Thiem se kvůli nemoci odhlásil ze Cincinnati. Před US Open vypadne z Top 8

15. 8. 2018, 11:00
Aktuality 13
Rakušan Dominic Thiem, který na třech ze čtyř posledních turnajů vypadl už v prvním kole, se nezúčastní podniku Masters 1000 v Cincinnati. Osmý hráč světa se den před svým dnešním vstupem do soutěže odhlásil kvůli nemoci, neobhájí loňské čtvrtfinále a při losu US Open nebude mezi osmičkou nejvýše nasazených. Jeho náhradník Španěl Guillermo García-López ve druhém kole vyzve Maďara Fucsovicse.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem se od Roland Garros, na kterém si poprvé v kariéře zahrál ve finále grandslamu, trápí. Na pěti turnajích si připsal jen tři vítězné zápasy proti outsiderům a navíc ho limitují zdravotní potíže. 

Na začátku srpna ho na domácím turnaji v Kitzbühelu trápila bolavá záda a nyní bojuje s nemocí, kvůli které se odhlásil z turnaje Masters 1000 v Cincinnati. 

Před US Open tak čtyřiadvacetiletý Rakušan nevyhrál na tvrdém povrchu žádný zápas, neboť před týdnem v Torontu prohrál hned na úvod s devatenáctiletým Řekem Stefanosem Tsitsipasem.

A jelikož v Cincinnati neobhájí loňské čtvrtfinále, přijde o post světové osmičky a při losu posledního grandslamu sezony nebude mezi osmičkou nejvýše nasazených. A tak už v osmifinále, v němž v předchozích dvou letech prohrál pokaždé s Juanem Martínem Del Potrem, by mohl narazit na jednoho z favoritů - dvojnásobného šampiona Novaka Djokoviče.

V Ohiu si místo Thiema zahraje Španěl Guillermo García-López, který ve druhém kole vyzve Maďara Fucsovicse. Na vítěze pak bude v osmifinále čekat jeden ze silného dua Stan Wawrinka a Kei Nišikori.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
SwissMaestro
Mě by hlavně zajímalo kdy už Dominikovi dojde, že nemůže hrát úplně všechny turnaje. Mohl by na tom být mnohem lépe. Není náhodou, že opět je úplně mimo s tím jak se sezóna blíží ke konci.
Reagovat
Marduch
Pan Wawrinka před USO nabírá velmi slušnou formu. To je dobrá zpráva pro tenis, ale špatná pro Djokoland :)
Reagovat
Krisboy
Jj - Nishi, Schwartzman, Gyros...pěkné skalpy :)
Reagovat
Marduch
Mně při vzpomínkách na duely Wawrovič začíná trošku děsit, jak Stan už zase valí ten svůj jedovatý defense styl, kdy mu vyhovuje pohyb dva, tři metry za baseline tak trochu po vzoru Rafy, odkud nemá problém doběhnout a zblokovat téměř všechny agresivní balony a zároveň z toho samého prostoru, pokud mu dá soupeř jen trochu času, střílet pumelice jak z BH kladiva, tak z FH..
Reagovat
smazaný uživatel
V osemfinále nemoze narazit na jedneho z najvacsich favoritov, kedze 9-12 hraci dostavaju 5-8 hracov, p. Zabloudil.
Reagovat
smazaný uživatel
A co by Thiem dělal s jeho letošní formou na hardu v osmifinále betonového GS?
Reagovat
dunphy
No já nevím, třeba se tam dostal skoro jako každý rok? Domova betonová příprava nebyla nikdy oslnivá a stejně se mu do osmifinále podařilo dostat již třikrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak..

Tenis na 3 vitazné je trochu iný sport...
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak jeho max. i letos. Ne, že bych mu nefandil. Třeba překvapí. :)
Reagovat
Kozoroh
Výhodou hráčů 5-8 oproti 9-12 je, že v 3. kole narazí na papírově lehčí soupeře 25-32, zatímco tenisté 9-12 vyfasují 17-24.

S odhlášením Thiema a vyřazením Izzyho Djoker v live rankingu poskočil na 8. místo. Pokud vyhraje ještě jeden zápas a Goffin nedojde do finále nebo Busta nezíská titul (crazy scénář), tak No1e bude na US Open v TOP8.
Reagovat
Fandina
Tenhle kluk je také mucholapkou zdravotních problémů. Pořád něco má. Přeji uzdravení.
Reagovat
Patik
Lebo je antukár..to isté aj Nadal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist