Tenisová federace bude vyšetřovat kauzu Morigamiová

2. 6. 2008, 09:59
Aktuality 4
Slova japonské tenistky Akiko Morigamiové, podle které reprezentační trenér chtěl, aby vypustila zápas na French Open, nezůstala bez odezvy. Případem se začala zabývat Mezinárodní tenisová federace (ITF).
Profily hráčů
Akiko Morigamiová

"ITF bere toto tvrzení velice vážně. Společně s WTA a grandslamovými turnaji prosazujeme nulovou toleranci vůči pokusům ovlivnit výsledek zápasu," uvedla tenisová federace ve svém prohlášení. "Naše zklamání je o to větší, že je to v protikladu s duchem olympijských her."

Právě srpnová olympiáda v Pekingu byla podle Morigamiové důvodem, proč v Paříži měla vypustit zápas čtyřhry. Údajně ji k tomu nabádal jeden z reprezentačních koučů. Její deblová partnerka Aiko Nakamuraová, 71. hráčka světa, totiž potřebovala na dalším turnaji nastoupit ve dvouhře a ziskem dalších bodů do žebříčku zvýšit svoje šance, že si v Číně zahraje.

"Když mi to trenér před zápasem řekl, byla jsem v šoku. Je to ostuda, takové věci by se sportovcům radit neměly. Vždycky se snažím hrát co nejlépe a vyhrát," prohlásila Morigamiová, která s Nakamuraovou uhrála proti čtvrtým nasazeným Chan Yung-jan a Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu jediný game.

Stejně jako ITF se případem bude zabývat i Japonská tenisová asociace. "Zatím není jasné, kdo ji k tomu nabádal, ale budeme to vyšetřovat," řekl ředitel JTA Koji Watanabe. "Když se ukáže, že to byl reprezentační trenér, bude se tím zabývat naše technická komise."

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ tak to asi jo nejak jsem to nepochopil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takze ona schvalne hrala spatne nebo ne???Podle tohohle asi ne nebo jo???
Reagovat
Jose
řekl bych, že by se pak nenapráskala :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist