Tiafoe je poprvé v semifinále turnaje Masters. Medveděva bolesti kotníku nezastavily

16. 3. 2023, 09:18
Aktuality 7
ATP INDIAN WELLS - Američan Frances Tiafoe na domácí půdě v Indian Wells porazil 6-4 6-4 předloňského šampiona Camerona Norrieho a poprvé postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. O své největší finále si semifinalista loňského US Open zahraje s osmnáct zápasů neporaženým Daniilem Medveděvem, kterého nezastavily ani bolesti podvrtnutého kotníku z předchozího kola.
Frances Tiafoe (© AFP)

Frances Tiafoe si na loňském US Open zahrál poprvé v semifinále grandslamu a nyní opět na domácí půdě v Indian Wells postoupil poprvé mezi kvarteto nejlepších na podniku Masters 1000. 

25letý Američan ve čtyřech duelech neztratil ještě ani set. Poté, co potvrdil roli favorita proti Američanu Marcosi Gironovi, Australanu Jasonu Kublerovi a Chilanu Alejandru Tabilovi, si poradil i se světovou dvanáctkou Cameronem Norriem

Osm zápasů neporaženého Brita, který před dvěma týdny v Riu de Janeiro získal po skalpu Carlose Alcaraze svou nejcennější antukovou trofej a předloni v Indian Wells slavil nejcennější triumf kariéry, přehrál 6-4 6-4.

Začátek zápasu byl kvůli dešti na chvíli přerušen, Tiafoea ale krátká pauza nevykolejila. V prvním setu nečelil jedinému brejkbolu a po brejku ze sedmé hry se ujal vedení. Ve druhé sadě sice o servis dvakrát přišel a za stavu 6-4 a 5-2 zápas nedokázal ukončit při svém podání, ale na druhý pokus duel uzavřel čistou hrou.

"Jsem vážně moc šťastný. Cítím, že když jsem mentálně v pohodě, tak jsem jedním z nejlepších hráčů na světě. Dnes to není jen o postupu do semifinále, ale také o skvělé výhře nad klukem, co hrál velmi dobře. Dokázal jsem vyhrát ve dvou setech, i když to na konci bylo trochu ošidné. Jsem fakt spokojený s tím, kde se teď moje hra nachází," pochvaloval Tiafoe.

"Jako hráč jsem ohromně vyrostl. Hraju chytře, dobře se pohybuju, držím se ve výměnách a nedávám soupeřům zbytečně moc bodů zadarmo. Udělal jsem obrovský pokrok," dodal spokojený 14. hráč světa.



O své největší finále si Tiafoe zahraje s Daniilem Medveděvem (h2h 1-4), s nímž prohrál všechny čtyři vzájemné souboje na tvrdém povrchu. Medveděv, který v únoru vyhrál tři turnaje po sobě, si ve čtvrtfinále poradil 6-3 7-5 se Španělem Alejandrem Davidovichem a vyhrál již 18. zápas po sobě.

27letý Medveděv letos na svém neoblíbeném pomalém povrchu v Indian Wells startuje pošesté a vůbec poprvé překonal osmifinále. Nezastavily ho ani bolesti kotníku, který si podvrtl o den dříve ve více než tříhodinovém souboji s Alexanderem Zverevem, ani nové krvavé zranění palce po dalším pádu.

"Vlastně jsem moc rád, že mě kotník moc nebolel, protože při rozcvičce mě bolel docela dost a nemohl jsem se dobře pohybovat. Ale vzal jsem si prášek proti bolesti a asi mi pomohl. Byl to naprosto šílený zápas, mohl bych o něm mluvit 15 minut. Jsem opravdu šťastný, že jsem postoupil," řekl pátý nasazený Medveděv.



O druhé semifinálové dvojici se rozhodně ve čtvrtek, kdy se utkají domácí obhájce titulu Taylor Fritz s Italem Jannikem Sinnerem a nejvýše nasazený Španěl Carlos Alcaraz s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
středeční výsledky (15. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (5-Rus.) - Davidovich (23-Šp.) 6-3 7-5
Tiafoe (14-USA) - Norrie (10-Brit.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Krisboy
Franta měl štěstí, že Norrie si vybral pro svůj top tenis předcházející zápas...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hon na Daniila - https://youtu.be/obXrj5hfFZQ

Zamyslel jsem nad značnou nerovností mezi jednotlivými státy a bezprecedentním rasismem.

Je dlouhodobě známé, že na příslušníky západních zemí se používá jiný metr než například na slovanské národy či Číňany.

Jak je možné, že je zde Daniil pranyřován jako sportovec politickými otázkami (navíc na ně se stoickým klidem inteligentně opakovaně odpověděl), ale např. Verdasco, Nadal a Ferrer nebyli nikdy konfrontováni s nechutným a brutálním zásahem Madridu při katalánské krizi a zásahu do (ne)ústavního referenda? Nikdo ani náznakem nezabanoval např. španělské hráče, ačkoli by pro to byly důvody podle logiky mnoha zdejších uživatelů tahající politiku do sportu. Uživatel Holymotors by je určitě zabanoval, chudáky španělské. :))

Kritizuje se zde zásah Mainland Číny v Hongkongu, ale zásah Španělů v Katalánsku je naprosto přehlížen... V regionu Katalánska, který přináší nejvíce peněz do pokladny španělské vlády samozřejmě. :))))

Jestli má být znemožněn start Rusů na okruhu ATP, start Djokoviče, tak jsem pro okamžitý BAN Rafaela Nadala Parera na French Open. Už před 6 lety k němu mělo dojít, ale ani v Evropě si nejsou lidé očividně rovni. Dělí se na nadlidi, lidi a podlidi.smilesmile
Reagovat
elsky
Takhle to prostě je. Navenek mezinárodní právo, ale jenom když se to hodí.
Protože v pozadí je vždy stará známá- prachsprostá geopolitika.
Reagovat
Martan1
Jsi prostě blázen, Rafael je z Mallorcy, je víc Katalanec než čistej Panel. Zákazy pro Rusy jsou nesmysl a pro Španěly taky, tečka.
Reagovat
Martan1
Panel-Španěl.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A je to tu, typická demagogie s tím Katalánec vs Španěl.

"The Balearic Islands will never form part of the so-called Catalan Lands as long as I am president," said the regional leader, José Ramón Bauzá, in a newspaper interview. "Baleares is part of Spain and we are delighted with that."

To že se tam mluví Katalánsky je naprosto irelevantní. To že NeNadálův strýc hrál za FC Barcelona, je naprosto irelevantní. Nadal je zkrátka Španěl a zákaz účasti na okruhu ATP by se vztahoval i na něj, tedy na vysušeného kulturistu z Manacoru podporujícího Real Madrid. :))

Je třeba rozdělit ten příspěvek do dvou částí. Ty jsi reagoval úplně nesmyslně a ušla ti podstata. Mělo by se měřit všem stejně, na to jsem narážel. Tudíž jsem nikde neřekl, že by Nadal měl v obecném kontextu nestartovat na FO. Specifický kontext by byl, kdyby pokračovala šikana ruských hráčů i Djokovice, tak by měl být potrestán i Nadal, Bustička, Alcaraz a další.
Reagovat
Amputace
Je to naopak demagogie od tebe s tím "Nadal je zkrátka Španěl". Vzhledem k tomu, že šlo o regionální konflikt, co by mělo hrát větší roli než regionální příslušnost? Když si ten samý konflikt představíš v kontextu Praha vs Slezko, připadalo by ti normální posléze perzekuovat hráče ze Slezka se zdůvodněním - protože je prostě Čech? Mně ne. Navíc je to kompletně jiný typ situace, než válečné napadení suverénního státu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist