Těžký los Davis Cupu. Češi poletí v 1. kole do Austrálie

22. 9. 2016, 15:12
Aktuality 34
Čeští tenisté se v prvním kole Světové skupiny Davis Cupu v příštím roce utkají s Austrálií. Zápas se bude po Australian Open hrát 3. až 5. února na soupeřově půdě. Rozhodlo o tom dnešní losování na zasedání Mezinárodní tenisové federace (ITF) v Londýně.
Los Davis Cupu 2017

"Je to strašný los. Nejhorší možný soupeř, který byl v osudí. Mají nesmírně kvalitní hráče a k tomu se jedná o nejkomplikovanější logistiku, jakou si můžeme představit. Pro všechny hráče to bude nesmírně náročné," reagoval na los kapitán Jaroslav Navrátil.

Austrálie je druhou nejúspěšnější daviscupovou zemí, ale poslední titul získala v roce 2003. Kapitán Lleyton Hewitt může do sestavy zařadit patnáctého hráče ATP Nicka Kyrgiose a 21. Bernarda Tomice, do čtyřhry nastupuje Samuel Groth.

Tenisté se s Australany naposledy střetli loni rovněž v prvním kole a v Ostravě bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka prohráli 2:3. Celkově mají Češi s Austrálií bilanci 1:7. Jedinou výhru nad osmadvacetinásobnými vítězi soutěže zajistili Jan Kodeš a Jiří Hřebec v roce 1975 v Praze na Štvanici.

Svěřenci kapitána Navrátila letos porazili v prvním kole v Hannoveru Německo 3:2 a následně ve čtvrtfinále už bez dlouholeté jedničky Berdycha prohráli v Třinci 1:3 s Francií. Austrálie prohrála v prvním kole v USA a v baráži si doma na trávě poradila se Slováky.

Postupující tým se v dubnovém čtvrtfinále utká s vítězem zápasu USA - Švýcarsko.

Los Světové skupiny Davis Cupu 2017 - 1. kolo (3.-5. února):
Argentina - Itálie
Německo - Belgie
Austrálie - ČR
USA - Švýcarsko
Japonsko - Francie
Kanada - Velká Británie
Srbsko - Rusko
Chorvatsko - Španělsko
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
hatatytla
http://sport.idnes.cz/kaderka-o-zmenach-v-tenise-09e-/tenis.aspx?c=A160922_200358_tenis_rou

Kaderku nemám rád asi jako každý, ale v tomhle má pravdu. To co navrhují jsou úplné nesmysly, jenom snaha vyrochat co nejvíc peněz na tv právech. A je jim úplně jedno, že pošlapou tak obrovskou tradici jako je DC.
Pro penízky všechno...
Reagovat
smazaný uživatel
ve slabé divácké kulise má asi pravdu,ale proč by nebyl atraktivní souboj čtyřek? Štěpánka (Pavláska) se Simonem,Brownem či Lopézem? Je to týmová soutěž,tak ať má výhodu,kdo má široký kádr.A jedničky se tolik nevyšťavějí a budou se rádi účastnit.To byl hlavní důvod jejich absencí ,že pak byli vyřízení na další měsíc.Proto i dvouseťáky beru.
Reagovat
FulnekUltras
Zůstanou tam z AO a teprve po druhém výprasku i v DC zamíří rovnou domů...
Reagovat
VlS
Češi poletí v prvním kole - hmmm, že by proroctví :-((
Reagovat
Frick
3.-5.2.

Japato, že se to takto posunulo? Jako pro nás samozřejmě dobře. Myslel jsem si, že se bude hrát před IW, jako loni...
Reagovat
smazaný uživatel
Slováci ich už okúsili. Ak Česi zostavia dobrý tím (neviem z koho :-) ) a Gyros s Tomicom nebudú môcť hrať, nie je všetko stratené. Netreba sa plašiť. Do februára ďaleko.
Reagovat
Krisboy
Češi s nimi už taky prohráli. Loni v prvním kole.
Reagovat
kada.tom
Nevím, proč by to měl být hnusnej los po stránce cestování, vždyť týden před tím se hraje aO, takže snad všichni naši prostě v Austrálii zůstanou, ne? ... jako tenisově je Austrálie těžká, ale nechápu tu hysterii s cestováním - ok, v červenci nebo září bych to pochopil, ale leden v Austrálii je bezproblémový :-)

Ovšem v QF USA nebo Švýcaři ... dost těžký los pokud by hrál Federer nebo Wawrinka (jakože neočekávám, že budou hrát v 1. kole, takže si je Američani namažou na chleba).
Reagovat
tommr
pokud by ale naši povypadali už v prvním kole AO nebo dokonce v kvaldě tak by tam museli zůstat přes dva týdny až do začátku zápasu a to by se některým nemuselo vyplatit ...
Reagovat
VlS
No, dva tejdny pobytu jsou určitě levnější než letenka, o aklimatizaci nemluvě.
Reagovat
tommr
jde spíš o to co by tam ty případný dva týdny navíc dělali ...
Reagovat
smazaný uživatel
chodili po obchodom a žúrkach :D
Reagovat
kada.tom
2 týdny není zas tak moc, bože ...
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem byl reakcí Navrátila překvapen.Asi se mu tak daleko nechce,ale vybrat si Austrálii v lednu je určitě nejlepší varianta a brzy by nás to stejně potkalo.Pravda,že tam bude cestovat taky početný logistický tým(trenéři,maséři,manažeři,vyplétači,srandamakeři ap.),ale oni Australané letos taky cestovali k nám.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě jet před americkými betony na španělskou antuku,by bylo horší.Nejhorším soupeřem bych to nenazval
Reagovat
George_Renel
Uff. Tomáš to urval. Ale Rusák hrál skvěle. Jen to neuhrál v hlavě. Tomáš - hm bylo vidět že je po dlouhé pauze. Servis velmi dobrý a velkou část zápasu na něm doslova visel. Ale v háji je pohyb.
Reagovat
tommr
Tomáš si přitom pochvaloval, že zhubnul a má díky tomu lepší pohyb. Dneska to ale na kurtu rozhodně nebylo vidět a naopak se zdálo, že je Tomáš hodně zesláblej ...
Reagovat
Kytka
Na mně dělal Tomáš stejný dojem, těžký pohyb. Ale první zápas po nemoci nakonec urval ba zkušenosti. To jsem ráda. Už slyším naše reportéry jak by následující tři roky při spatření Kuzněcova koutkem oka neopomněli připomenout, kterak porazil Toma.
Reagovat
PetaM
Lucka taky díky nemoci zhubla dost kil a stále na kurtu vypadá slabě :) Nemoc je prostě nemoc.
Reagovat
tommr
Lucka během nemoci naopak hodně přibrala a kila shazovala až po jejím skončení během přípravy ...
Reagovat
misa
Vidím, že máš o Lucince přehled :) Ale těch kil nebylo hodně, snad jen 5. Bohužel nasazená dieta byla úlet a Lucka je stejně co tři týdny nemocná, teď navíc asi s poraněnými břišními svaly. Na kurtu mi jako vzror síly taky nepřipadá. Přínosy takové kruté diety se pak hledají těžko...
Reagovat
VlS
Nešil, nějakej důvod k odstoupení z deblu napsat musela
Reagovat
George_Renel
Ale ještě jedno kolo by měl dát, pak už to asi nepůjde. Snad se brzy dostane do zápasového rytmu.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, bylo to fakt o fous...
Reagovat
Frick
Tomáš se na to vys....
Reagovat
Kozoroh
Vsadím se, že v Austrálii se bude hrát na trávě. Australani využijí možnost volby povrchu lépe než Češi loni.
Reagovat
Stan_Borowitz
kdyby nás pozvali na antuku.
Reagovat
Kytka
To je fakt, tráva není to nejhorší. Antuka by byla daleko, daleko horší.
Reagovat
Kozoroh
Antuka by byla daleko horší pro Australany, proto ji rozhodně nenasadí, na to dám ruku do ohně :-))
Reagovat
darek.vrana
No ale my jsme jim taky loni ušili povrch na míru, tak Stan asi myslel, že by bylo fér, kdyby nám ho ušili na míru na oplátku oni taky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty mi snad čteš myšlenky ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
https://sport.aktualne.cz/tenis/z-temnoty-zpet-na-svetlo-del-potro-unikl-konci-a-zije-svuj-s/r~5cffc6ec7fd311e6a3e5002590604f2e/
Reagovat
George_Renel
Celkově moc pěkné vylosováni. Dvojice soupeřů jako lusk. Snad nikde jasný favorit.
Reagovat
Herbert_Hoover
USA jasný favorit, Laaksonena a Chiudinelliho musí rozprášit :)) leda že by jim pomohl Bastl :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist