Tenistky? Měly by děkovat bohu za Federera a Nadala, řekl šéf Indian Wells

21. 3. 2016, 15:06
Aktuality 147
O pořádné pozdvižení se těsně před koncem svého turnaje postaral ředitel podniku v Indian Wells Raymond Moore. Bývalý profesionální tenista se při setkání s médii opřel do tenistek, které se podle něj vezou na vlně mužského tenisu. Za svá slova, která vyvolala kritiku, se později v tiskovém prohlášení omluvil.
Raymond Moore

"Ve svém příštím životě bych chtěl být někdo ve WTA, protože se vezou za muži. Nedělají žádná rozhodnutí a mají štěstí. Mají opravdu velké, velké štěstí. Kdybych byl tenistka, každý večer bych poklekal a děkoval bohu, že se narodili Roger Federer a Rafael Nadal, protože oni tenhle sport táhli," řekl Moore na své pravidelné snídani s novináři před finále.

Omluva Raymonda Moorea:
"Během své snídaně s médii jsem pronesl na adresu WTA komentáře, které byly velmi nevkusné a mylné. Upřímně svých poznámek lituji a omlouvám se všem hráčkám a WTA jako celku. Dnes se u nás odehrálo ženské finále, které ukazuje sílu tenistek, především Sereny a Victorie, i celé WTA. Ještě jednou se za své poznámky omlouvám."

Devětašedesátiletý Jihoafričan dále poznamenal, že Španělka Garbiňe Muguruzaová a Kanaďanka Eugenie Bouchardová patří k "atraktivním nadějím", které by jednou mohly pozvednout úroveň ženského tenisu. "Jsou atraktivní fyzicky a herně. Až se Serena (Williamsová) rozhodne skončit, mohly by tenis táhnout ony," řekl Moore, který během své tenisové kariéry získal na ATP Tour osm titulů ve čtyřhře.

Jeho výroky podle očekávání vyvolaly velkou bouři nevole, především mezi tenistkami. "Tyhle poznámky jsou úplně mimo a hodně, hodně, hodně nepravdivé," řekla po svém prohraném finále s Viktorií Azarenkovou Serena Williamsová.

Na Twitteru se k Mooreovým slovům vyjádřily i americké legendy Billie Jean Kingová a Chris Evertová. "Jsem z jeho výroků zklamaná. Mýlí se ve spoustě věcí. Všechny hráčky, zvlášť ty elitní, přispívají k našemu úspěchu," napsala spoluzakladatelka WTA Tour Kingová. "Není pochyb o tom, že teď je zlatá éra mužského tenisu, ale ženy pracovaly a bojovaly tvrději a mnohokrát přitahovaly větší pozornost," uvedla osmnáctinásobná grandslamová vítězka Evertová.

Opatrně reagoval na Mooreova slova mužský vítěz turnaje Novak Djokovič. "Řekněme si upřímně, že to nebylo politicky korektní," řekla světová jednička. "Na druhou stranu si myslím, že náš mužský tenisový svět by měl usilovat o víc, protože statistiky ukazují, že máme víc diváků. Takže to je jeden z důvodů, proč bychom měli být oceňováni více," naznačil, že se mu nelíbí stejné prize money pro muže a ženy.

Zklamání z Mooreova i Djokovičova prohlášení neskrývala Martina Navrátilová. Názory šéfa turnaje v Indian Wells označila za nesmírně předpojaté a velmi zastaralé. "Takhle daleko jsme to dotáhly samy, bez pomoci tenistů, a budeme v tom pokračovat i nadále. Bylo by těžké si představit jakoukoli tenistku, která by chtěla hrát v Indian Wells, pokud Moore zůstane ředitelem turnaje," prohlásila legendární hráčka.

"Novak Djokovič, ačkoli ho mám ráda, evidentně nepochopil, proč musejí být ženy a muži placeni stejně, když hrají na společném turnaji," uvedla vítězka 18 grandslamových titulů. "Myslela jsem, že tohle téma jsme vyřešili už před lety," dodala.

Moore o několik hodin později vydal tiskové prohlášení, v němž se za své výroky na adresu WTA omluvil. "Byly extrémně nevkusné a mylné. Upřímně svých poznámek lituji a omlouvám se všem hráčkám a WTA jako celku," uvedl šéf prestižního kalifornského turnaje.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

147
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak nech si top tenistky skusia zabojkotovat,za par rokov zensku cast IW kvoli nezaujmu zrusia a hadajte kto na tom zarobi,preco tak neurobili doteraz je fakt,ze to stale vynasa-hocijako mizerne,s Muguruza a Bouchard s Moorem suhlasim,prva a pritahuje+na jej tenis sa da pozerat,druhu neznasam a tiez je to pozeratelne,to su 3 dovody mojho zaujmu,Berdycha si s no name hracom nepozriem,lebo ma nebavi a nie som cech,teda nuda,hoci je to muz,k sexizmu-asi to viac prezivaju zeny,podobne ako rasizmus farebny,hoci v poslednej dobe bielych muzov dobiehate a vyrovnava sa to:)
Reagovat
Tornes
Ať si kdo chce sleduje víc co chce, celková fakta jsou jasná. Podívejte se například na cenu ženského a mužského semifinále/finále na Roland Garros. Skoro dvojnásobný rozdíl. Takže pořadatelům vydělají skoro dvakrát tolik - dostanou ale stejně...
Reagovat
FulnekUltras
furt enem samé chechtáky, totok... ;)
Reagovat
d@ve
Přiznám se, že osobně asi víc sleduju zápasy WTA. Je to prostě jen otázka priorit a vkusu... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
já taky,protože dívčí psychika je zajímavější
Reagovat
brixner
...řev mezi tenistkami. No, taková Masha...na to se fakt moc koukat nedá, Azarenka jakbysmet. Ale už to začalo o dost dřív, takže tyhle i Muga a Fran a jim podobné jsou skoro puťky. Podle mě nejuvřískanější byla Graffová a před tím Ewerttová, na Pierceovovou se taky moc koukat nedalo, vrchol byla Henninová a ta druhá z Belgie, to bylo kraválu, že se na to fakt nedá ani vzpomínat! Já myslím, že Masha vydává při hře naprosto normální zvuk, odvíjející se od naprosto normálního dýchání, protože má prostě jako sportovkyně větší objem plic a tudíž více dýchá a má větší údery. Takže fakt nechápu ty, kteří na ní pořád nadávají, vždyť je to naprosto v pohodě. Miluji Mashy herní projev, většinou ztlumím i obraz, nechte jí už být, ano?!
Reagovat
fretek
Nepleteš si tichou Grafovou s Monikou Selešovou, která to řvaní vynalezla?
Reagovat
Pedronegro
nevím jestli je to trouba nebo naopak chytrolín, když pronese takovou provokaci, ale přece nemůže být úplně blbej, takže spíš nějaký komerční záměr, anebo teda byl pod vlivem, to meldonium je tak rozšířené a asi i leze na mozek :), asi se to dozvíme později ...
Reagovat
horska.kraslice
Pamatujete si, že už před lety Richard Krajicek označil tenistky za "tlustá, líná prasata"?
Reagovat
svetova.dvojka
Ubohý sexista, ale co taky čekat od Čecháčka co emigroval a porodil syna na západě, syn nebyl jiný, vidlák zůstane vidlákem i když se třeba přestěhuje z vesnice do New Yorku.
Reagovat
brixner
Asi jsi to trošku popletla! Oprava-byl to Peter Krajíček!
Reagovat
horska.kraslice
Já myslím, že se nepletu s tím Richardem, ale nešť, já jsem u toho nebyla, mám to jen z médií. Každopádně jsem tím chtěla říct, že občas se najde podobný "samorost", který se chce zviditelnit :-( .
Reagovat
smazaný uživatel
kliiiid, brix opet jen zkousi, kolik vydrzime.. ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Haha, pozdě jsem pochopila, teprve až jsem si přečetla jeho "komentář" o něco výše o řvaní tenistek.... :-)))
Reagovat
fretek
stojí za porovnání M a Ž. U nás je specifická situace, že ženy jsou úspěšnější v mnoha sportech, kupodivu téměř ve všech individuálních zimních, i když tyto stojí vlastně na 1 ženě (lyžování, skateboard, rychlobruslení, biatlon). Zde nám aspoň ten 1 světový muž chybí...
Reagovat
smazaný uživatel
Zlín, pome! Držíte prapor Moravy. Tlak jak sviňa, v bráně Sparty Cedník. To dopadne.
Reagovat
a.magerova
Právníky z Londýna a New Yorku... jo, to je dobré vědět.... :-)))

http://www.novinky.cz/domaci/398237-evropsti-soudci-cesko-bylo-potrestano-vlastne-za-to-ze-se-snazilo-vzdelavat-romy.html
Reagovat
a.magerova
http://sport.aktualne.cz/vydelky-sportovcu-zimni-sezona/r~670004aeef7311e5807d0025900fea04/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Gábina zcela zaslouženě , jen té Martině bych přál víc vyhrála téměř všechno co se dalo a nemá více jak milion .
Reagovat
a.magerova
Ve srovnání s tenisem je to málo i pro Gábinu.... Martinu už ani nekomentuju, tam se mi to nelíbí už léta.... :-/
Reagovat
blixa
Zimní sporty - žebrácká hůl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak o to by ani neslo ale napr. Koudelka vydelal vic jak Martina a to napr to na co narážím
Reagovat
themimone
Jak kde, top hvězdy lyžování si na sponzorech vydělají několika násobné částky oproti prize money. To spíš je pár sportů kde se točí relativně velké částky a pak drtivá většina těch, které tě dokonce života nezaopatří byť jsi sebelepší
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je globální sport. To se o biatlonu a zimních sportech obecně nedá říct ani náhodou.
Reagovat
a.magerova
"Kdybych byl slečna hráčka, každý večer bych padl na kolena a děkoval bohu, že se narodili Roger Federer s Rafou Nadalem, protože to oni na svých zádech nesli tenis a dnes to samé dělají Djokovič s Murraym."
Reagovat
smazaný uživatel
Slečna padla a děkovala....ještěže i tyto muže porodily ženy....a ne muži...hahaha....
Reagovat
Nola
no a muzi/tenisti im to teraz vracaju vo forme odmien, ktore zarobia, vdaka navstevnosti ich zapasov
Reagovat
Titan
Ano, ale logicky by měly mít divačky nižší vstupné, ne...? Když už tedy chtějí pro muže vyšší výdělky...:-)
Reagovat
a.magerova
No.... taky jde o to, jestli padla na kolena nebo jen padla.... proti těmto variantám muži těžko budou protestovat... :-)))
Reagovat
PetaM
A počítám, že si ty ženy ty muže i udělaly samy. :D
Reagovat
VlS
to sis tedy šlápl do ... . Aby ti IW nebojkotovaly holky jako celek, když už jsi dostal pracně zpět Serenu a Vee. trochu senility se připletlo? Mužský tenis je mužský a ženský je ženský, proč to srovnávat?
Reagovat
gigin
https://twitter.com/MiamiOpen/status/711959861567873025

https://twitter.com/MiamiOpen/status/711960073984155648
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Delpo, asi by měl začít ty losy nějak uplácet, protože takhle zápasovou praxi nenabere... A doufám, že Raonic vydrží fyzicky až do zápasu s Rafou.
Reagovat
Pe3k
Omg ty jsi to tady postnul dřív jak já vedle, vůbec jsem si nevšiml.
Reagovat
gigin
Lol, hf, gl, thx :DD

To je fuk, neřeš, toto byly jen takové první šotky.
Reagovat
janek_da
omg fp
Reagovat
a.magerova
Tvl.... v tom aby se čert vyznal... :-P
Reagovat
Pe3k
až tu dojde fandina napíšu ji STFU
Reagovat
Fandina
co píšeš ty mě vůbec nezajímá
Reagovat
Pe3k
STFU
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo tě zajímá? :) Protože mě z hlavy nenapadá jediný nick, který by tě tu měl rád.
Reagovat
Fandina
O lásku na internetu nestojím.
Reagovat
a.magerova
Kdo nezažil nepochopí, kdo zažil nezapomene.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
*omg! :-)
Reagovat
gigin
lol, tvl
Reagovat
smazaný uživatel
co se mi sem motas, radim a.magerove, fyi.. ;-)
Reagovat
gigin
ok, gl.
Reagovat
smazaný uživatel
thx, yaba.. :-))
Reagovat
a.magerova
Njn... to by a.magerova musela mít většího fištróna.... až...... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=m5vjZcrERJE&feature=youtu.be&t=28s
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
dadaft
všichni jsme teď trochu z WTA zklamaní Raymonde,
není si třeba lhát,
špička je nepřesvědčivá a rozkolísaná,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, na druhou stranu je to normální běh života.
vždyť si vem, jak úžasné bylo pro ženský tenis třeba období 2011 - 2014, kdy to táhly Serena, Maria, Vika, Li Na, Petra, Aga, Samantha a Kim a Venus a Caroline a zhruba dvacet dalších špičkových hráček.
Vzpomeňme na finálové bitvy Sereny a Viky na USO, kdy se celý TenisPortál svíjel v křečích!!!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,, a na spoustu jiných soubojů té doby,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

a vzpomeňme jiné velké období ženského tenisu před tím, když ještě hrála Justine a Amelie a Lindsay a další,,,,,,,,,,,,,,,

zkrátka bych nepřeháněl.
ono se to časem zase zlepší...

(nicméně díky za Federera s Nadalem, proč ne :)
Reagovat
FulnekUltras
na tenisovou stabilitu bohatě stačí chlapi - sportu má být vlastní nevypočitatelnost, kterou najdeme právě ve WTA... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak byly zaplněné tribuny na finále FC v Praze ? Na tenistky?
Reagovat
Nola
ved prave, nerada sa miesam do tejto celkom nad slnko jasnej a bezpredmetnej debaty, otazkou je, ci by ste zensky tenis sledovali, ak by ste nemali tak vyborne hracky....nemozes porovnavat Cesko vs svet, to je nad slnko jasne, cim samozrejme nechcem podcenovat damsky tenis, nakolko som tiez zenskeho rodu
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo chce porovnávat muže a ženy, proč bych teda já nemohla porovnat Českou republiku ! ( prosím! Česko = ohavný výraz vnucený horní elitou! ) a svět?
Reagovat
a.magerova
A jak jinak, když né Česko.... teda pominu-li, že Morava by byla hezčí... :-))
Reagovat
blixa
Když tak už pěkně celé - Velká Morava ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
Za rozbití Československa si víc než onomu procesu plně odpovídající útržek Česko ani nezasloužíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Potrefené husy už po světě kejhají. Je to stejně komentář zcela na okraj, zájem se tím nezmění, váhy nepřeváží, korektnost nepřepíše. Protože ale jsou prize money rovné, je právě na tuto diskuzi prostor. A tuším, že jen těžko nevidět, jaký je např. rozdíl mezi wimbledonským titulem 2014 pro Kvitovou a pro Djokoviče. Kdo to nevidí, ať si třeba lže do kapsy, že kontribuce pro věhlas jsou shodné. Všechna čest vítězům, ale dámský okruh je přesně přehlídka štěstí a souher náhod. Jen pro lokální ilustraci - stačí si vybavit, kolik lidí bylo na Spartě, když tam vloni v životní sezóně hrála Šafářová tu otřesnou tužku. Kdokoli z TOP 10 chlapů hrát na turnaji v domácí zemi naplní stadion, média, reklamu a pravděpodobně nevybouchne tímto stylem (snad Tsonga to dovedl, ale ta úroveň je prostě jinde). Mediální cover, reklamy, společenská prestiž, to je to co prodává. Model, který je nyní nastaven si osobně myslím, že je nejživotnější z možných, ale nemoci na to konto říct, jak se věci mají, to je politická korektnost, rozuměj dobově perfektní pokrytectví vysokého kalibru. Právě z této půdy potom vyrůstají mnohem extrémnější názory, než tento ještě velice uhlazený.
Reagovat
FulnekUltras
Mužský a ženský titul na kterémkoliv turnaji jsou dvě naprosto odlišné veličiny - a už pouhý pokus o jejich srovnávání pro mě hraničí se skrytou homoperverzí.
Reagovat
Mantra
Já bych rozděloval podle sledovanosti a výdělku z reklamy/od sponzorů - trh si sám ukáže jak to je. Pokud si holky "vydělají" stejně není problém (když víc, ať mají víc), pokud ne, nemůžou chtít něco jako dotace, co umí dotace ostatně vidíme v EU velmi dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to tak funguje.
Reagovat
FulnekUltras
Jakmile začne muž vnímat a srovnávat ženu pouze čistě mužským pohledem a v konvenčně mužských parametrech hodnocení, dostává se pravidelně mimo realitu. Totéž vlastně platí i obecně o jednostranně neempatickém vnímání jakékoliv odlišnosti. A právě ve sportu se mužská a ženská kategorie obvykle - zcela přirozeně - liší velmi výrazně.
Reagovat
svetova.dvojka
Podle mě je vnímaní odlišností zločin, všichni jsem si rovni, muž-žena,černý-bílý, homosexuál-heterosexuál, člověk který až moc vnímá odlišnosti, posuzuje někoho podle barvy pleti nebo podle národnosti,sexuální orientace apod. je špatný a na jeho chování pak doplácejí všichni nejen utlačované minority.
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl. Jsme odlišní už tím, že jsme muž či žena, černý či bílý, homo či hetero atd. atd. Prostě každý je originál. Nelze uniformovat . To už to bylo. Ale vnímat odlišnosti tak, že se navzájem doplňujeme a obahacujeme je schopnost, která je málo viděná a zažívaná. Ale toto je jeden ze skutečně dobrých pohledů na věc....
Reagovat
Titan
"Všichni jsme si rovni" - to zní jako náboženská poučka přejímaná bez jakéhokoli náznaku myšlení...
Reagovat
Titan
Patří jinam.-..
Reagovat
a.magerova
Rovni si nejsme bo.... např. přijdou dva hasiči o život při záchranné akci, ale je "vyzdvihnut" hlavně ten, který zanechal doma ženu a dvě děti.... vždy se při takové zprávě ptám, proč by měl být ten bez ženy a dětí menší ztráta?
Reagovat
Titan
Záleží, jak se definuje hodnota toho člověka, a nemyslím podle bible... V rovině potřebnosti může toto znamenat, že manželka skončí na ulici a děti v domově, protože zemřelý živil celou domácnost...
Reagovat
FulnekUltras
Zůstaneme-li pro zjednodušení ;) zatím jen u odlišnosti fyzické, s tou se nedá rozumně dělat nic, než ji přijmout a srovnávat jen ve srovnatelných kategoriích. Falešně sjednocující měřítko peněz tento přístup v praxi bohužel často přebíjí.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Nesmyslné je srovnávání mužských a ženských kategorií. Pokud by to šlo, hráli by muži proti ženám a naopak....
Reagovat
Titan
"Všichni jsme si rovni" - to zní jako náboženská poučka přejímaná bez jakéhokoli náznaku myšlení...
Reagovat
pumpier
souhlas s ním. Už ředitel v Dubaji kritizoval tenistky. Za to co berou (někdy odměny jsou větší nežli u mužů)předvádějí ubohost a ještě se tváří jako kdyby jim křivdili. Jejich hra mi spíše připomíná ( mimo s. Wiliamsovýc) hru rekreantů kdy se hraje na náhodu. Rovněž úroveň 4her je ubohá o smíšený ani nemluvě tam bych to bral být ředitelem jako rozehru na hlavní soutěž bez odměn.
Reagovat
svetova.dvojka
Tak v místech jako je Dubai, jsou ženy kamenovaný za naprosté malichernosti, to si teda uvedl krásný příklad...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo kritizuje ženy? Pochopitelně muži. Stále jen ten mužský pohled na věc. A to se přes to prostě chlapi nemohou přenést. Přece se mužský a ženský tenis nemůže srovnávat. Mě například mužský tenis, až na pár vyjímek nudí, proto téměř nesleduji.....závist, že na společných turnajích se bere stejně....
Reagovat
a.magerova
"Mě například mužský tenis, až na pár vyjímek nudí, proto téměř nesleduji...."

Uvedeš nám, prosím, ty výjimky? Dík.
Reagovat
aape
pro mě je tou výjimkou např DC, jinak souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
a pokud by v zenskem tenise ty penize nebyly, pujde zakonite do kytek.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nenudí mě mužský tenis, kde se hraje pestře. A ne bilionkrát od základní čáry přes síť. Líbil se mi Radek Štěpánek, který defacto končí. Federera jsem taky ráda sledovala , ale loni mě nějak naštval svými výroky, tak má utrum. Ale to víš, nežiju jen tenisem, tak si musím vybírat. Zákonitě. Práce. Péče o domácnost a rodiče. Zahrada. A pak ty koně. Nejen tenis. A proč bych měla sledovat mužský tenis, který mě vesměs nebaví ? Ano, sledovala jsrm DC. Teď už tolik ne. Zápasy na GS. Ale Novak monotónní, Nadal nechutné rituály s trenkami.....atd. Prostě mě baví ženský tenis se zvraty, pády a vzestupy. Tak co? Stačí ?
Reagovat
FulnekUltras
Trenckova rokle... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nenudí mě mužský tenis, kde se hraje pestře. A ne bilionkrát od základní čáry přes síť. Líbil se mi Radek Štěpánek, který defacto končí. Federera jsem taky ráda sledovala , ale loni mě nějak naštval svými výroky, tak má utrum. Ale to víš, nežiju jen tenisem, tak si musím vybírat. Zákonitě. Práce. Péče o domácnost a rodiče. Zahrada. A pak ty koně. Nejen tenis. A proč bych měla sledovat mužský tenis, který mě vesměs nebaví ? Ano, sledovala jsrm DC. Teď už tolik ne. Zápasy na GS. Ale Novak monotónní, Nadal nechutné rituály s trenkami.....atd. Prostě mě baví ženský tenis se zvraty, pády a vzestupy. Tak co? Stačí ?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč zase zdvojení? Záhada virtuální....vrrrr
Reagovat
smazaný uživatel
Když se tohle stávalo mě, ukázalo se, že problém byl v myšce..
Reagovat
smazaný uživatel
Mě především připadá naprosto nesmyslné tvrdit, že tenistky a tenisti vydělávají stejné peníze, když i ta zdaleka nejlépe vydělávající z nich - Maria Š. - se s příjmy Noleho nebo Rogera vůbec nemůže poměřovat.

Že mají stejné PM na grandslamech? Jistě, ale to je asi tak jediná situace, kdy jsou si ty příjmy rovny. Ani na klasických turnajích není pravda, že by vždycky měly stejné PM.
Reagovat
svetova.dvojka
Šarapovová už toho navíc moc nevydělá...
Reagovat
svetova.dvojka
Stejně děda půjde na chvílí pod kytičky... bývalý Jihoafrický tenista, a vzhledem k tomu, že má bílou barvu pleti, tak je to ještě ke všemu vrah a kolonizátor, strůjce útlaku povodních černých obyvatel JAR, tyto bílé vrahy zkrotil na dobro až socialistický revolucionář Nelson Mandela, ten bílé okupanty posílal do hořících pneumatik,což nebyl zločin, nemůžeme jednat z vrahy v rukavičkách. Tihle lidé jako Moore akorát rozdělují společnost a svou snahou o diskriminaci chtějí akorát nabýt majetku, hnusáci. A ještě tahají své zvrácené myšlení i do sportu.
Reagovat
safi1313
Takže oficiálně s tím nikdo nesouhlasí...na druhou stranu - pohybuju že je ženský tenis seldovaný tak ostře jako ten mužský - můžeme se zamyslet i tady kolik jsme viděli v přímém přenosu v IW mužských a kolik ženských...Já osobně sledoval z WTA pouze češky a pak finále...Ale ATP každý den co nejvíc zápasů se dalo stihnout...Ano souhlasím s tím že kdyby muži tenis nehráli, tak to není atraktivní sport!!!... Poznámka o tom že nejmenoval Djoka je pravdivá taky - Djok, jak už jsem psal jinde, lidi netáhne - valná většine lidí chce djoka vidět prohrát...Lidi táhne Roger a Rafa ať už mají aktuání level jakýkoliv - to je poznat i na reakci ANTINADALOVCŮ, kteří mu úspěch neodpouští, věčně na něm něco vidí, posmívají se atd...- zřejmě ze závisti jakou má na rozdíl od Novaka popularitu a i kdyby byl v druhé tisícovce bez vyhraného zápasu tak se mu vždy fandit bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Upřimně řečeno, nevím, co na těch tenistech vidí....ale ať si každej dělá, co chce....a mužský - ty jen záviděj a nemohou snést, že ženy berou stejně....to je známá věc....muži mají jistě klady i zápory...no a mezi ty zápory patří zcela jistě ješitnost... Žena přece nemůže být lepší než muž, že? Proto je tak štve, že berou stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl, že většině mužských - tenistů - je to tak nějak jedno a je to spíš kauza uměle udržovaná novináři než reálný problém.
Reagovat
a.magerova
Není to tak, není jim to jedno, už několikrát se o tom debatovalo i veřejně.
Reagovat
Fandina
V podstatě jim to jedno je, jen nechtějí vypadat jako podpantofláci.
Reagovat
a.magerova
???
Reagovat
FulnekUltras
jo !!! ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť se o tom debatuje prakticky akorát když to nějaký novinář vytáhne na tiskovce. Nebo když chce být Ernie zajímavej. :-)

Kdyby to byl skutečný problém, vypadalo by to podstatně jinak.
Reagovat
a.magerova
Loni nebo předloni to vytáhl myslím i Andy Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne sám od sebe, byl na to tázán novinářem.
Reagovat
smazaný uživatel
"Zene, ktera chce byt tak dobra jako muzi, chybi ctizadost." :-))
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
a.magerova
Ale oni neberou stejně, zde muži berou míň v přepočtu na jeden vyhraný set nebo stejně za delší pracovní dobu.... a o tom to celé je !!!
Reagovat
smazaný uživatel
a) přepočítávání na jeden set je blbost, oni nejsou placeni od setu nebo od hodiny, oni jsou placeni od zápasu.
b) v IW hrají muži i ženy stejný počet setů, tudíž muži nemohou brát na set méně než ženy
Reagovat
a.magerova
Jo IW není GS vím, ale asi ředitel turnaje ví, kolik mu vydělali muži a kolik ženy a proto řekl co řekl.... ve Wimbledonu je to vidět nejvíc, na mužské finále stál lístek přes 100 tisíc na ženské necelých 40 tisíc.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš. Naproti tomu na loňském US Open bylo ženské finále vyprodaný daleko dřív než to mužský.
Reagovat
janek_da
No a jak se pak těch lístků se ztrátou naráz zbavovali, proč asi.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš tohle něčím doložené? Mě se nezdálo, že by tam na to finále bylo nějak prázdno.
Reagovat
a.magerova
Loňský USO byl vyprodán proto, že se čekalo, že Serena zkompletuje kalendářní GS... to byl jediný důvod.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě. I tak to ale evidentně táhlo, takže ty ženský asi nejsou až tak nezajímavý.
Reagovat
a.magerova
Táhla Serena a její zkompletování kalendářního GS v její domovině, kdyby Serena USO vynechala, byla by situace značně odlišná.
Reagovat
safi1313
Vůbec neřeším to že berou stejně - myslím že jim je to stejně jedno - řeším to že ženský tenis by nebyl atraktivní kdyby tenis nehráli i muži :-) to až na pár procent vyjímek snad musí potvrdit každý
Reagovat
smazaný uživatel
To těžko říct.....kdyby jsou chyby....
Reagovat
FulnekUltras
Prakticky v každém sportu je mužská kategorie sledovanější - jednoduše proto, že tam může divák vidět výkonnostní maxima, rekordy v jejich lidsky absolutní hodnotě. To ale nic neubírá na dramatičnosti a přitažlivosti ženského vzájemného poměřování pro skutečné sportovní odborníky a fajnšmekry. ;)
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Já se dívám ráda na klučičí tenis, protože je to dynamečtější, větší rány, větší rychlost, vyšší akcelerace pohybu. Je tam zpravidla méně chyb a je to spíše výkonnostně předvídatelné, zpravidla ti, co umí porážt druhé tak v tom pořád pokračují. Na holky se zase ráda dívám, protože tam bývají změny ve vedení, jednou je lepší ta a jindy druhá a není to tak předvídatelné.
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
smazaný uživatel
pouze to, že si něco myslí, řekne to veřejně, ale pak se omlouvá, i když si myslí stále to samé. Ale nesouhlasím s ním. Jedině s tím, že počet setů by měl být na GS stejný. Buď dva nebo tři. Já preferuju dva. Kdo má u toho hodiny a hodiny vydržet ? A propos, ať si hošánkové zvykaj na dva vítězné, to bychom pak koukali! Často chlapci otáčí z 2 : 0 nebo 2 : 1 ! Tak to bych jim nedarovala. A zkrátit!
Reagovat
FulnekUltras
všecko pokrátíme... včetně ocasů... ;)
Reagovat
a.magerova
Jako ředitel turnaje asi ví nejlíp, na které zápasy lidé chodí více a na které méně, takže ze své pozice může říkat cokoli, prostě jeho zajímá, jestli se mu investice do turnaje vrátí a jak moc se zhodnotí.... není to charita, ale byznys. Souhlasím s Novakem, že měl volit kapku jiná slova a zahrnout do modliteb i Djokoviče.... ale řekl tvrdě, co si myslí hodně tenistů... a navíc mluvil o současných tenistkách, takže nechápu proč tady prskáte ohledně Steffi a spol.... :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Říkat si může, co chce....Ale pak lézt ke křížku ?
Reagovat
a.magerova
No... chtěl rozvířit hladinu a to se mu povedlo... z taktických důvodů se pak omluvil.... i si myslím, že TO měl takhle nějak dopředu vymyšlené... :-))

A docílil svého, začne se o tom diskutovat, Nole a spol. by na toto téma sám nezačal, ale když se ho zeptali, tak beru jeho odpověď jako ANO ŘEDITEL MÁ PRAVDU.
Reagovat
FulnekUltras
Nařízení ředitele školy jsou vždy platná... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
čekám příspěvek od fandiny k tomuhle článku :pojd pojd pojd!
Reagovat
Fandina
Jeho vyjádření mě pobavilo. Porovnávat ženy s muži je vždycky k zasmání.
Reagovat
Kozoroh
Hloupé vyjádření tenisového papaláše. Od dob rivality Navrátilové a Evertové má ženský tenis srovnatelné postavení s mužským tenisem.
Reagovat
svetova.dvojka
A Steffi Graf to byla hvězda, jejich 22 grandslamů k tomu se nepřiblížil ani Federer...
Reagovat
Haitik
No, jestli Novak chce být placen podle popularity, tak by měl polovinu svých výdělku poslat Rogerovi a Nadalovi.. :D
Reagovat
a.magerova
No on spíš myslel to, že chlapi mají menší hodinovou mzdu na GS, protože hrají na 3 vítězné a s tímto já souhlasím (jakože nesouhlasím s menší mzdou chlapů za vyhraný set).... prostě na GS jsou chlapi diskriminování a BASTA !!!
Reagovat
smazaný uživatel
No ono je to v celku pravda jenže spíš bych byl proto , aby se úplně zrušily zápasy na tři sety někdy je to zbytečně dlouhé . Např na takových grandslamech se perou muži už v prvním kole v pětisetovém zápase diváky to moc extra nebaví a hráč zpravidla vyletí v dalším kole .
Takže za mě - Zrušte zápasy na tři vítězné sety .
Ale je to jenom názor fanouška tenisu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor stejný, píšu výše.
Reagovat
FulnekUltras
také souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor fanouška tenisu i antitenisu: zkrácení GS zápasů na 2 vítězné by byla likvidace GS, resp. jejich prestiže. GS musí být o několik stupňů nad obyčejnými turnaji, nemůže být přístupný každému, kdo uhaluzí výhru nad jedním nebo dvěma top hráči, což je u 2seťáku daleko pravděpodobnější než u 3seťáku. Třeba Čilič na USO porazil Federera v SF 3:0 na sety. Kdyby zápas skončil za stavu 2:0, neměl by jeho triumf takovou váhu, psalo by se, že na 3 vítězné by to Roger otočil. Já bych spíš byl pro opačný extrém - aby na GS hrály na 3 vítězné i ženy, ale to asi není možné kvůli fyzickým limitům. Pamnatuju si třeba zápas Perry - Budge v SF Wimbledonu, kde díky Bohu se hrál 4. set, protože ten přinesl mnohem lepší tenis než ty první tři. Na dva vítězné by to prostě nebyl tak kvalitní zápas (bez ohledu na to, že finále bylo o ničem, protože von Cramm uhrál jen game). A takových by se našla spousta.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak možné to je. Ale, kdo se má na to pět setů dívat? A jaké haluzení? To jako myslíš, že tenistky stále haluzí 2 : 0 nebo 2 : 1 ? Nesmysl . Prestiž bych zachovala zrušením TB na GS - tedy všech.... Protože TB - to může být většinou fakt haluz......
Reagovat
smazaný uživatel
Oni mají dost z reklamy, zjeména Rogerek si příjde stála na více peněz v celku něž Novak
Reagovat
svetova.dvojka
starý, hnusný, zapšklý sexistický rasista, žena má stejnou hodnotu jako muž a tenis je snad jediný sport, který ženy nediskriminuje, na grandslamech mají stejné odměny jako muži. Tihle staří zaprdění rasisté a sexisté by už dávno měli odejít do věčných lovišť, svět pak bude mnohem lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
A za Djokovica nie?...Hlavne ze po nom pomenovali svoj kurt :)
Reagovat
Denis92
Dobre to povedal. Prave oni dvaja, Roger a Rafa tenis su ti, ktori tenis vytiahli urovnou ale aj marketingom tam kde je teraz. A v porovnani s Novakom su marketingovo stale pred nim, su to "vacsie" mena.
Reagovat
Nola
mas to svoje marketingove tvrdenie nejak podlozene?
https://en.wikipedia.org/wiki/Forbes%27_list_of_world%27s_highest-paid_athletes

Novak sice nema tolko fans, ako ti dvaja menovani, ak teda beriem do uvahy socialne siete, ale to este neznamena, ze ma prazdne tribuny pocas zapasov, ci?
nakoniec aj komentator pri 1.kole v Dubaji skonstatoval, ze vdaka Novakovi dokazali celkom zaplnit tribuny....
Reagovat
Denis92
Ok, Novak v poslednej dobe vyskocil co sa tyka rekl.prijmov, pretoze ma skvele vysledky a je svetova jednotka, naopak Rafa trocha upadol. Ale z toho dlhodobeho hladiska a takisto medzi fanusikmi je to stale dvojka Roger-Rafa, ktora je pred Novakom. A to neni nic voci Novakovi. Len mam rovnaký názor ako Moore.
Reagovat
Nola
OK, nejdem ti nic vyvracat, nepopieram, ze su popularnejsi, suhlasim do bodky, ale, aj v pripade ich prijmov, plati podobne pravidlo ako u Novaka, naviac sa mozu pochvalit domacimi sponzormi, nakolko pochadzaju z celkom ineho prostredia ako Novak, napr. Andy Murray sponzorov z vonka nemusi vobec riesit, domaci sponzori mu to celkom v pohode vynahradia, krajinu povodu si nenavyberas, Novak musel tvrdo pracovat, aby sa dostal tam, kde sa dnes nachadza, v konecnom dosledku podcenovanie NOvaka uz neriesim, ono sa to samo nakoniec nejak vyvrbi, mlada a fans blaznovstvom neovplyvnena generacia iste oceni jeho uspechy
Reagovat
Denis92
Nemam problem s tym suhlasit, ze Novaka ovplyvnuje krajina povodu, ale to je len cast. Dalsi dovod je to, ze sa presadil neskor ako Roger s Rafom. Ti uz mali a maju vybudovane meno dlhodobo, kdezto u Novaka je to "len" poslednych 5rokov. Jeho popularita samozrejme stale rastie, ale zatial je este v tieni tychto dvoch. Zachvilu vsak Roger skonci a ked Rafa bude dalej upadat, tak Novak bude jednotka uz aj marketingu a oblubenosti.
Reagovat
Mayo
Roger a Rafa sú Roger a Rafa proste (:
Reagovat
smazaný uživatel
Vítejte v 21. století, kdy se člověk za každý svůj výrok musí omlouvat.

Všechny veřejně činné osoby by měly povinně absolvovat kurz správné komunikace, na kterém by se naučily, jaké věty jsou v rozhovorech pro média a veřejnost přípustné.

Např.:
"Dnes svítí slunce."
"Tráva je zelená."

Naopak zcela nepřípustná je každá věta, která začíná:
"Můj názor je, že..."
nebo obsahuje:
"...je horší než..."
"...nezasloužené..."
Reagovat
smazaný uživatel
A zapomněl jsem :-)

Omlouvám se za tento příspěvek, který by mohl někoho pohoršit, samozřejmě všech svých poznámek upřímně lituju.
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš BRZO !!!

Nejdřív musíš svým příspěvkem vyvolat VLNU NEVOLE... a až pak se kajícně omluvit.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu jsem radši předešel, protože na rozdíl od Moora mám absolvovaný ten komunikační kurz.
Reagovat
a.magerova
No asi máš absolvovaný komunikační kurz, ale určitě né byznys kurz, jemu jde o prachy né o oblibu.... :-))
Reagovat
Fandina
A co když sponzorem akce je žena nebo muž, kterou žena ovládá, pak mu o byznys jít nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
sponzor sleduje svoj profit,je mu viac menej ukradnute ako sa dalej peniaze posuvaju ak to neohrozuje jeho poziciu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist