Tipsarevič hrát nebude, nahradí ho Lajovič

14. 11. 2013, 11:19
Aktuality 18
Srbští tenisté se budou muset ve finále Davis Cupu obejít bez Janka Tipsareviče. Šestatřicátý hráč světa má problémy s patou a v sestavě ho nahradil 117. hráč světa Dušan Lajovič, který nejspíše bude vedle Novaka Djokoviče plnit roli dvojky do dvouher. Losování pořadí zápasů se uskuteční dnes v Bělehradu od 13:00.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič (© daviscup.com)

Devětadvacetiletý Janko Tipsarevič je tradiční oporou srbského týmu, pro který v zářijovém semifinále s Kanadou získal třetí rozhodující bod. Od té doby ale laboroval se zraněnou nohou, předčasně ukončil sezonu a v Bělehradu celý týden netrénoval.

"Pořád se mi to hojí," řekl na včerejší tiskové konferenci Tipsarevič. "Posledních pár týdnů pro mě nebylo zrovna úžasných. Zkoušel jsem lehce trénovat a nic mě nebolelo, ale dnes večer snad padne konečné rozhodnutí, jestli budu, nebo nebudu hrát."

Dnes srbský tým oznámil, že někdejší světovou osmičku nahradí až 117. hráč pořadí ATP Dušan Lajovič. "Všichni tu posledních pár dnů trénujeme a dřeme," odpověděl včera Lajovič na otázku, jestli je připravený nastoupit jako týmová dvojka. "Všichni za sebou letos máme několik slušných výsledků a myslím, že kapitán vybere ty nejlepší pro dvouhry i čtyřhru."

S variantou, že Tipsarevič nenastoupí, počítal i český tým. "Potěšilo by nás, kdyby Tipsarevič nehrál. Je to vynikající hráč, ale nesoustředíme se na to. Soustředíme se na nás, abychom je byli schopni porazit, ať tam bude, nebo tam nebude," řekl ve středu český zastupující kapitán Vladimír Šafařík.

Na Tipsareviče neměl v Davis Cupu dobré vzpomínky Radek Štěpánek. Ten s vítězem čtyř turnajů ATP prohrál v semifinále soutěže družstev v roce 2010 rovněž v Bělehradu za nerozhodného stavu závěrečnou dvouhru.

Tipsarevičův náhradník Lajovič letos na okruhu ATP odehrál čtyři zápasy a čtyřikrát prohrál, jinak hrál challengery. "Letos se výkonnostně zvedl, ale není to hráč na rychlý povrch, je mladý. Nedokážu si představit, že by to zvládl," řekl o něm Jan Hájek.

V Davis Cupu si třiadvacetiletý Lajovič zahrál jen jednou. Loni nastoupil za rozhodnutého stavu proti Švédsku a připsal si výhru.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Djk -Stepec
Beda -Lajovic
Reagovat
gigin
Takže je to tak:
https://twitter.com/DavisCup
Reagovat
smazaný uživatel
To je pro nase barvy vynikajici zprava.Snad najdu v Srbsku nejaky sparingpartnery na fandeni a na drink.hura na Belehrad :)
Reagovat
Predal
tak myslím, že Novak to vezme na seba... na 90% bude hrať aj štvorhru únava neúnava... budete to mať ťažké no Djoko ma najlepšie returny, solídny servis a hru na sieti neskutčne zlepšil...je to otvorené, každopádne držím palce :)
Reagovat
smazaný uživatel
... souhlas, taky to očekávám.
Reagovat
Lina
Po včerejším rozhovoru s Jankem tomu už docela věřím. Jeho výsledky nejsou nijak přesvědčivé i zásluhou zranění a mohl by skrečovat, byl by to risk jako risk i 117. hráč může přece vyhrát, zvlášť v Srbsku. Moje dedukce. A po losu už snad nemůže naskočit do hry ne?
Reagovat
tommr
pokud nebude mezi 4 nominovanejma hráčema tak už hrát nemůže ani v neděli ... :)
Reagovat
Reti64
To znamená jen to, co se čekalo, že nebude hrát zítra. V neděli ho kapitán
Obradovič může do případného rozhodujícího zápasu postavit.
Reagovat
tommr
pokud bude hrát v pátek Lajovic tak už Tipsarevic v neděli do hry určitě nezasáhne. Srbsko může na zápas s náma nominovat jen 4 hráče stejně jako my. A velice pochybuju, že by srbskej kapitán kvůli pochybnýmu startu Tipsarevice roztrh osvědčenej debl Bozoljac/Zimonjic ... :)
Reagovat
darek.vrana
Když nebude v nominaci, nemůže hrát.
Reagovat
gigin
Nole do debla, Tipsa na soupisce, můj tip. Ještě otázka, kdyby se náhodou zázračně Lajovičovi po sobotě přitížilo a nemohl v neděli nastoupit, můžou nominovat dalšího hráče?
Reagovat
darek.vrana
Nemůžou nikoho donominovat.
Reagovat
gigin
Děkuji. Tak pak se držím teorie Nolda do sobotního kvarteta, Jankela na soupisce.
Reagovat
Reti64
V srbském zpravodajství se píše, že to neznamená, že by Tipsa nemohl
k jednomu zápasu nastoupit, neboť kapitán může hodinu před zápasem udělat změnu?!
Tak nevím.
Reagovat
gigin
No to může, ale v rámci nominovaných hráčů.
Reagovat
tommr
tomu prvnímu věřím, tomu druhýmu už ne. Nominací Lajovice se dost zásadně změní poměr sil a obávám se, že to donutí Djokovice nastoupit i v deblu. Na výsledek debla bych pak nesázel i když Tomáš s Radkem posledně v Bělehradě pár Djokovic/Zimonjic poměrně přesvědčivě porazili. Letos je ale Djokovic o hodně silnější než tenkrát ...
Reagovat
Jan
dokud nebude Lajovič na kurtu, pořád tomu nevěřím. V roce 2010 Dělali Srbové takové šachy se sestavou, že by jim to bylo podobné.
Reagovat
tommr
za pár hodin už budeme vědět jak to opravdu je. Pokud Srbové oficiálně nominujou Lajovice tak už je Tipsarevic definitivně mimo hru. Dodatečná změna nominace už není možná ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist