Tarpiščev nechává sedět Južného, hrát bude Kunicyn

9. 2. 2012, 16:12
Aktuality 8
Nehrající kapitán ruských tenistů Šamil Tarpšičev překvapil svou nominací do zápasů 1. kola Davisova poháru. V pátek se v Rakousku proti domácím hráčům postaví Alex Bogomolov a Igor Kunicyn, který dostal přednost před Michajlem Južným.
Šamil Tarpiščev

Šamil Tarpiščev experimentuje se sestavou. I když má v Rusku zkušené borce Nikolaje Davyděnka a Michajla Južného, ani jeden v pátek do dvouher nenastoupí. Zatímco Davyděnko je z formy a jeho nenasazení se očekávalo, start Michajla Južného byl velmi pravděpodobný. Nehrající kapitán ale nechává sedět i čerstvého vítěze turnaje v Záhřebu, kde Južnyj ovládl dvouhru i čtyřhru.

Tarpiščev své rozhodnutí odmítl komentovat. "Člověk by měl vysvětlovat až po zápase. Nechci předem prozradit naší taktiku," tajil ruský kapitán.

Důvodem může být zdravotní stav Južného, který si před dvěma dny stěžoval na bolest ramene. Sám ale prohlásil, že je na zápas připravený. "Je to čistě rozhodnutí kapitána, s mým ramenem to nemá nic společného. Sestavu můžeme změnit pro nedělní den, to však bude záviset na předchozích výsledcích," řekl Južnyj.

V pátek by se v úvodní dvouhře měl utkat domácí Jürgen Melzer s Kunicynem. Následovat bude duel Andrease Haidera-Maurera s Alexem Bogomolovem, který bude svou rodnou zemi reprezentovat vůbec poprvé. Na čtyřhru jsou nominováni Marach s Peyou a Davyděnko s Južným.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hloupý je, že rakouský program ORF Sport plus je od podzimu zakódovaný, takže sledování tenisu hraného u nich (včetně turnajů ATP a WTA) na satelitu skončilo. Pozemní rakouskou TV nechytám.
Reagovat
misoSK
zablokovali to akurat ked zacinal ATP turnaj vo Viedni, to ma pekne nasr.lo vtedy
Reagovat
smazaný uživatel
Další minely se dočkáme zítra. Supertennis má podle programu dát v DC přednost našemu Cechrepu, který mě absolutně nezajímá. Švýcaři začínají dřív, v 16:00 to ale přepnou a místo Rožéra půjde Cechrep :-(
Utkání s Taliány je přitom totálně o ničem, škoda času na tohle koukat.
Reagovat
skott
a nerikal jsi tohle nahodou driv i o celem muzskem tenise a zvlaste Davis Cupu, tak proc ti to vadi?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandim rusům , melzer je hnup nemam ho rad a Marat byl muj oblibenec :D
Reagovat
smazaný uživatel
udělal chybu jelikož kunycin od melzera dostane na prdel a haider mauer podle me muze zle potrápit bogomolova ale i tak fandím rusům
Reagovat
Cenda1
fandíš rusům? to by mě zajímalo jak vznikla tvoje sympatie k nim?..
Reagovat
smazaný uživatel
nevím taky sám proč ale sou my sympatičtí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist