Thiem v Acapulku porazil Dimitrova a počtvrté v sezoně je v semifinále

26. 2. 2016, 06:37
Aktuality 37
ATP ACAPULCO - Rakušan Dominic Thiem v Acapulku vyřadil šampiona z roku 2014 Bulhara Grigora Dimitrova a už počtvrté v sezoně postoupil do semifinále. V něm se utká s osm zápasů neporaženým Američanem Samem Querreym.
Dominic Thiem

Dominic Thiem se letos objevil na šesti turnajích a na čtyřech z nich se dostal minimálně do semifinále. Nejprve se mu to povedlo hned v úvodu sezony v Brisbane a nyní se mezi kvarteto nejlepších dostal tři týdny po sobě na akcích v Jižní Americe, kde má bilanci 11-1. 

Po triumfu v Buenos Aires a semifinále v Riu de Janeiro, kde na antukách vyřadil oba obhájce titulu Rafaela Nadala a Davida Ferrera, se mu daří i na tvrdém povrchu v Acapulku. Ve čtvrtfinále porazil 7-5 6-2 předloňského šampiona Bulhara Grigora Dimitrova, s nímž hrál vůbec poprvé.

"Brejk v prvním gamu druhého setu byl asi rozhodující moment zápasu. Ale klíčové bylo vyhrát první set," komentoval 15. hráč světa Thiem. "Postupně jsem hrál čím dál lépe. Grigor je neuvěřitelný hráč s nádhernou hrou. Doufám, že se spolu v blízké budoucnosti potkáme na vrcholu," přeje si rakouský tenista.



Dvaadvacetiletý Thiem si o své šesté finále, ale první na tvrdém povrchu a na turnaji ATP 500, zahraje s rozjetým Samem Querreym. Osmadvacetiletý Američan, který v neděli triumfoval v Delray Beach, ve čtvrtfinále i díky 17 esům zdolal 2-6 6-4 6-4 o deset let mladšího krajana Taylora Fritze a svou neporazitelnost prodloužil už na osm utkání.

"První set jsem nehrál nejlépe.V druhém setu jsem trochu zpomalil tempo a nehrál jsem hrát soupeře. Po prvním brejku jsem se trochu uvolnil a podařilo se mi dostat se do zápasu," komentoval Querrey. "Jsem v semifinále a hraju dobře, ale Thiem hraje také dobře." 

O druhé místo ve finále svedou souboj pátý nasazený Australan Bernard Tomic a Ukrajinec Alexander Dolgopolov. Ten hraje v Acapulku počtvrté v kariéře a už potřetí je v semifinále, dál ale dosud nedošel. Ve vzájemné bilanci s Tomicem vede 6-3.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.551.830 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 02. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (4-Rak.) - Dimitrov (7-Bulh.) 7:5, 6:2
Tomic (5-Austr.) - Marčenko (Ukr.) 7:5, 7:5
Querrey - Fritz (oba USA) 2:6, 6:4, 6:4
Dolgopolov (Ukr.) - Haase (Niz.) 6:3, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
gigin
Díky za hezké reporty. Tak Kobra x Domi je nečitelný mač, těším se :-)
Reagovat
Tornes
Backhand po čáře mu tenhle zápas opravdu píše... Celkově to tam zatím pálí jak u Verdunu. Jeho forhand je docela podobný Rafovu. Hru ze základní čáry už má na skvělé úrovni, na síti zatím pokulhává.
Reagovat
Tornes
Zápas zcela pod Domovou kontrolou, Sam se snaží, ale nejde to. A když navíc nejde první podání, tak je to konec.
Reagovat
Tornes
Thiem v tomhle zápase zároveň ukazuje, že zvládá velmi dobře taktiku a její změnu v průběhu zápasu. Na začátku nechal Sama, ať se vyhází proti jeho skvělé obraně, ale tak od 6-7. gamu prvního setu převzal iniciativu a pálí to tam sám. Skvělé statistiky W/UE - 23/9, totálně znegoval Querryho servis - 43 vyhraných returnů po 1. podání. Skvělý zápas od Thiema, dobrý od Sama - ale dobrý tentokrát nestačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
spici... obcas se kyvajici.. Dredy ve vyskoku silejici, poprve vidim FH nejen ve vyskoku, ale i s roznozkou.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kobra se budi.. :-) Zajimava akcelerace pohybu, tem doslova motorickym vyronum Dredyho se clovek musi smat, nad dokonale zamaskovanym zrychlenim z bodu nula do x u Kobry zasne, ale obdivuje vlastne oboji.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ma druhy set a myslim, ze je rozhodnuto, Dolgopoluv vzdusny tanecek je prilis krehky, uz se vyhazi. Dobrou noc! :-))
Reagovat
Fandina
V článku mě zaujalo:

"Brejk v prvním gamu druhého setu byl asi rozhodující moment zápa"u. Ale klíčové bylo vyhrát první set," komentoval 15. hráč světa Thiem. "Postupně jsem hrál čím dál lépe. Grigor je neuvěřitelný hráč s nádhernou hrou. Doufám, že se spolu v blízké budoucnosti potkáme na vrcholu," přeje si rakouský tenista.

Také bych si moc přála, aby se Grigor dostal výš a souhlasím, že má krásnou hru. Zajímavé vyjádření od Dominika.
Reagovat
COMEON
tiež to mam tak , obom prajem aby sa dostali do TOP10 a priviali tam nejaky novy vietor
Reagovat
vrabejka
Adam :)
Reagovat
Davor1
Ten zápas som včera videl, neskutočne jednostranná záležitosť. Veľký rozdiel medzi nimi bol nielen v hre, ale aj v psychike. Dom hral kľudne, koncentrovane svoju hru, ako keby ani o nič nešlo. Dimitrov bol nervózny, lámal rakety, hádal sa s umpirom, kopil chybu na chybu a na sieti bol totálne nemožný.
Thiem je už lepší vo všetkom, základné údery má lepšie, pohyb, z defenzívy vyberie neskutočné veci, vynikajúci prechod z obrany do útoku... a hlavne ma včera prekvapil servisom, takmer 80% 1. servis in, to je neskutočné číslo, padalo mu to tam celý zápas a Dimitrov bol úplne bezradný. Zatiaľ je ešte vidieť u Dominica ten hardový deficit oproti antuke, potrebuje na harde odohrať ešte veľa zápasov, ale herne tam potenciál má určite, prechod z antuky zvládol bez problémov a má na dosah prvé finále na harde v kariére, snáď mu to výjde, LegoSama už musí niekto zastaviť :-))

Dimitrov na druhej strane, to je veľmi smutný príbeh, ten už je úplne mimo, nemá prakticky vôbec nič, čím by sa mohol radiť k špičke, priemerný servis, slabý BH, slabý return, problém zahrať koncový úder a v poslednej dobe už aj množstvo chýb od BL, ten už bude mať problém dostať sa vôbec do druhej desiatky, na prvú môže zabudnúť úplne. Škoda, talent to bol veľký, ale premrhal ho a stal sa z neho totálny priemerak, nič viac...
Reagovat
kadol
Proč takhle po jednom zápase Dimitrova odepisovat. Já naopak viděl letos jeho zápas s Federerem a byl to podle mě hodně vyrovnaný zápas. Může mít holt jen teď horší období. Takové soudy bych dělal až na konci sezóny, kdy třeba klesne ještě níž než je teď. Jinak hra Thiema se mi hodně líbí a fandím mu.
Reagovat
COMEON
to by boli víťazi tohtoročného Acapulca :)
Reagovat
gigin
Kurňa fakt celý Rafa. Zalezlý kdesi a pak banana :DDD

https://v8h6m4x9.map2.ssl.hwcdn.net/10/videos/545cefd7e8b18a9f0a459ec7/17eca01964ec45f4a454bcc76ca68499/standard.mp4
Reagovat
Davor1
Ten obhod ma v noci zodvihol z postele :-)) Dom ho rozbil ako cigánsku hračku :D
Reagovat
tito
Pěkná práce :-)
Reagovat
EllNino
Adam si na challengeru ve Francii zahraje letošní druhé semifinále, tohle je ale o dost cennější, neboť si tu už poradil z finalistou minulého challengeru ve Wroclawi Honzou Hernych a dneska s Němcem Brandsem, který je na halových površích velmi nebezpečný :) navíc sě tímto výsledkem dostal na 137. ísto, což je jeho karierní maximum a ještě si ho může vylepšit, pokud by turnaj vyhrál, dostal by se mezi nejlepších 120 hráčů, takže stovka je zase o něco blíž :)
Reagovat
EllNino
Hernychem
Reagovat
George_Renel
Ale moc záživný ten mač tedy nebyl.
Reagovat
EllNino
a cos čekal s Brandsem v hale, výměny o 20 míčích ?
Reagovat
George_Renel
Myslel jsem to tak, že to nemělo žádnou jiskru, emoci.
Reagovat
Fandina
Adam není moc emotivní. Důležité je, že vyhrál.
Reagovat
EllNino
no tak Adam se moc neprojevuje, má podobnou povahu jako Karolína ..
Reagovat
horska.kraslice
Konečně zase dobrý výsledek, Brands už je celkem solidní soupeř, Adam to nakonec zvládl ve dvou setech, gratulace. Jen tak dál.
Reagovat
Grigor_Murray
Škoda dimi, příště se zadari, hlavně neztracet hlavu
Reagovat
Lunej..
co teď mají úspěšnou šňůru, bych poslala na doping. Takže Domčo, Nicku, Same, Dolgo atd., očekávejte zvonek a buďte u toho, prosím, oblečení :D:D
Reagovat
kada.tom
Dom velmi dobře, v SF čeká Querrey, to už bude složitější oříšek, ale myslím, že není nerozlousknutelný :-)

A hodně mě potěšil Bernie, teď by to chtělo, aby vyřadil i Alexe :-D
Reagovat
gigin
Abys nevyšel ze cviku:

7/5 6/2 against Grigor Dimitrov. It was a solid performance today. I recovered well from yesterday's match and therefore I could walk fresh on to the court tonight. The first set was tough, to gain the win today it was important to win the first set, it also was the key to success for me. I am very happy and confident about today's win. Tomorrow semifinals! Good night from Acapulco.
Reagovat
George_Renel
Jj, Dominik je na dobré cestě. Hlavně aby z ní nesešel jako ten jeho noční soupeř. Z Dimitrova těžko kdy bude hráč desítky, protože na to je příliš zahleděný do sebe. Jeho jakýsi vnitřní exhibicionismus nejde do kupy s vůlí něco urvat.
Myslím, že ten jeho vztah se Šarapovovou mu spíš ublížil.
Reagovat
gigin
Jasné, rozumím, souhlasím. Ale tak když si přečteč jasný vzkaz od Tonyho, tak vo to strah nemam to zase jo :)))
Reagovat
gigin
Jinak co provedeme s tím Veselkou?
Reagovat
George_Renel
Začnem ho nominovat pouze do debla. Nakonec z něj bude další Čermák.
Ale rád bych se mýlil.
A ještě. Dominik se musí naučit být aspoň trošku hajzlík. Jinak se do té úplné špičky neprorve.
Reagovat
gigin
Jirka bude dobrej, uvidíš. Je inteligentní, žádný hňup. Srovná si to v hlavě, najde fajneho trenéra a bude.

Jj s tím Domem si to psal. Ale tak taky ho minulou sobotu bylo dost, jak trucoval frackovitě, že je blbé počasí. Jednu dobu byl i dost emotivní na kurtu, to je tak půl roku zpět, jsem čuměl. Ale fakt je, že působí jak hodné tele. To sa spraví, neboj :DD
Reagovat
George_Renel
Začnem ho nominovat pouze do debla. Nakonec z něj bude další Čermák.
Ale rád bych se mýlil.
A ještě. Dominik se musí naučit být aspoň trošku hajzlík. Jinak se do té úplné špičky neprorve.
Reagovat
gigin
se líbí jak někdo vyletí na 15. místo a blbánci ,jako například ten co tu byl první nám má potřebu oznamovat, že je to tenista budoucnosti a že je skvělý tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
a dementis, tak jsi to ty VOLE !!!!!!!!! Já tě šoustám blbečku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je tenista budoucnosti...je skvělý a stane se světovou jedničkou !!!!!!! Vzpomeňte na má slova :-) Držím palce Dominicu :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist