Tigová po mateřské pauze útočí na domácí antuce v Bukurešti na první titul

20. 7. 2019, 16:01
Aktuality 7
WTA BUKUREŠŤ - Před dvěma lety laborovala s bolestmi zad a přerušila kariéru. Loni se stala matkou. Letos na jaře se však Rumunka Patricia Tigová na kurty vrátila a tento týden na domácí antuce útočí na životní úspěch. Po hladké semifinálové výhře nad Němkou Laurou Siegemundovou postoupila podruhé do finále, v němž bude bojovat o premiérový titul.
Patricia Tigová

V srpnu 2015 si čerstvě dvacetiletá Patricia Tigová zahrála své první finále na okruhu WTA, když v ázerbájdžánském Baku podlehla ve třech setech Rusce Margaritě Gasparjanové. Jenže další úspěchy sbírala jen sporadicky: čtvrtfinále na velkém turnaji v Madridu 2016, semifinále v Taškentu či 3. kolo v Miami 2017.

A když pak v průběhu dalšího půl roku vyhrála jen 3 z 16 zápasů, rozhodla se přerušit kariéru a řešit vleklé bolesti zad. Během pauzy se jí navíc narodila dcera, po tenisu se jí ale zastesklo a na kurty se vrátila. 

První turnaj po více než roce a půl odehrála letos v dubnu, kdy odstartovala sérii devíti podniků ITF v mexickém Cancunu. Návrat to ale vinou různých zdravotních potíží nebyl jednoduchý, neboť čtyři z šesti prvních akcí pro ni skončily skrečí, nebo odstoupením.

Ovšem také se čtyřikrát dostala až do finále, poslední dvě v červnu přetavila v tituly a po více než dvou měsících ve Střední Americe se pak vrátila do Evropy. 

Ve Wimbledonu sice čtyřiadvacetiletá Rumunka vypadla hned v prvním kole kvalifikace, nyní na domácí antuce v Bukurešti si však v kvalifikaci zajistila první start na turnaji WTA po 22 měsících a vrátila se na vítěznou vlnu. Na antuce, na které přitom dva roky nehrála a tři roky na ní čekala na výhru.


Ve druhém kole si Tigová připsala proti obhájkyni titulu a světové jedenáctce Anastasiji Sevastovové z Lotyšska svůj nejcennější skalp, včera zdolala ve třech setech Kristýnu Plíškovou a v dnešním semifinále - celkově třetím na okruhu WTA - zametla 6-3 6-1 s šestou nasazenou Němkou Laurou Siegemundovou a olatila jí dvě třísetové porážky z roku 2016.


Tigová tak včetně kvalifikace vyřadila už sedm soupeřek a z posledních 18 utkání zaznamenala 17 výher. Ve svém druhém finále bude usilovat o premiérový titul, o který svede souboj s dalším překvapením turnaje Elenou Rybakinovou.

Dvacetiletá Ruska v druhém semifinále, které bylo kvůli dešti na několik hodin přerušeno, přehrála 6-3 6-2 Italku Martinu Di Giuseppeovou a poprvé na okruhu WTA postoupila do finále.

O deblový titul bude v neděli usilovat Kristýna Plíšková se Slovenkou Viktorií Kužmovou. Ve finále se utkají s domácí dvojicí Cristianová/Ruseová, která dnes vyřadila krajanky nejvýše nasazený pár Beguová/Olaruová.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (20. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Tigová (Rum.) - Siegemundová (6-Něm.) 6-3 6-1
Rybakinová (Rus.) - Di Giuseppeová (It.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
FulnekUltras
Tady máš příklad, jak to má vypadat, Serenko...

HAIDE ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
sojka1
mam tomu snad rozumet, ze srovnavas prozivani materstvi 22 lete divky a 36 lete zeny? Tolik jim, myslim, pri narozeni ditete bylo. Inu, bud ti neceho prebyva nebo ti neco chybi, ale v poradku rozhodne nejsi....
Reagovat
FulnekUltras
ještě že Serenka (doufám) není dělnického původu ;-)))
Reagovat
Mantra
ty jseš nána
Reagovat
sojka1
ja si zase myslim, ze jen pepik muze neco takoveho srovnavat. Nebo jde o finale Budapesti a Wimbledonu? Pak je dvojnasobny pepik.... a trojnasobny pokud nevi, ze to Serca roztoci, i kdyz si poridi zelvu a napise si na triko "Bohyne, hvezda, mama a chovatelka".. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Naše bubenice jsou v pohodě. ;-)

https://www.super.cz/649286-tenisove-maminky-v-akci-lucie-safarova-si-pomerovala-brisko-s-andreou-sestini-hlavackovou.html
Reagovat
FulnekUltras
A ještě jeden, také vcelku rozumný, pozdrav z Kačerova...

https://www.super.cz/649352-agata-pracharova-se-pustila-do-matek-kojeni-do-tri-let-mi-prijde-uchylny.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist