Thiem už je zase fit a čeká ho další velká porce turnajů

17. 7. 2018, 12:16
Aktuality 1
Dominic Thiem se kvůli náročnému programu letos ve Wimbledonu příliš nezdržel, když kvůli zranění zad vzdal hned první zápas. Čtyřiadvacetiletý Rakušan ale nehodlá v objíždění turnajů polevit a od příštího týdne bude hrát měsíc v kuse. Devátý hráč světa je nyní již zcela fit a na kurty se vrátí příští týden v Hamburku.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Pro Dominica Thiema byl letošní Wimbledon rozhodně zklamáním. Nejlepší rakouský tenista v prvním kole vzdal kyperskému veteránovi Marcosovi Baghdatisovi kvůli bolestem zad, což byla jeho první grandslamová skreč od US Open 2016.

Devátý hráč světa si dává zranění za vinu, jelikož po náročném antukovém jaru, které zakončil na French Open postupem do svého premiérového grandslamového finále, si nedopřál dostatečně dlouhý odpočinek a na nejslavnější turnaj světa se chtěl rozehrát na německé trávě v Halle.

Zranění naštěstí nebylo pro rakouskou jedničku tak vážné a Thiem se k tenisu vrátí už příští týden na akci ATP 500 v Hamburku. "Podstoupil jsem magnetickou rezonanci a naštěstí mě výsledky uklidnily, jednalo se jen o natažený sval," řekl Thiem. "Ode dneška do neděle budu naplno trénovat a poté se vydám do Hamburku."

Thiem je jedním z hráčů, kteří v průběhu tenisového roku odehrají nejvíce turnajů. Sám čtyřiadvacetiletý Rakušan po delším odpočinku zaviněném skrečí ve Wimbledonu uznal, že si delší pauzu užil. Ani poslední zkušenost ho ovšem v plánování si velké porce turnajů neodradila.

Po Hamburku bude hrát hned v Kitzbühelu a poté zamíří na americký kontinent, kde startuje sezona amerických betonů turnajem Masters v Torontu. Následuje podnik stejné kategorie v Cincinnati. Thiem si tak minimálně měsíc žádný další odpočinek nedopřeje.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Ten Hamburk by měl Dominic jako antukový specialista vyhrát a spravit si chuť za nepodařené finále FO a za nepodařený Wimbledon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist