - Gračovová (8-Rus.) 6:4, 6:3
Navarrová (USA) - Masárová (Šp.) 6:7 (2:7), 1:1 / skreč M.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Ninomijaová/Mihalíková (Jap./SR) - Kolodziejová/Nosková (ČR) 7:6 (7:3), 3:6, 10:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist