Takový výpadek mají někdy všichni, prohlásil Dimitrov po prohře v prvním kole turnaje v Dubaji

2. 3. 2018, 13:56
Aktuality 1
Grigor Dimitrov byl coby čtvrtý hráč světa nejvýše nasazeným hráčem turnaje v Dubaji, roli turnajové jedničky ale bulharský tenista nezvládl a prohrál již v prvním kole. Mrzí mě to, ale myslím, že takový výpadek mají čas od času všichni, konstatoval po utkání vítěz loňského Turnaje mistrů.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Dimitrov, jenž na konci loňské sezony ovládl Turnaj mistrů, odstartoval sezonu 2018 na turnaji v Brisbane, kde si zahrál semifinále, v němž ve třech setech podlehl domácímu Kyrgiosovi. V Melbourne se pak bulharský tenista probojoval do čtvrtfinále a před dvěma týdny došel v nizozemském Rotterdamu až do finále, kde v boji o titul podlehl Rogeru Federerovi.

Tento týden však aktuálně čtvrtý tenista světa nezvládl roli turnajové jedničky a největší hvězdy na podniku v Dubaji a s turnajem se rozloučil velmi nečekaně již v prvním kole. Bulhar v úvodu prohrál s až 117. hráčem světa Malekem Jazírím.

"Někdy máte takový den, že s tím nic neuděláte, ať se snažíte sebevíc. Bohužel jsem nedokázal hrát svou hru. Můj pohyb po kurtu nebyl dobrý. Možná jsem docela dobře podával, ale zase mi chyběl rytmus," řekl Dimitrov po utkání.

"Malek naopak odehrál výborné utkání, celou dobu zůstat maximálně koncentrovaný, silný a hrál výborný tenis," chválil Jazírího Bulhar. "Neměl co ztratit a šel do toho naplno. Já jsem se snažil najít recept na jeho hru, ale pokaždé se něco pokazilo. Nedokázal jsem kontrolovat absolutně nic. Vždy, když jsem se o něco pokusil, tak jsem to pokazil nebo zahrál jinak, než jsem chtěl," hodnotil utkání Dimitrov.

"Nemůžu se na nic vymlouvat, cítil jsem se dobře, jen to prostě nešlo. Blbý den," dodal vítěz osmi turnajů na okruhu ATP. "Přestože mám za sebou dobrý vstup do sezony, odehrál jsem spoustu výborných zápasů, porazil dobré hráče, tak dnes to prostě nesepnulo dohromady. Dávám tenisu vše, ale takové zápasy člověku ukážou, že někdy prostě stačí blbý den a všechna ta práce je pryč."

"Taková prohra vás srazí, obzvlášť, když je to prvním kole, ale i takový je náš sport," uvedl Dimitrov, který naposledy prohrál první zápas na turnaji minulý rok na trávě ve Stuttgartu, kde nestačil na Poláka Janowicze. "Mrzí mě to, ale je to jeden zápas. Pokusím se si z něj vzít ponaučení a budu dál tvrdě makat na tom, abych byl připravený na další turnaj. Myslím, že takový výpadek mají čas od času úplně všichni, rozhodně v tom nejsem sám."

"Jak říkám, vyčistím si hlavu, probereme ten zápas s týmem a půjdeme dál. Myslím, že ty zápasy z úvodu sezony mi ukázaly, jak na tom jsem a já věřím, že budu do Indian Wells dobře připravený."

Komentáře

1
Přidat komentář
Pavol
Tak si si zalietal na zipline dráhe a potom si vyletel z turnaja. Hlavne že si sa nezranil fyzicky. Len ego troška utrpelo,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist