Tenisová extraliga: Prostějov i s Radwaňskou si poradil se Spartou

16. 12. 2012, 19:55
Aktuality 18
Tenisté Agrofertu Prostějov vykročili v tenisové extralize 2012 za obhajobou titulu. V prvním utkání semifinálové skupiny A dnes porazili i za pomoci světové čtyřky Agnieszky Radwaňské z Polska pražskou Spartu 6-1.
Agnieszka Radwaňská

Agrofert Prostějov přitom nezačal zápas s TK Sparta Praha ideálně, neboť 28. tenista světa Florian Mayer z Německa nečekaně prohrál 4-6 4-6 s hráčem až čtvrté světové stovky Markem Michaličkou. Pak už ale domácí favorité podle očekávání získávali body, o které se zasloužili Jan Hájek, Lucie Šafářová, Philipp Kohlschreiber, Andreas Seppi, světová trojka Agnieszka Radwaňská a na 6-1 výhru pečetil pár Jan Hájek a Adam Pavlásek, kteří zdolali ostřílené deblisty Františka Čermáka s Lukášem Dlouhým

Finalistka Wimbledonu z uplynulé sezony Radwaňská vydřela bod v utkání s Klárou Zakopalovou a světovou osmadvacítku porazila až po boji 4-6 6-4 6-3. Šafářová měla snadnou práci s Kateřinou Vaňkovou, Hájek si poradil s Lukášem Dlouhým, Seppimu vzdal kvůli zranění ruky Chorvat Ivan Dodig, přestože vyhrál první set. Kohlschreiber neměl problémy s Martinem Kližanem, který nastoupil místo původně nahlášeného Radka Štěpánka.

Nejlepší čeští tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych v úvodním utkání za Prostějov nenastoupili a o jejich případném zařazení do úterního zápasu se teprve rozhodne. Očekává se, že by měli hrát v předpokládaném středečním finále. 

Přerov zdolal I.ČLTK Praha
V semifinálové skupině B porazila Precheza Přerov výběr loňského finalisty I. ČLTK Praha těsně 5-4 a udělala krok k postupu do finále. Za vítěze uspěl mimo jiné Lukáš Rosol, který v duelu držitelů Davisova poháru otočil utkání s Ivem Minářem a zvítězil 4-6 6-4 7-5. Uzbek Denis Istomin v barvách Přerova zdolal Jürgena Melzera 6-3 7-6 a spolu s Rosolem pak Istomin přidal i vítězný pátý bod Přerova ve čtyřhře. 

O dva body I. ČLTK se postarala fedcupová vítězka Lucie Hradecká. Porazila Slovenku Magdalenu Rybárikovou 2-1 na sety, i když v prvním setu dostala kanára. Pak vykřesala naději na obrat výhrou ve čtyřhře s Kristýnou Plíškovou

V pondělí hraje ve skupině A Sparta proti vítězi základní skupiny LASVITu Milovice a v "béčku" se I. ČLTK utká s Libercem.

- TENISOVÁ EXTRALIGA 2012 -
finálové skupiny - Prostějov, Přerov
nedělní výsledky (16. 12. 2012)

Skupina A (Prostějov):
TK Agrofert Prostějov - TK Sparta Praha 6-1
Šafářová - Vaňková 6-3 6-2
Hájek - Dlouhý 6-2 6-2
Mayer (Něm.) - Michalička 4-6 4-6
Seppi (It.) - Dodig (Chorv.) 3-6 1-0 skreč D.
A. Radwaňská (Pol.) - Zakopalová 4-6 6-4 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Kližan (SR) 6-2 6-3
Hájek/Pavlásek - Čermák/Dlouhý 2-6 6-4 11-9 

Skupina B (Přerov):
TK Precheza Přerov - I.ČLTK Praha 5-4
Rybáriková (SR) - Hradecká 6-0 2-6 3-6
Rosol - I. Minář 4-6 6-4 7-5
Voráčová - Krist. Plíšková 7-6(2) 6-4
Copil (Rum.) - Hernych 6-7(5) 3-6
Istomin (Uzb.) - Melzer (Rak.) 6-3 7-6(4)
Sijsling (Niz.) - Mertl 3-6 6-3 7-6(3)
Rybáriková/Voráčová - Krist. Plíšková/Hradecká 6-4 2-6 7-10
Istomin/Rosol - I. Minář/Jebavý 4-6 6-1 10-4
Sijsling/Copil - Melzer/Mertl 7-6(4) 5-7 4-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
freeteepek
Jo, asi jsem trochu zaujatej, protože mě zajímaj hlavně individuální sporty jako např. tenis, kde naše holky zářej, zatímco z chlapů jakž takž Berďa se Štěpcem. Pokud jde o anketu Sportovec roku, tak tam se pohlaví nerozlišuje, ale klidně by ji mohli přejmenovat na Sportovkyně roku, protože holky českýmu sportu podle této ankety již delší dobu vládnou a podle mého soudu tomu v nejbližších letech nebude jinak! Jo, jsem chlap, a rád sleduji v TV úspěchy našich žen v individuálních sportech. Krásně se na to kouká:-) Já se jen pozastavuji nad tím, že obě pohlaví mají stejné možnosti pokud jde o přípravu, trénink, zázemí, ale holky z toho z neznámýho důvodu dokáží vytěžit víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak mi uniká smysl tenisové extraligy, když tam z 50% hrajou cizinci. Nejlepší je tedy ten, kdo sežene nejlepší posily?

I když nepochybuju o tom, že Prostějov by to vyhrál i s vlastními odchovanci (Berdych, Kvitová, Šafářová atd).
Reagovat
smazaný uživatel
ve zpravach jsem dneska zaslechla, ze je nase extraliga svou kvalitou i charakterem v Evrope naprosto unikatni. Prinos bych videla v oziveni souteze i v predstaveni hvezd domacim fanouskum, vim, zaver roku, ale jinak moc prilezitosti neni. A at si take nekdy i hvezdy stoupnou jako vsichni ostatni pred nastenku s ruco psanym harmonogramem zapasu, no ne? :-))
Reagovat
dadaft
je to tak. pro našince se závazky jsou momentálně jen dvě v úvahu připadající akce, kde může uvidět ženskou světovou elitu "naživo" - turnaj v Linci a česká extraliga. ))
Reagovat
freeteepek
O uplynulém víkendu jístá biatlonistka Soukalová byla hned třikrát na bedně. Jak je možné, že naše tenistky, biatlonistky, rychlobruslařky tak zářej, zatímco tým našich hokejistů hraje tak tragicky? Už delší dobu pozoruju, že naše holky na reprezentační úrovni dávaj chlapům pořádně na frak. V hokeji jsme kdysi bývali velmocí. Dnes jsou to ale spíš individuální sporty jako tenis, plavání, biatlon nebo rychlobruslení, kde naše ženy předvádějí fantastické výkony, zatímco chlapi...:-( Ještě že Berdych se Štěpánkem se štěstím urvali Davis Cup a Kulhavý se Svobodou vyhráli olympiádu:-))
A když už jsme u tý olympiády. Špotáková s Veselým měly podobné šance, jenomže Bára to zvládla, zatímco Víťa vybouch. I Knapková se nakonec umístila lépe, než synek.
Obávám se, že převaha českých žen nad muži pokud jde o výsledky na mezinárodní scéně dál strmě poroste.
A já Péťě věřím, že příští rok zas nějaký ten GS urve:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máme holt šikovná děvčata, no. :-)
Jinak ti naši hokejisti teď sice hráli žalostně, ale pořád jsme hokejovou velmocí, třeba předchozí Karjalu vyhráli beze ztráty bodu a z MS pravidelně vozí placky, takže bych je nezatracoval. A jsou i jiné disciplíny, kde mají muži převahu nad ženami - fotbal, cyklistika, víceboj, běžecké lyžování..
Ale není bez zajímavosti, že tradiční anketu Sportovec roku vyhrál muž naposledy v roce 2005 (Jágr) a i letos je asi největším favoritem žena (Špotáková). Naopak, některé, které měly solidní sezonu (Sáblíková, Kvitová) se ani nedostaly do top 10.
Petra určitě nějaký GS ještě vyhraje, o tom nepochybuj. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Na Karjale bez ztráty bodu, to čekal málokdo. Na Channel One Cupu prozměnu bez bodu, což taky čekal málokdo... Prostě už je to zase v rovnováze. :D Nedělal bych z toho vědu, protože na těch turnajích EHT se hokejistům nikdy moc nedařilo. Ten Karjala Cup byl vážně výjimečný úspěch... Nepopírám ale, že jsem byl teď z toho hokeje dost otrávený. Přece jenom skóre 2:13 za tři zápasy, to je trochu silné kafe... Celkově se o tomto víkendu mým favoritům (favoritkám) moc nedařilo. :( Takže už aby začal tenis. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jak muzes vubec porovnavat chlapi s zenama a jejich urovne :) to snad nemuzes myslet vazne...jestli ses chlap a delas naky sport tak nas reprezentuj aby nam baby nedavaly na prdel ;) porovnas uroven chlapu a zen...to je silenost
Reagovat
smazaný uživatel
A to je jako pro tebe dulezity jo? Jestli nejakej nas reprezentant co neco vyhral, je muz nebo zena? Me je to teda absolutne jedno, vsichni reprezentuji CR, na pohlavi v tomhle pripade nehledim. Muzu se zeptat, kolik je ti let? Je 21.stoleti. Jinak Robin ma pointu v tom, ze mezi muzi je vetsi konkurence. Muzsti sportovci jsou uplne z celeho sveta, naopak u zen muze bejt sport docela problem. Nektere staty tretiho sveta nebo muslimske staty jim to nepovoli, pak je hned min konkurence.
Reagovat
George_Renel
Já bych řekl, že to pleteš páté přes deváté. Ženy, muži, kolektivní sporty, individuální sporty, mistrovské soutěže, přípravné a nominační soutěže. Tak to prostě nefunguje. Tam žádná dialektika, že vše souvisí se vším, nefunguje.
Reagovat
VlS
Tak si přidej do své stáje tuhle blondýnku a hned budešmít lepší týden :-)
http://www.youtube.com/watch?v=xqSYNBZgx2E
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já už mám blondýnek docela dost. :) České úspěchy v biatlonu jsem samozřejmě zaznamenal, v pátek a sobotu jsem se dokonce na chvíli díval. Gaba (jak jí říkají komentátoři :D) je pěkná holka. Mně se líbí i Miriam Gössner nebo taky Veronika Vítková. Takže mně je to v tom biatlonu tak nějak jedno. :) Mě tenhle sport až tak nebaví, ale dřív jsem to docela sledoval, když jezdila Lena Neuner. To je nejhezčí a nejlepší biatlonistka všech dob, bez ní už to není ono... Jinak biatlonistky jsou fajn, ale sjezdařky jsou hezčí, to mi nikdo nevymluví. :)
Já nemám obavy. Lindsey si teď pár týdnů odpočine, potrénuje, nabere energii a vrátí se v nejlepší formě. :) V hokeji teď po reprezentační přestávce začne zase KHL, kde můj oblíbený klub vede tabulku. No a minulý týden vyhrála Barca, americké fotbalistky a baskeťačky USK v Eurolize... Takže jsem neměl zas tak špatný týden. :)
Reagovat
VlS
Já bych s tím nálepkováním nejlepší, nejhezčí byl opatrnej. Nejhezčí je hóóódně individuální a nejlepší bych hledal v Norsku. Ale to je fuk, jen mě udivilo, že holka, která se baví a živí střílením z flinty má takovej křehkej hlásek a je taky moc pěkná.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že o biatlonu nemám až takový přehled. Ale upřímně řečeno, neznám nikoho, kdo by do svých 23 let dokázal vyhrát úplně všechno... No a co se týče krásy, tam je to samozřejmě subjektivní. Ovšem jistě uznáš, že to je více než dobré. :)
http://www.zeusbox.com/wallpapers/magdalena_neuner_magdalena03_-1280x800.jpg

Jinak já se vůbec nedivím, že jsou v biatlonu hezké holky. Jsou v mnoha sportech, tak proč by nebyly tam? :)
Reagovat
dadaft
musím říct, že fanouška sportu montyho typu jsem ještě v životě neviděl - on nejdříve ženy ve všech sportech zkoumá ve spodním prádle a teprve na základě tohoto průzkumu se rozhoduje, který sport bude sledovat. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď si mě opravdu rozesmál. Lenu jsem znal samozřejmě dřív, než jsem ji viděl ve spodním prádle. :D Já jsem dal odkaz na tuhle fotku, protože na mě jako jedna z prvních vykoukla na googlu. Chtěl jsem jenom ukázat, že to s tím hodnocením "nejkrásnější biatlonistky" rozhodně nepřeháním. :) Jinak já jsem biatlon přestal podrobněji sledovat hlavně proto, že už koukám na hodně různých sportů a nedá se to všechno stíhat. To bych musel strávit celý víkend jenom u televize. :D No a taky to pro mě nebyl úplně ten nej sport... Když jezdila Lena, tak jsem se rád podíval. To byla taková osobnost, která se nedala přehlédnout a teď nemluvím jenom o kráse, ale hlavně o výkonech. :) Jak říkám, bez ní už to není ono...
Reagovat
dadaft
jinak já mám z výkonů Gáby Soukalové velkou radost - biatlon a skoky na lyžích sleduju rád a je fajn, že jsme v jednom zase na špici.
(organizátoři letošního MS jsou nadšeni, bude narváno, mohlo by to být legendární MS.)))
pokud jde o fotbal, přesedlal jsem na Bundesligu - - - třeba teď Leverkusen - za prvních 10 minut pět akcí na bránu. všech pět zakončených. paráda. o Bayernu nebo Dortmundu vůbec nemluvě...
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím v Bundeslize Schalke. To hraje poslední dobou bídně a "vyvrcholilo" to teď o víkendu odvoláním trenéra... Naopak v LM se zatím daří. Schalke vyhrálo svou základní skupinu a postoupilo do osmifinále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist