Teenagerka Valentová získala v Říčanech třetí letošní titul

17. 3., 12:39
Aktuality 17
Tereza Valentová (17) pokračuje v letošní neporazitelnosti i na domácím podniku ITF W75 v Říčanech. Talentovaná česká teenagerka porazila ve finále 135. hráčku světa a nasazenou jedničku Dariu Snigurovou (21) 7:6, 6:2 V letošních 14 zápasech ztratila pouze jeden set. V novém vydání žebříčku by se mladá Češka měla posunout do čtvrté stovky a své maximum vylepší o více než 150 míst.
Profily hráčů
Valentová vyhrála turnaj ITF W75 v Říčanech. (@ Profimedia)

Tereza Valentová se možná definitivně rozhodne působit už jenom mezi profesionálkami. Letošní vstup na dospělé turnaje má totiž naprosto bezchybný. V aktuálním roce vyhrála všech 14 zápasů, a dokonce ztratila jen jediný set. Parádní vítěznou sérii předvedla na akcích W15 v Monastiru a tento týden se jí povedlo triumfovat také na domácí půdě v Říčanech.

Na akci W75 začala obratem v prvním kole, ale od té doby zvládla všechny zápasy naprosto suverénně. Z duelu druhého kola její soupeřka a krajanka Tereza Martincová odstoupila, ve čtvrtfinále  a semifinále ztratila dohromady jen 10 her a v nedělním finále skolika nasazenou jedničku a 135. hráčku světa Dariu Snigurovou ve dvou setech 7:6, 6:2.

Češka se ze začátku dařilo a vedla 3:1. Poté se její soupeřce povedlo dvakrát sebrat servis Valentové a otočila na 5:3. Náskok ale ukrajinská hráčka neudržela a sadu vybojovala česká teenagerka v tie-breaku poměrem 7:4.

Druhý set nabídl podstatně menší drama. Valentová v něm ztratila jen dvě hry a mohla se radovat ze třetího letošního titulu a prvního na domácí půdě.

Úřadující finalistka juniorského US Open a aktuálně až 557. hráčka světa se v novém vydání žebříčku posune do čtvrté stovky a své maximum vylepší o více než 150 míst.

S parťačkou Gabrielou Knutsonovou zvítězily také ve čtyřhře, když ve finále porazily pár Stollárová, Sunová 6:4, 3:6, 10:4.

Zbylá finále českých tenistů

Hynek Bartoň skrečoval své finále na turnaji v portugalském Vale do Lobo po 52 minutách hry. S domácí nasazenou šestkou Jaimem Fariou prohrával 2:6, 1:3 a poté z utkání odstoupil.

Dominik Kellovský ve svém prvním letošním finále na antukovém turnaji M15 v Antalyi nestačil na třetího nasazeného Maxe Alcala Gurriho. Český tenista prohrál se Španělem 6:7, 6:7 maratónský zápas trvajícím přes tři hodiny, který byl v průběhu přerušen.

Denisa Hindová v souboji o titul v Antalyi podlehla bulharské hráčce Denislavě Glushkovské 4:6, 6:7 po téměř třech hodinách boje. Pro jednadvacetiletou Češku i o rok mladší Bulharku to bylo první letošní finále.

Výsledky turnaje ITF W75 Říčany

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

17
Přidat komentář
makro99
https://www.itftennis.com/en/news-and-media/articles/valentova-17-wins-third-straight-title-and-biggest-yet-in-ricany/
pěkná letošní série.. věřím, že nějaká WC brzy přiletí :)
Reagovat
com
mozna tak do Prahy do kvaldy
Reagovat
Dobry-den
Gratulace, výborný a nečekaný výsledek.

Titul z 60k/W75, skalpy hráček 2. stovky, to je hodně dobrý.

Jsem zvědav na Terezy další program, vracet se na patnáctky, na které je přihlášena, to asi není pro ni. Snad dostane WC i někde jinde než na domácím turnaji, za svoje letošní výkony by si ji rozhodně zasloužila.
Reagovat
A211
V rozhovoru pro Tenisový svět říkala že bude hrát v Monastiru 2 krát,a že si nemůže moc vybírat.Vsiml jsem hrají na jednom místě 2 turnaje asi kvůli nákladům.
Reagovat
tommr
i ty největší hvězdy začínaly na malých turnajích. Na tom není nic špatnýho. Až jich ještě několik vyhraje a nasbírá dostatek bodů tak si pak bude moc vybírat i větší turnaje jak se jí budou hodit ...
Reagovat
Kandinsky1
To je u malejch ITF turnajů celkem běžné.
Reagovat
A211
Gratulace Tereze Valentové k vítězství v turnaji jen tak dál a přidávat.
Reagovat
Levinest
Jen tak dále. Skvělé
Reagovat
tommr
Tereza mě opravdu překvapila. Vyhrát dobře obsazenou pětasedmdesátku je pro čerstvě sedmnáctiletou hráčku velkej úspěch. Vypadá to že nám v ní roste další hvězda ...
Kromě tří singlovejch titulů už letos vyhrála i dva deblový takže z ní zřejmě bude i dobrá deblistka ...
V dalších týdnech je opět přihlášená na turnaje v Monastiru takže by si mohla připsat další tituly ...
Reagovat
bardunek666
Je super, že nám v aktuálně dělají mladé naděje radost. Naše hráčky první stovky jsou letos až na výjimky buď zraněné nebo úplně z formy.
Reagovat
EllNino
v globálu posledních 10 sezó to není tak hrozné, loňská sezóna byla ale tak dobrá (Markéta GS, Petra a Krejča WTA 1000, další finále GS a tisícovek v podání Mušky, ...), že divák očkává stejný trend, ale vypadá to, že letošní sezónu pojaly naše holky rekonvalescenčně a ty ostatní od 30. místa níž zkrátka takovou kvalitu nemají ...

I přesto máme letos na GS dvě čtvrtfinále, na WTA 100 jedno semi a jedno čtvrt, což nejsou špatné výsledky, ale v porovnání loňské sezóny prostě průměr, chápu

Uvidíme, co na antuce, jestli se zotaví Bára s Markétou (ta psychicky, což může trvat, viz Anisimova, dědeček byl pro ni možná blžší než otec), můžou být dobré výsledky, případně Linda Nosková, která je letos asi nejstabilnější ...

V race máme naše holky na místě 15. (Karolína), 16. (Linda N.), 25. (Krejča), 31. (Katka) a 32. (Markéta), ale zase se zlepšili chlapi, takže holt něco za něco :))
Reagovat
bardunek666
Já vím, že každý rok není posvícení. Nějaké hezké výsledky letos naše holky mají, jak píšeš. Zvláště za Karolínu jsem rád. Uvidíme, co další turnaje nabídnou. Důležité je zdraví a to naše holky poslední dobou limituje.
Ale je hezké, že nám dělají radost i juniorky a máme zásobu dalších potencionálně úspěšných hráček.
Reagovat
R01316
Akorat tech bodu si tam moc nenasbira a v zebricku ji to moc neposune
Reagovat
Kandinsky1
Tak za výhru na 75´ už jsou slušné body.
Reagovat
Mony
jo, o 15 bodů víc, než za QF WTA250
Reagovat
Mony
hráčky TOP100 mají průměr na turnaj kolem 30 bodů...problém je jen, že Tereza nemůže hrát 20-25 turnajů jako ony
Reagovat
EllNino
Tereza

Skvělá, další velký talent českého tenisu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist