Sydney: Hladká výhra Clijstersové a úspěch Češek v kvalifikaci

9. 1. 2011, 10:56
Aktuality 4
WTA SYDNEY - Dvěma zápasy dnes odstartovala generálka an Australian Open. V Sydney se schází hned sedm tenistek z top 10 a první kolo mají za sebou úspěšně světová trojka Kim Clijstersová, i Ruska Světlana Kuzněcovová. Hlavní soutěž si zahrají také tři Češky, jež prošly kvalifikací.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová od loňského června prohrála jen tři utkání z 26 a jedinou její přemožitelkou byla Vera Zvonarevová. Světová trojka může na druhou hráčku žebříčku WTA narazit i v Sydney, obě by však musely dokráčet do finále.

Zatímco Ruska má v prvním kole volný los, sedmadvacetiletá Belgičanka musela o druhé kolo bojovat. Příliš sil ale ve svém úvodním duelu sezony neztratila. Rumunku Alexandru Dulgheruovou smetla 6-1 6-2, když po svém servisu ztratila pouhých šest fiftýnů.

"Asi to nebylo nejrychlejší podání. Ale dokázala jsem servis dobře umisťovat a hlavně jsem se soustředila, což je hlavně při hře proti sluníčku hodně důležité," komentovala Clijstersová, jež si už na Nový rok připsala skalp světové jedničky Wozniacké, kterou porazila na exhibici v Thajsku. "Mám ze své hry dobrý pocit. Jsem spokojená, jakv úvodu sezony hraju," dodala.

Dobře v Sydney začala také Světlana Kuzněcovová, jež porazila dvakrát 6-2 domácí Jelenu Dokicovou.

Clijsterosvá má na své straně pavouku Wozniackou, dále s top 10 v Austrálii hrají ještě Jankovičová, Stosurová, Azarenková a Schiavoneová.

V soutěži se představí také tři Češky, které v Sydney zvládly kvalifikaci. Barbora Záhlavová-Strýcová se utká s Ruskou Petrovovou, a pokud uspěje, vyzve Clijstersovou. Lucii Hradeckou čeká Italka Pennettaová, v případě postupu by hrála se světovou dvojkou Zvonarevovou. Papírově nejlehší soupeřku má Sandra Záhlavová, kterou čeká Virginie Razzanovoá. Francouzka však v kvalifikaci už dvě Češky - Benešovou a Hlaváčkovou - vyřadila.

- WTA PREMIE SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 618.000 dolarů) -
nedělní výsledky (09. 01. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Clijstersová (3-Belg.) - Dulgheruová (Rum.) 6-1 6-2
Kuzněcovová (Rus.) - Dokičová (Austr.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
BooOoo
je vidět, že se Lucka Hradecká se snaží a má docela dobrou formu, v Brisbane prošla kvalifikací, jenže narazila na Stosurovou, proti které měla mečbol .. teď se opět probojovala kvalifikací a myslím, že proti Pennettaové má docela šanci kvůli jejím zdravotním problémům ...
Reagovat
smazaný uživatel
ona prohrála 7:6 6:1 a měla match-ball jo ? :D co to meleš ? :D
Reagovat
BooOoo
oprava : Lucka Hradecká měla setbol spletl jsem se
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist