Tenistky na Floridě zlobil vítr. Favoritky těžké podmínky zvládly

8. 4. 2009, 09:43
Aktuality 0
WTA PONTE VEDRA BEACH - Premiérový ročník turnaje v Ponte Vedra Beach doprovází nepříjemný vítr. Hlavní favoritky si však s těžkými povětrnostními podmínkami poradily. Postoupily Petrovová, Wozniacká i Cibulková.
Naďa Petrovová

Challenger mužů v Sunrise, lukrativní podniky mužů a žen v Miami. Tenisty na turnajích, které se konaly v uplynulých týdnech na Floridě, pokaždé trápily povětrnostní podmínky. Ať už silný vítr nebo dešťové přeháňky. Nejinak je tomu také v Ponte Vedra Beach, kde se tento týden koná premiérový ročník podniku WTA. Navíc na antuce, který vítr nepříjemně víří.

Favoritky však své úvodní zápasy na MSP Group Championships zvládly. Turnajová jednička Naďa Petrovová porazila Bělorusku Olgu Govorcovovou 6-2 6-4. "Bylo opravdu náročné hrát v takovém větru," poznamenala Petrovová. "V takových podmínkách musíte hrát velmi jednoduše a hlavně chytře," popsala Ruska klíč k úspěchu.

Nyní ji čeká domácí teprve čtrnáctiletá Madison Keysová, jež včera při debutu na okruhu WTA porazila Rusku Kudrjavcevovou.

Druhou nasazenou Dánku Caroline Wozniackou čekala v dobré formě hrající Australanka Samantha Stosurová. Souboj čtvrtfinalistek z Miami zvládla lépe světová dvanáctka Wozniacká, jež postoupila po výhře 6-3 6-7 6-1. O čtvrtfinále bude usilovat proti Francouzce Razzanové.

Turnaj byl do Ponte Vedra Beach přesunut z Amelia Island, kde hrála loni finále Dominika Cibulková. A pokud se chce devatenáctiletá Slovenka udržet v první světové dvacítce, musí zapomenout na trápení z posledních týdnů. První zápas se jí na Floridě povedl, když Rumunku Gallovitsovou porazila snadno dvakrát 6-2. Ve druhém kole si zahraje s Ruskou kvalifikantkou Rodionovou.

Také další Slovence Daniele Hantuchové se optimálně nedaří a už v prvním zápase musela ve třech setech bojovat s osmnáctiletou Lotyškou Sevastovovou. "Nepamatuju si, kdy jsem v takovém větru hrála. Asi to byly jedny z nejhorších podmínek, kterém jsem při zápase zažila," vzpomínala slovenská tenistka.

Již první kolo se stalo konečným pro světovou třináctku Bartoliovou, nasazenou čtyřku Schnyderovou a šestou nasazenou Číňanku Šuaj Pcheng.

Tenistky hrají ve Spojených státech o odměny v celkové hodnotě 220.000 dolarů.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Florida, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (07. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Petrovová (1-Rus.) - Govorcovová (Běl.) 6-2 6-4
Wozniacká (2-Dán.) - Stosurová (Austr.) 6-3 6-7(4) 6-1
Cibulková (3-SR) - Gallovitsová (Rum.) 6-2 6-2
Lepčenková (USA) - Schnyderová (4-Švýc.) 6-2 6-0
Wozniaková (5-Kan.) - Craybasová (USA) 6-4 6-4
Vesninová (Rus.) - Pcheng Šuaj (6-Čína) 2-6 6-1 6-3
Matteková-Sandsová (8-USA) - Bartoliová (Fr.) 5-7 7-6(4) 6-3
Hantuchová (SR) - Sevastovová (Lot.) 2-6 6-4 7-6(5)
Rodionovová (Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-4 6-2
Paszeková (Rak.) - Czinková (Maď.) 6-7(5) 6-4 6-4
Lisická (Něm.) - Korytcevová (Ukr.) 6-3 7-6(3)
Razzanová (Fr.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Raymondová (1-ČR/USA) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 5-7 6-4 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist