Thiem opět porazil Gulbise, v boji o finále v Nice vyzve Isnera

22. 5. 2015, 09:58
Aktuality 13
ATP NICE - Už potřetí v řadě vyhrál Dominic Thiem nad Lotyšem Ernestsem Gulbisem a na antuce v Nice se prodral do svého prvního letošního semifinále. V něm vyzve nasazenou dvojku Američana Johna Isnera.
Dominic Thiem

Dominic Thiem se se svým tréninkovým partnerem Ernestsem Gulbisem utkal počtvrté a už potřetí v řadě zkušenějšího soka porazil. Po pětisetové bitvě na loňském US Open a hladké únorové výhře v Rotterdamu ho přehrál ve dvou sadách i v prvním střetnutí na antuce.

V Nice jednadvacetiletý Rakušan zvítězil 6-2 6-4, když proměnil čtyři z jedenácti brejkbolů. Ve druhém setu svého čtvrtého letošního čtvrtfinále otočil nepříznivý vývoj z 1-3.

Zatímco lotyšský tenista utrpěl dvanáctou porážku ve čtrnáctém utkání sezony, Thiem si v prvním letošním semifinále zahraje o své druhé finále na okruhu ATP. To první vybojoval loni v létě na domácí antuce v Kitzbühelu.

O finále na turnaji u Azurového pobřeží si Thiem zahraje v prvním vzájemném střetnutí s druhým nasazeným Johnem Isnerem. Třicetiletý Američan ve čtvrtfinále zdolal bez ztráty servisu 7-6 6-4 Srba Dušana Lajoviče a poprvé při čtvrté účasti v Nice vyhrál víc jak jeden zápas.

"Byl to zápas docela vysoké kvality. Hrál jsem dobře a jak to tak u mých zápasů bývá, tak první i druhý set byl jen o pár míčcích," komentoval dvoumetrový Isner své 18. vítězství v sezoně, ke kterému si pomohl osmi esy. Do semifinále na antuce se dostal počtvrté v kariéře, dál už byl jen před pěti lety v Bělehradu.

Trochu překvapivého vítěze měl duel dvou Argentinců. Leonardo Mayer proti v solidní formě hrajícímu Juanu Mónakovi odvrátil všech šest brejkbolů a po výhře 6-3 6-4 postoupil poprvé od poloviny ledna do semifinále. V Nice vyrovnal svůj nejlepší výsledek z roku 2010. 

O své třetí finále a opět na antuce si osmadvacetiletý Mayer zahraje si Bornou Čoričem. Osmnáctiletý Chorvat si poradil 6-3 7-6 s Australanem Jamesem Duckworthem a podruhé se dostal do semifinále. Poprvé si v něm zahrál letos v únoru v Dubaji, kde vyřadilAndyho Murrayho, ale v boji o finále už nepřekvapil proti Rogeru Federerovi.

• ATP 250 NICE •
Francie, antuka, 494.310 eur
čtvrteční výsledky (21. 05. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Isner (2-USA) - Lajovič (Srb.) 7-6(3) 6-4
Thiem (Rak.) - Gulbis (3-Lot.) 6-2 6-4
Mayer (4-Arg.) - Mónaco (8-Arg.) 6-3 6-4
Čorič (Chorv.) - Duckworth (Austr.) 6-3 7-6(3)
Semifinálové dvojice: Čorič - Mayer, Thiem - Isner.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
gigin
Love forever. Ernie, na FO ti moc věřím. Prosím, daj to...
Reagovat
gigin
7/6 6/3 against John Isner. I am so excited! The first set was tight, when I breaker him I got rebreaked instantly, then we got into the Tibreak. The second set started good for me, he had some problems with his serve and I was there to take my chance. I am very happy about my game today and real looking forward to my second final on tour, here in Nice. Greetings from a very happy Dominic!
Reagovat
George_Renel
Just returned from the pub I am excited top ! :-))). Dnes jsem to videea dlouhej Honza neměl šanci. Aby se však Dom nevyčerpal....
Reagovat
gigin
:-)
Reagovat
gigin
Dobře Dome!! Ve druhém setu si už Janka trápil na každém jeho servu. Při svém servu bez problémů. Pěkně :)
Reagovat
gigin
Pome Dome!!
Reagovat
gigin
Ach jo...
Reagovat
gigin
Jo!!

Vyhrát TB s Dlúhým Jenckem se počítá!! Legendární!! BAMOS!!
Reagovat
gigin
Máš článek na TP! Jsi legenda!! Dnes si v pohodě povodíš Zlatoručku. A ve finále klepneš Čorku. V suchým..

BAMOS!!!
Reagovat
SwissMaestro
Dneska Isner! Má parádní formu na antuce :)
Reagovat
gigin
To víš, že jo...
Reagovat
SwissMaestro
Thiem těch úspěchů bude ještě mít....
Reagovat
gigin
Tak legenda, jas :))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist