Tenisté si nechali zpomalit antuku. Je to bláto, dělá si legraci Tipsarevič

4. 4. 2012, 14:36
Aktuality 19
Čeští tenisté se snaží vyladit antukový dvorec před čtvrtfinále Davis Cupu proti Srbsku přesně podle svých potřeb. Cihlový povrch položený v pražské O2 aréně byl v prvních dnech rychlý a míče odskakovaly nízko, proto si hráči nechali kurt zpomalit.
Jaroslav Navrátil

Kapitán Jaroslav Navrátil po úterním tréninku zašel za lidmi kolem Jaromíra Sibery, jehož firma dvorec postavila a každý den ho pečlivě upravuje. "Kurt je výborně připravený, ale nezačal se podobat antuce, připomínal beton. Je potřeba přihodit trochu jemné antuky, aby se zpomalil a odskok byl vyšší," řekl Navrátil.

Antukový dvorec připravený v hale je specifický a odlišuje se od klasického venkovního. Potřebuje více kropit, aby držel pohromadě. Proto na něm míče zpočátku více klouzaly. Na nízký odskok si po trénincích stěžovali i srbští tenisté.

"Povrch je divný. Míček pořádně neodskočí," řekl Janko Tipsarevič, osmý hráč světa a při neúčasti Novaka Djokovice srbská daviscupová jednička. "Kurt jsme nechali upravit dle vlastního úsudku, ne podle srbského," řekl Navrátil.

Čeští tenisté si jinak povrch pochvalovali. "Sžívám se s ním dobře a ještě máme dva dny, abych mohl jít se správným pocitem do pátečního zápasu," řekl Tomáš Berdych, který na antuce hrál naposledy před půl rokem při Davis Cupu v Rumunsku. "Přechod na antuku je nejtěžší, ale všechno jde podle plánu," doplnil.

Sedmadvacetiletý Tipsarevič si na svém twitterovém profilu udělal i legraci. Vyfotil si umazanou botu a přidal popisek: "Myslím, že nám Češi připravili nový druh povrchu - bláto." Na úterní tiskové konferenci si ale nahlas nestěžoval, jen poznamenal, že míče nemají typický antukový odskok. "Ale musíme se s tím nějak vyrovnat."

Antukový dvorec se v hale stavěl minulý týden. Siberova firma na něj potřebovala přibližně 180 tun materiálu - vedle antuky ještě škváru a cihlářskou hlínu.

pva, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Byl bych velice rád kdyby začínal radek a vyhrál protože se víceméně bojim o berďovu psychyku !!
Reagovat
Chandler
Srbové nejsou zase takový servismani, aby jsme museli volit antuku. Našim ten povrch seděl parádně. Z tohodle bude akorát ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
tipsarevič - štěpánek výhra tipsarevič
troicki - berdych výhra berdych
tipsarevič - Berdych výhra tipsarevič
troicki - štěpánek výhra troicki
čtyřhru vyhrajem srbsko vyhraje 3:2
Reagovat
Pesek12
Taky myslím,že takové kouzlení s povrchem,který podle mě moc nesedí našim hráčům, nám moc nemusí pomoci. Nedávno si pořizovali nový koberec na Davis -Cup a na antuce naposledy na ní hráli doma v roce 2007 a soupeři ji proti nám venku nasazovali docela často. Snad naše vedení ví co činí. Myslím si, že Berdych na něm bude mít větší potíže než Tipsarevič.
Reagovat
Pesek12
Teď ukazovali na ČT1 ve sportu v reportáži o Davis-Cupu detailní záběry antukového dvorce na základní čáře a detailu dosti zaprasených tenisek hráče při servisu. K blátíčku o kterém žertoval Tipsarevič to opravdu nemělo daleko. Docela mu dávám za pravdu a snad proto, aby to nebyla ostuda, začali údržbáři přidávat další vrstvu antuky.
Reagovat
Fandina
Myslím, že o ostudu tady nejde, že se bude upravovat antuka podle situace se mluví celý týden a antuka vždy zanechává stopy a nakonec podmínky jsou stejné pro obě strany všichni hrají během roku na stejně různých površích, naši jsou doma, tak je na nich co si vyberou.
Reagovat
smazaný uživatel
absolutni souhlas a dokonce prohlasili,ze to byla chyba jako hrom,kdyz v roce 2007 nasadili antuku a dnes toto...podle meho nazoru je to spatna volba,Berdych se opira o svoji vysku a proto jeho servis bude oslaben,
Reagovat
smazaný uživatel
Srbové jsou jasnými favority. tip:
Berdych - Troicky 1
Štěpánek - Tipsarevič 2
Štěpánek/Berdych - srbové 1
Berdych - Tipsarevič 2
Štěpánek - Troicki 2
Reagovat
Fandina
Tipuji po sobotě Česko - Srbsko 3 : 0 pak už je to jedno ... úsměv
Reagovat
gigin
mám lístek na 3 dny !! Fandino, neblázni :-)
Reagovat
Fandina
....... ach jooooooooooooo já zapomněla na nedělní fanoušky ..... ale znáš to ....... co můžeš udělat dnes neodkládej na zítra ... úsměv
Reagovat
VlS
s Fandinou, optimálně sobota 3:0
Reagovat
hatatytla
no nemám tyhle šmeliny s povrchem moc rád, aby to nakonec nedopadlo tak, že na tom Berdych bude uplně nemožnej. Pro debl bude pomalej kurt výhoda spíš pro Srby. Stejně si myslim, že měli nechat stejnej povrch jako proti Itálii.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši hezky potáhnou domů :) můj osobní tip je 4:1!
Reagovat
Madrileno
Co to maji ti Srbove v sobe, musi ze sebe delat kaspary a delat hloupe forky za kazdou cenu? Kdyz ne Nole, tak tenhle potetovanej pseudointos. Radku, Tome, poslete je zpatky na Balkan. Let's go, Czech team
Reagovat
misoSK
Srbi to maju v krvi, a zase Stepanek je tiez extrovert, ktory robi opicky na kurte, tak neviem preco zrovna pri Novakovi a Jankovi ti to prekaza a pri Radkovi nie...
Reagovat
smazaný uživatel
jarda je jinej borec ;)
Reagovat
J1mmy88
Jste blázni Radek právě hraje na antuce superne když ve Španělsku malém porazil Ferrera a Troicki je klaun a Radek bojovník:-) Myslím že udělali dobře protože Troicki i Tipsarevic jsou na antuce nejvíce porazitelni ;-)
Reagovat
J1mmy88
Taky zapominate že Berda na antuce v Rusku malém porazil Davydenka když nad ním vedl než si vymkl kotník :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist