Thiem v Buenos Aires triumfoval i podruhé a ukončil rok dlouhé čekání na titul

18. 2. 2018, 19:53
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - Čtyřiadvacetiletý Dominic Thiem i svůj druhý start v Buenos Aires přetavil v titul. V letošním finále nejvýše nasazený Rakušan porazil 2-0 na sety Slovince Aljaže Bedeneho a připsal si celkově 9. turnajové vítězství na okruhu ATP, z toho sedmé na antuce.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem předloni v Buenos Aires triumfoval i díky skalpu Rafaela Nadala a letos svou neporazitelnost na argentinské antuce udržel. Z pozice nasazené jedničky čtyřikrát potvrdil roli papírového favorita, neztratil ani set a svou bilanci v Buenos Aires vylepšil na 9-0.

Čtyřiadvacetiletý Rakušan si včera zahrál poprvé od loňského Roland Garros v semifinále a dnes v prvním finále po tři čtvrtě roce porazil bez ztráty servisu 6-2 6-4 Aljaže Bedeneho ze Slovinska. 

Thiem získal svůj celkově 9. titul na okruhu ATP a první po téměř dvanácti měsících. Naposledy triumfoval loni v brazilském Riu de Janeiro, kde bude titul obhajovat už příští týden. Na antuce dnes vybojoval už sedmou trofej.

Osmadvacetiletý Bedene, který letos začal znovu reprezentovat rodné Slovinsko místo Velké Británie, si bude muset na premiérovou trofej počkat. Ani třetí finálová účast k úspěchu nevedla, loni neuspěl na antuce v maďarské Budapešti a v roce 2015 mu nevyšla ani finálová premiéra v indické Čennaí.

• ATP 250 BUENOS AIRES•
Argentina, antuka, 648.180 dolarů
nedělní výsledky (18. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Thiem (1-Rak.) - Bedene (Slovin.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Molteni/Zeballos (4-Arg.) - Cabal/Farah (1-Kol.) 6-3 5-7 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dunphy
Nejlepší! :)

Sledovat Doma hrát na antuce je naprosto oku i duši lahodící. To RG prostě musí někdy klapnout, je to můj největší sen jakožto tenisového fanouška :)
Reagovat
turista
Dom musí psychicky zvládnout finálové souboje s Rafou Nadalem a neprohrávat je. Loni finále v Madridu a v Barceloně vyhrát mohl, ale psychicky to neustál. Až to zvládne tak mu tam i to RG spadne.
Reagovat
kada.tom
V 1. setu jasná věc. Ve 2. setu už se to maličko zkomplikovalo a Dom to neměl tak jedndouchý. Ale titul je titul, snad se bude Domovi dařit i nadále :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist