Teichmanová si v Palermu zahraje o druhý titul. Voráčová slaví deblový triumf

27. 7. 2019, 23:26
Aktuality 6
WTA PALERMO - Jil Teichmannová na antuce v Palermu smetla o dva roky mladší Rusku Ljudmilu Samsonovovou a po květnovém triumfu v Praze si zahraje o druhý titul. Poslední soupeřkou dvaadvacetileté Švýcarky bude světová pětka Kiki Bertensová z Nizozemska. Ve čtyřhře už triumfovala Češka Renata Voráčová.
Jil Teichmannová

Jil Teichmannová si teprve v květnu v Praze zahrála poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA a nakonec dokráčela až k titulu, který ji dostal poprvé do Top 100. A nárůst formy potvrzuje i v posledních dvou týdnech. 

Minulý týden na domácí půdě v Lausanne došla dvaadvacetiletá Švýcarka do čtvrtfinále a dnes v italském Palermu vybojovala své druhé finále, díky kterému se v žebříčku posune minimálně na 60. místo.

Teichmannová ve čtyřech duelech na Sicílii neztratila ani set. V dnešním semifinále si poradila snadno 6-3 6-1 s o dva roky mladší Ruskou Ljudmilou Samsonovovou, která v Palermu odehrála svůj dosud nejpovedenější turnaj na okruhu.

"Od začátku turnaje se tady cítím dobře. Jsem ráda, že dokážu psychickou pohodu přenést na kurt. Teď si půjdu odpočinout a zítra se pokusím dokončit svou práci," uvedla švýcarská tenistka.



O druhý titul si Teichmannová zahraje proti velké favoritce letošního ročníku Kiki Bertensové, která byla už na začátku turnaje jedinou zástupkyni Top 40. 

Světová pětka Bertensová si dnes poradila 6-1 7-5 s jednadvacetiletou Španělkou Paulou Badosaovou, která hrála semifinále poprvé v kariéře.

Sedmadvacetiletá Nizozemka v Palermu útočí na jubilejní 10. titul. Pokud si v Itálii udrží neporazitelnost i po finále, stane se teprve druhou tenistkou v roce 2019 (po Ashleigh Bartyové), která bude mít na kontě tři vyhrané turnaje.



Renata Voráčová v Palermu ukončila dvouleté čekání na svůj 11. deblový titul na okruhu WTA. Čtyřiatřicetiltá Češka získala druhou společnou a dosud nejcennější trofej se Švédkou Cornelií Listerovou po finálové výhře 7-6 6-2 nad gruzínsko-nizozemským párem Gorgodzeová/Rusová.

Naposledy Voráčová triumfovala předloni ve Washingtonu s Japonkou Aojamaovou. V Palermu si pro titul došla podruhé, v roce 2012 zvítězila s krajankou Barborou Strýcovou.

• WTA INTERNATIONAL PALERMO •
Itálie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Bertensová (1-Niz.) - Badosaová (Šp.) 6-1 7-5
Teichmannová (8-Švýc.) - Samsonovová (Rus.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Listerová/Voráčová (Švéd./ČR) - Gorgodzeová/Rusová (Gruz./Niz.) 7-6(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Jil Teichmann se rozehrála. Když v Praze porazila Mušku, tak mě to cekem zaskočilo, ale teď porazila i Bertens. Takže gratulka.
Reagovat
Fandina
a to už opakovaně. Viz odstavec:

"Pokud si v Itálii udrží neporazitelnost i po finále, stane se teprve druhou tenistkou v roce 2019 (po Ashleigh Bartyové), která bude mít na kontě tři vyhrané turnaje."

Tři turnaje vyhrála i naše Kája, ach jo.

Brisbane, Řím, Eastbourne
Reagovat
Torn
Chudák Maruška, hned do prvního kole Coco, potom Aryna...Jí tam chudáka umlátí, to je teda přivítání ve stovce, hned taková ramba ze začátku. :D
Reagovat
Elip13
Zas jak dlouho Coco nehrála...
Reagovat
tommr
myslím si, že o to to bude pro Marii horší, protože Vandeweghe bude pořádně nadržená ...
Reagovat
FulnekUltras
to je vždy - naše chúdiatko slupne jak malinu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist