Thiemův první zápas sezony přerušil jedovatý had na kurtu. Rakušan pak vyhrál po odvrácení mečbolů

30. 12. 2023, 14:18
Aktuality 3
Rakušan Dominic Thiem vykročil k postupu do hlavní soutěže v australském Brisbane, i když jeho zápas narušil jedovatý had. Bývalý vítěz US Open porazil v 1. kole kvalifikace po třech odvrácených mečbolech domácího Jamese McCabea 2:6, 7:6, 6:4 a poradil si také s čtyřicetiminutovým přerušením poté, co organizátoři odchytávali hada na kurtu. Podle místních médií šlo o nebezpečnou pakobru východní.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© Profimedia)

"Miluju zvířata, hlavně ta exotická. Ale říkali, že to byl opravdu jedovatý had. Bylo to blízko od podavačů míčků, takže to byla opravdu nebezpečná situace," řekl Thiem. "Něco takového se mi nikdy nestalo a rozhodně na to nikdy nezapomenu," doplnila bývalá světová trojka.

Během přerušeného utkání byl povolán profesionální pracovník, který zhruba půlmetrového hada odchytil a odnesl mimo areál.

Třicetiletý Thiem čelil v utkání s 272. hráčem světa McCabem za stavu 2:6, 3:5 a 0:40 třem mečbolům v řadě. Dokázal však srovnat, v tie-breaku druhého setu vyhrál 7:4 a po bezmála třech hodinách hry získal i rozhodující třetí set

Do finálového kola kvalifikace v Brisbane postoupil také český tenista Tomáš Macháč, který zdolal domácího Blakea Ellise 7:6. 6:2. Třiadvacetiletý rodák z Berouna vyzve v rozhodujícím souboji o postup do hlavní soutěže Američana Aleksandara Kovacevice.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Byl ještě jedovatější, než Dominikův backhand?
Reagovat
jackiec
To určitě protože ten bekhend už je tak tři roky neškodný.
Reagovat
Krisboy
To je bohužel pravda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist