Také Federer a Djokovič nepočítají s účastí ve finále nového Davis Cupu

11. 10. 2018, 20:47
Aktuality 26
Po Alexanderu Zverevovi zpochybnili svou účast ve finálovém turnaji Davisova poháru i dvě z největších hvězd současného tenisu Roger Federer a Novak Djokovič. Soutěž by měla po radikální změně formátu od příštího ročníku vrcholit turnajem pro osmnáct týmů ve druhé polovině listopadu.
Profily hráčů
Roger Federer

"Silně o tom pochybuji. Uvidíme, co bude," řekl sedmatřicetiletý Švýcar na turnaji Masters v Šanghaji k případné účasti ve finále. "Myslím, že to není nic pro mne. To udělali pro příští generace hráčů," dodal.

Ani jednadvacetiletý Zverev ovšem není z reformy nadšený a už dříve kategoricky odmítl, že by ve finále hrál. Podle něho je načasování turnaje nepřijatelné. "V listopadu už hrát nebudu. Myslím, že to tak budou mít všichni špičkoví hráči," zopakoval tento týden v Šanghaji své stanovisko pátý hráč světa.

Termínem není nadšený ani Djokovič, který se o případném startu ještě definitivně nerozhodl. "Uvidíme. Zatím si nejsem jistý," řekl v Šanghaji srbský tenista. "Myslím, že datum Davis Cupu je opravdu špatné, zvlášť pro nejlepší hráče," konstatoval.

Vzhledem k tomu, že ATP se rozhodla oživit projekt Světového poháru tenisových družstev, bude podle Djokoviče program ještě víc našlapaný. Obnovenou premiéru bude mít soutěž v lednu 2020 v Austrálii, tedy jen několik týdnů po finále nového Davis Cupu. "Mezi těmito dvěma dám přednost Světovému poháru, protože je to akce ATP," vzkázal.

Účast na finálovém turnaji, který bude v roce 2019 hostit od 18. do 24. listopadu Madrid, mají zatím jistou letošní semifinalisté z Francie, Španělska, Chorvatska a USA, divoké karty dostaly Argentina a Velká Británie. Dalších dvanáct týmů včetně českého, švýcarského či srbského bude hrát o postup v únorovém kvalifikačním kole. Švýcarsko se utká s Ruskem, Srbsko s Uzbekistánem a Česko s Nizozemskem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
marekv
Skvělé zprávy, už sem to četl, tak snad naděje, że se to vrátí k původnímu formátu.
Ale ten Djokovičův názorový veletoč mě taky bouchnul do očí.
Reagovat
Krisboy
Dobře kluci, jen do nich. Ať si ten paskvil hraje Piké se spoluhráčema na trénincích.
Reagovat
Mayo
Djoki sa trosku ponizil no.
Reagovat
smazaný uživatel
Jn mit dneska nesouhlasny nazor je naprosto ponizujici a odsoudihodny cin,ve Spanelsku kvuli tomu odebiraji i deti rodicum ...
Reagovat
Jiri
dat novemu formatu sanci. Prvni rocnik asi nebude nic moc, ale verim, ze dlouhodobe to bude atraktivnejsi nez soucasny format. Snad i pro ty nejlepsi hrace.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blax
Tak Djokovič se opět ukázal... Nový formát Davis cupu je hrozný, ale Novak patřil mezi jeho největší podporovatele a teď prohlásí toto. A pak se bude divit, že tolika lidem prostě nikdy nebude sympatický. Rafa má svoje kouzlo. Roger má svoje kouzlo. Nole nemá nic.
Reagovat
Bob
Žiješ ve své bublině. Je to jen tvůj úhel pohledu nenapadne tě, že takhle to vidíš jen ty sám. Kouzlo osobnosti je relativní záležitost.
Reagovat
blax
Nesouhlasím. Často se stává, že publikum (kdekoliv na světě) fandí outsiderovi. Jenom proti Rafovi a Rogerovi se to nestane. Nole si na nepřízeň publika často stěžoval. Poslední rok a něco zkouší posílání srdíček publiku a vím, že se to nelíbí i některým jeho fanouškům.
Reagovat
blixa
Rafa má kouzlo osobnosti, jo ? No to to mě poser. Pro koho, proboha ? Nole je proti němu supercharismatickej ! A nejen Nole, vlastně každej. I třídenní kuře :D Jako Rafa je dobrej tenista, o tom žádná ale kouzlo osobnosti ? To fakt ne !
Reagovat
Marduch
Jj aby se pan blax necitil dotceny, tak Nole, kdyz teda prosazoval ten jiny format, tak bude muset automaticky kvitovat jakykoli sebestupidnejsi termin.
Reagovat
blax
Od začátku se mluvilo o tom, že pokud projde nový formát, tak bude turnaj v jednom týdnu na konci sezóny.
Reagovat
baggik
No asi se nemluvilo o listopadu, kdy budou ti top hráči po turnaji mistrů, taky Djokovičovi bude za rok už 32 a najednou jsou ty týmové turnaje dva. Jemu víc vyhovuje ten na začátku sezony, než ten na konci, to je celé. A jak tady někdo psal Nadal a charisma? Se tváří pořád nasraně, neustále dává vlasy za ucho a vytahuje trenky z řiti, jinou polohu ani nemá. Nole umí dělat zábavu i se vztekat a házet raketou. Pro mě určitě zajímavější člověk. Tady někdo rozjel kampaň me too.
Reagovat
Herbert_Hoover
No naštěstí vy dva netvoříte veřejné mínění ani šablony kouzla osobnosti :)

Novak řekl jasně, že upřednostní událost pod hlavičkou ATP před ITF..a sice Světový pohár v lednu, který se znovu rozjede od přespříští sezony :)
Reagovat
Jan
Bude to výsměch pro ty funkcionáře, co nový formát prosadili, když tam ze špičky moc hráčů nebude. A ukáže to jejich hloupost.
Reagovat
SwissMaestro
Djokovič se mocně zasazuje o změnu formátu (vyloženě podporoval tento nový co byl schválen) a poté se turnaje nezúčastní? To je dno.
Reagovat
baggik
Djokovic byl naopak jeden z těch top hráčů, který se toho starého davis cupu i zůčastňoval, když byl mladší. Tohle už je turnaj pro novou generaci, Nole už davis cup vyhrál, Nadal dvakrát, nakonec i ten Fedex a Murray, kteří ho dřív vůbec nehrávali. Co by si tam jako dokazovali ve věku, kdy Sampras a spol. ukončili kariéru.
Reagovat
Roger_Federer
Ma nejvic startu v DC ze vsech top hracu, tak kdy ho nehraval ??
Reagovat
Mayo
Rafa ho vyhral veľakrát.
Reagovat
spaniel
Ne, Španělsko ho vyhrálo mnohokrát...
Reagovat
jackiec
tak fedex ať rovnou řekne že už ho jakýkoliv formát davis cupu nezajímá a balkánec byl jeden z těch co chtěl změnu a nelíbí se mu to, nevím co si myslel, že se to bude hrát někdy během sezońy?
Reagovat
SwissMaestro
Přesně. Hlavním důvodem byla vytíženost během sezóny a to, že DC byl roztříštěn. Teď není a TOP hráčů bude ještě méně. Djokoviče velmi respektuji jako legendu tohoto sportu, ale zachoval se jako nechutný sráč.
Reagovat
jackiec
itf si myslí že ti nejlepší budou hrát, ale NEBUDOU!tenis je prostě individuální sport a jim prostě stačí vyhrát jen jednou za život davis cup, to se prostě nevyrovná tomu že tenista chce opakovaně vyhrávat grandslamy.fedex, srb, nadal, wawroš, skot, je to nebude táhnout někam cestovat v listopadu třeba na antuku
Reagovat
SwissMaestro
Vidím max na Nadala a třeba Del Potra v prvním roce......nic víc :/
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Federer má svoje odehráno a má suverénně nejvíc startů z hráčů BIG 4.Ve 37 je navíc blbost hnát se na turnaj na konci listopadu. Klobouk dolů před tím, kolik toho v DC odehrál, když si vezmeme, že špičkoví hráči DC nehrají. A je to logické. Mají dost zápasů na GS a mají jiné vrcholy sezony, jasně, že třeba pro Štěpánka byl Davis Cup strop, páč si na GS neškrtl.
Reagovat
janek_da
tak sme tři
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist