Těžký návrat po dopingu. Halepová se necítí být připravená a odmítla divokou kartu do Madridu

22. 4., 09:49
Aktuality 14
Návrat Simony Halepové (32) po trestu za doping neprobíhá podle plánu. Rumunská tenistka se sice v březnu v Miami velmi rychle objevila zpátky na okruhu WTA, ale na další vystoupení bývalé světové jedničky si fanoušci musí počkat. Naposledy se odhlásila z Madridu, kde měla dvojnásobná šampionka startovat na divokou kartu.
Profily hráčů
Simona Halepová (© Profimedia)

"Moje tělo potřebuje více času na přípravu a já musela udělat těžké rozhodnutí nehrát v Madridu. Chci být zpátky na okruhu, ale zkušenosti mi radí, abych nespěchala. Díky Madrid Open za nabídku divoké karty," oznámila na sociálních sítích Halepová, jež ve španělské metropoli v letech 2016 a 2017 triumfovala.

Halepová strávila poslední měsíce tahanicemi po soudech, než Arbitrážní sportovní soud v Lausanne na začátku března zkrátil její trest za pozitivní test na roxadustat ze čtyř let na devět měsíců. CAS uznal argument, že zakázanou látku v jejím těle zavinil kontaminovaný doplněk stravy.

Dvojnásobná grandslamová šampionka od US Open 2022 nehrála, přesto se dlouho udržovala v kondici a snažila se být připravená na okamžitý návrat do turnajového kolotoče v případě kýženého očištění jména.

To se jí povedlo, když dostala divokou kartu na prestižní turnaj WTA 1000 v Miami a 19. března odehrála první zápas po více než roce a půl. Na Floridě ale neudržela vedení proti bývalé světové dvojce Paule Badosaové, jež se v poslední době trápí se zdravotními problémy, a další turnaj od té doby neabsolvovala.

Dvaatřicetileté Rumunce je i v řadách tenisových kolegyň vyčítáno, že čeká na divoké karty prestižních akcí a body po trestu za doping nezačíná sbírat na menších turnajích ITF.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Walda58
ach ty "vakcíny" a zaslepená víra v ně.
Reagovat
bardunek666
No drala se zpět jak Jehovista do baráku a co z toho že? Lepší by bylo, kdyby se nevracela vůbec. Stejně to byla protivná baba a nikdo na ní není zvědavý.
Reagovat
GaelM
Dvaatřicetileté Rumunce je i v řadách tenisových kolegyň vyčítáno, že čeká na divoké karty prestižních akcí a body po trestu za doping nezačíná sbírat na menších turnajích ITF.

To by mě zajímalo, která z těch "kolegyň" by se ve 32 dobrovolně vracela na ITF, kdyby z pozice GS vítězky měly plnou schránku divokých karet Celý koncept divokých karet by zasluhoval reformu a nějaká omezující pravidla, kéž by na to došlo. Ale větší problém jsou imho v tomhle ohledu stařeny bez soudnosti jako Venus, než Halepka, která se tam zjevně nechce cpát za každou cenu, když na to fyzicky a herně v tuhle chvíli nemá...
Reagovat
Kozoroh
Zrovna u Venus se ukazuje úskalí divokých karet, Venus už na TOP úroveň výkonnostně nemá, ani žebříčkově, ale divoké karty od organizátorů ji drží na "podpoře života." Měla už skončit, jenže je tvrdohlavá a organizátoři turnajů ji v tom ještě pomáhají.
Reagovat
mamradrohliky
podle mě by se už neměla vracet... džigala si bůhvíco do žíly a najednou vše ok
Reagovat
Martyyns
Podle mě by si ty zas nemusel zbytečně zvracet tyhle nesmysly.
Reagovat
mamradrohliky
já jsem vysokoškolsky vystudovaný člověk!
Reagovat
victim
To je ta zubařka co zabila svýho guru a čekala že tělo zmizí taky.
Reagovat
PetaM
A to má něco znamenat?
Reagovat
mamradrohliky
ano, vyžaduji oslovení pane magistře!!!!!! vy holoto!!!!
Reagovat
GaelM
maximálně "pane Mgr"
Reagovat
Kandinsky1
Má gór.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist