Těžké porážky v Cincinnati: Dolgopolov uhrál dva gamy, Young prohrál 17. zápas v řadě

14. 8. 2012, 12:31
Aktuality 0
Před dvěma týdny sice vyhrál podnik ve Washingtonu, s dalšími turnaji v Severní Americe ale zatím Alexandr Dolgopolov nemůže být spokojený. Ukrajinský tenista si v Cincinnati připsal druhou porážku v řadě, když ho včera smetl Rus Davyděnko 6-1 6-1. V prvním kole dohrál také domácí Donald Young, jehož série porážek útočí na potupný rekord.
Alexandr Dolgopolov

Nikolaj Davyděnko sice před pěti lety bojoval jako hráč elitní světové pětky v Cincinnati o finále, letos ale pokračuje jeho propad žebříčkem a proti Alexandru Dolgopolovi mohl jen překvapit. To se mu povedlo dokonale: za stavu 1-1 v úvodním setu udeřil poprvé a ziskem pěti her v řadě vyhrál sadu 6-1. Často chybující Dolgopolov nezachytil ani začátek dalšího setu a rychle prohrával 0-3. Suverénně podávající Davyděnko pak už neměl problém zápas po pouhých 52 minutách ukončit.

Dalším z nasazených hráčů, kteří v Cincinnati nepřešli přes první kolo, je Němec Philipp Kohlschreiber. Tomu se na úvod postavil domácí Brian Baker, který se pořadatelům odvděčil za divokou kartu výhrou 7-6 7-6. Připsal si tak první výhru na tvrdém povrchu na okruhu ATP od roku 2005, kdy porazil Gastona Gaudia.

"Prostě jsem cítil, že hru na tvrdém povrchu nemám pod kontrolou," vysvětlil Baker po výhře nad Kohlschreiberem svůj letošní pomalý rozjezd na amerických betonech, na nichž prohrál čtyři zápasy v řadě. "Ani jsem tak nehrál špatně, jako jsem spíš nezvládal důležité momenty, když jsem to potřeboval. V posledních týdnech jsem prohrál tuším tři ze čtyř třísetových zápasů, ve kterých jsem vyhrál první set. Dneska bylo ohromné, že jsem zápas ukončil ve dvou setech," dodal.

S mnohem nepříjemnější sérií porážek přicestoval do Cincinnati další Američan Donald Young, který měl na svém kontě hrozivých 16 proher v řadě. Někdejší nejlepší junior světa se první výhry od února mohl dočkat v duelu s krajanem Jessem Levinem, ani tentokrát ale neuspěl a prohrál 4-6 6-7.

Se sérií 17 porážek v řadě útočí Young na nelichotivý rekord ATP, který drží Vince Spadea s 21 prohrami za sebou.

"Je to těžké, když nevyhráváte zápasy a údery, které normálně zahrajete, najednou netrefujete," cituje Younga server tennis.com. "Mohl jsem hrát na challengerech a vyhrát pár zápasů, ale já chtěl hrát na turnajích (ATP). Jsem typ hráče, který svou sebedůvěru staví na předešlých zápasech, a tady moc není na čem stavět. Každý týden doufám, že se to zlomí, protože ty zápasy jsou vyrovnané. Soupeři jsou v klidu, nemají se moc o co strachovat. Normálně by možná začali bláznit, ale teď čekají, až s tím začnu já."

Výsledky - Cincinnati - muži (tvrdý povrch, dotace 2.825.280 dolarů:
Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (12-Chorv.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:4, Davyděnko (Rus.) - Dolgopolov (13-Ukr.) 6:1, 6:1, Baker (USA) - Kohlschreiber (15-Něm.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:3), Seppi (It.) - Haase (Niz.) 6:4, 6:4, Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Kubot (Pol.) 6:3, 6:0, Levine - Young (oba USA) 6:4, 7:6 (7:2), Hewitt (Austr.) - Južnyj (Rus.) 6:4, 6:4, Wawrinka (Švýc.) - Mathieu (Fr.) 6:2, 3:6, 6:1, Istomin (Uzb.) - Benneteau (Fr.) 6:3, 6:1, Mayer (Něm.) - Fognini (It.) 7:5, 6:2, Troicki (Srb.) - Dodig(Chorv.) 6:4, 7:5, Andújar (Šp.) - Matosevic (Austr.) 6:4, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist