Teprve 15letá Gauffová dál udivuje Wimbledon. Po Venus Williamsové vyřadila i Rybárikovou

3. 7. 2019, 22:18
Aktuality 44
WIMBLEDON - Teprve 15letá Cori Gauffová nepřestává udivovat celý Wimbledon. Nejmladší kvalifikantka v jeho historii navázala na skalp pětinásobné šampionky Venus Williamsové vítězstvím nad předloňskou semifinalistkou Magdalénou Rybárikovou. O další životní úspěch se senzace letošního ročníku pokusí proti Poloně Hercogové.
Profily hráčů
Cori Gauffová (© AFP)

Cori Gauffová si ve Wimbledonu jistě získala pozornost i podporu tenisových fanoušků. Teprve 15leté Američance v žebříčku WTA patří až 313. příčka a jen díky divoké kartě od pořadatelů nejslavnějšího turnaje světa se dostala do kvalifikace, kterou zvládla naprosto suverénně bez ztráty setu.

Idolem vítězky loňské juniorky na French Open jsou sestry Williamsovy, což je z jejího herního projevu patrné, a Gauffová si přála si s alespoň jednou ze slavných sester zahrát. To se jí splnilo, když v prvním kole ve dvou setech senzačně přehrála pětinásobnou šampionku Venus a stala se nejmladší vítězkou zápasu ve Wimbledonu od roku 1991.

Na životní skalp se podařilo rodačce z americké Atlanty navázat dnešním vítězstvím 6-3 6-3 nad předloňskou semifinalistkou Magdalénou Rybárikovou.

Gauffová v utkání se zkušenou Slovenkou nečelila jedinému brejkbolu, výborně se pohybovala i servírovala a znovu se vůbec neprezentovala jako tenistka hrající svou premiérovou hlavní soutěž na grandslamu. Na talentovanou Američanku, jež trénuje v akademii Patricka Mouratogloua, neplatily ani skvělé technické údery z rakety Slovenky, kterou Gauffová razantní a hlavně přesnou hrou nutila k chybám.

"Myslím si, že jsem hrála dobře, hlavně v klíčových momentech. Soupeřka skvěle podávala, někdy bylo opravdu těžké její servis returnovat. Honí se mi hlavou spoustu věcí. Nemůžu uvěřit tomu, že tu ještě pořád jsem," radovala se Gauffová po postupu.

Gauffová, jež se poprvé v kariéře posune do druhé stovky žebříčku WTA, rozhodně nebude bez šance ani v dalším kole. Utká se totiž s Polonou Hercogovou, která po setech 6-2 6-4 vyřadila nasazenou Madison Keysovou. Rovněž o 13 let starší Slovinka bude útočit na premiérové grandslamové osmifinále.

Nasazená sedmička Simona Halepová zdolala 6-3 4-6 6-2 krajanku Mihaelu Buzarnescuovou a dál živí naději na zisk druhé grandslamové trofeje. V dalším kole Rumunku čeká souboj bývalých světových jedniček s Viktorií Azarenkovou. Dvojnásobná semifinalistka za hodinu hry smetla 6-2 6-0 Ajlu Tomljanovičovou, když vyhrála 12 her v řadě.

Caroline Wozniacká se ve Wimbledonu pomstila Veronice Kuděrmětovové za porážku z letošního French Open. Dánská tenistka zvítězila 7-6(5) 6-3 a postoupila do třetího kola. V něm narazí na Shuai Zhang.

Devatenáctiletá Dajana Jastremská po setech 7-5 4-6 6-3 vyřadila nasazenou Sofii Keninovou, vítězku generálky na Mallorce, a při své premiéře v hlavní soutěži Wimbledonu postoupila do třetího kola. O první grandslamové osmifinále si bývalá finalistka juniorky zahraje s Viktorijí Golubicovou, která je ve třetím kole grandslamu poprvé.

Anastasiji Sevastovové se prostě ve Wimbledonu nedaří. Světová dvanáctka, jež v minulosti na nejslavnějším turnaji světa jen jednou postoupila do druhého kola, přes něj nepřejde ani letos. Nasazená Lotyška prohrála 6-4 4-6 3-6 s Danielle Collinsovou, přestože vedla o set a dva brejky. Collinsová bude v dalším kole čelit Petře Martičové.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 38,000.000 liber
středeční výsledky (3. 7. 2019)
• Dvouhra ženy - 2. kolo •
Gauffová (USA) - Rybáriková (SR) 6-3 6-3
Kar. Plíšková (3-ČR) - Puigová (Portor.) 6-0 6-4
Halepová (7-Rum.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-3 4-6 6-2
Svitolinová (8-Ukr.) - Gasparjanová (Rus.) 5-7 6-5 / skreč
Collinsová (USA) - Sevastovová (12-Lot.) 4-6 6-4 6-3
Wozniacká (14-Dán.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7-6(5) 6-3
Hercogová (Slovin.) - Keysová (17-USA) 6-2 6-4
Kontaveitová (20-Est.) - Watsonová (Brit.) 7-5 6-1
Martičová (24-Chorv.) - Potapovová (Rus.) 3-6 6-3 6-4
Jastremská (Ukr.) - Keninová (27-USA) 7-5 4-6 6-3
Su-Wei Hsieh (28-Tchaj-wan) - Flipkensová (Belg.) 7-6(3) 6-3
Sakkariová (31-Řec.) - Bouzková (ČR) 6-4 6-1
Azarenková (Běl.) - Tomljanovičová (Austr.) 6-2 6-0
Golubicová (Švýc.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 7-6(3)
Shuai Zhang (Čína) - Wickmayerová (Belg.) 6-3 6-2
Muchová (ČR) - Brengleová (USA) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Fransoas
Černý kůň turnaje - Gauff vyřadila i Hercogovou.Dokázala odvrátit dva mečboly a prohraný zápas otočit.
Reagovat
FulnekUltras
Simonka musí. ;-)
Reagovat
stopan
U Sloveniek nic nove pod slnkom, americanku by som az tak nepredcenoval, je to len druhe kolo, ja si pamtam ako nase skusene baby vo fed cupe skolila 16 rocna timea bascinszka
Reagovat
bIbec
na sklonku kariéry Cori Gauffové, kdy se ještě bude snažit vybojovat svůj 25. grand slam, už se bude pomaličku polehoučku prosazovat nová česká hvězdička. A nebo to bude kluk?
Reagovat
Mayo
Mladá šťanda ale fackuje to rad radom. Uvidíme kam môže až zájsť.
Reagovat
peek
Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "šťanda"?
Reagovat
MartinPa
Po našimu chcalena, chcalka, křivochcalka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mladá Serena.

Nič jej nechýba, kompletná hráčka. Na W. vyhrala vsetkých 10 setov a najtazsi 6:4.

Uvidime co na harde, ale herny prejav posobi mimoriadne vyspelo, udivuje mentálnou pohodou, nekazí, nevidim dovod preco by nemohla vyhrat uz aj tento rok. Fakt. Sport miluje zázraky.
Reagovat
Fransoas
Poslední věta vystihuje úplně všechno.
Reagovat
LukasH
Jo, mladých Seren už bylo, naposled Osaka. Jako Uragán, všechno tam padá, žádnej tlak...přijdou větší nebo menší úspěchy a pak to nastane - tlak, média, obhajoby..pak běží řvát na záchod :D:D
Reagovat
Nenela
ja rozhodne nechci, aby vyhrala a ani ji to nepreju. At si jeste pocka - rychly vzestup znamena skoro vzdycky rychly pad. Postupny vzestup zebrickem jako treba Barty vyprodukuje temer vzdy hracku, ktera se na vrcholu umi udrzet. Rychlokvasky vydrzi malokdy.
Krome toho proste chci, aby vyhrala jina hracka.
Reagovat
Fransoas
Vypadá to,že tato mlaďounká Američanka hraje skoro jako zkušená rutinérka.Je vidět,že je v týmu Moratoglu a spol... ; je tam paralela s oběma Williams.Její herní styl se tomu hodně přibližuje.Škoda,že Magda vyrobila dost nevynucených chyb.Možná to mohlo vypadat trochu jinak.Bude-li Cori v tomto trendu pokračovat,stane se velice brzy nebezpečnou pro všechny hráčky.
Reagovat
sojka1
lehkonozka, opravdu nadhera... nejvic se mi vsak libi jeji vyraz mile, ale velmi smutne ovecky... Magdy lasicka hranostaj dnes bez sance... :-))
Reagovat
Patik
Pozrel by som si ju proti Halepovej.
Reagovat
annah
To nejspíš o dve kola dál uvidíme! To bych teda seděla u tv jak pribita. MOzna bych ani neztlumila zvuk a snesla bych Halepcino jeceni.
Reagovat
sojka1
skoda, ze ji dnes rovnou nevypla Mihalka, po druhem setu uz jsem skoro verila.. :-(
Reagovat
Patik
To by bolo kruté pre takú hráčku vypadnúť tak skoro. :)
Reagovat
FulnekUltras
Simonka tady bude Kelty strašit ještě dlouho.
Reagovat
annah
Strašit... Ano, to je to pravé slovo pro její projevy....
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Elip13
Byl to pěkný zápas. Cori běhá po kurtu neuvěřitelně. :)) radost za ní :))
Reagovat
turista
Ryba na trávě umí. Škoda jejího vyřazení.
Reagovat
tommr
to je jen mýtus, kterej vzniknul na základě jednoho jejího víceméně náhodnýho semifinále ve Wimbledonu. Ve Wimbledonu startovala včetně letoška 12krát a z toho 9krát vypadla už v prvním kole, jednou ve druhým a jednou ve třetím ...
Reagovat
EllNino
ale i na ostatních travnatých turnajích hraje dobře, ty mýte
Reagovat
tommr
tak ona pokud není zraněná hraje dobře skoro všude ...
Reagovat
EllNino
jako jo, i když ta antuka ...
Reagovat
tommr
na FO má lepší zápasovou bilanci než ve Wimbledonu ...
Reagovat
EllNino
tak antuka není jen FO :)
Reagovat
tommr
na tom, že výsledky na GS mají největší vypovídací hodnotu se ale snad shodneme, ne?
Reagovat
paddy
2x (pokaždé) porazila Karolínu na trávě vč. Wimbledonu, to není mýtus
Reagovat
tommr
to je ale spíš ostuda pro Karolínu ...
Reagovat
George_Renel
Včera ovšem hrála špatně a nebylo to zdalek jen výkonem soupeřky. Sice zkoušela ty její čopy, ale hrála je skoro všechny v ideální délce i výšce....ovšem pro soupeřku. A když to dala trochu k lajně, tk neomylně na její smrtící bekhend. Zklamala mě.
Reagovat
tommr
jj její propad žebříčkem z poslední doby není náhodnej ...
Reagovat
FulnekUltras
Peklo - tento černý sport... ;-)
Reagovat
VlS
Peklo, rudofašounští rasisti
Reagovat
vendulkabendulka
Na peklo si zvykejte. Budete se v něm brzy smažit, rasistický šmejde.
Reagovat
FulnekUltras
Lože vyvrhelovo mě už nejmíň 30 let nijak nedojímá. ;-)
Reagovat
hippos
peklo si vymysleli lidi a kazdej vidi, ze je cerna a ne zelena
Reagovat
Elip13
Je mi z tebe smutno. Asi máš ze sebe velkej komplex, že si to musíš vylejvat na mladý holce co je díky vlastní práci úspěšná:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tennis nemá jako vlastnost barvu. Vaše odpověď je tudíž neplatná, jestli jste ale hypotetyzoval, že většina tenisového žebříčku je zaplněná hráči s černou pletí tak jste se opět zmýlil. Pokud jste chtěl využít fórum jako terč na urážky, doporučuju navštívit diskuzní fóra I-dnes, kde jistě najdete spousty lidí, kteří vysílají na stejné frekvenci ve vašem případě nižší.
Reagovat
FulnekUltras
Nebýt tak snadno tvárného materiálu, jakým se zde různí rádoby moralisté čas od času prezentují, zůstal by ušáky celoročně placený Mikuláš v pražských ulicích a na pláních jako kůl v plotě - a servilní přisluhovači "korektní" nicoty v dosahu signálu čt by neměli o čem planě žvanit. Takže vlastně dobře, že pár kusů vysokofrekvenčně zmasírovaných zoufalců v této rezervaci mainstreamové mediální totality ještě přežilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Uzasna
Reagovat
annah
Zrovna jsem to chtěla napsat. Bude moc zajímavé sledovat, jak se jí povede dál. Jestli to nebude jen chvíli zářící hvezdicka. Přála bych si vidět její zápas s Bartyovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Dojde na něj. I když asi ne hned příští sobotu :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist