Tipsarevič je poprvé ve finále, vyzve Južného

24. 10. 2009, 19:09
Aktuality 2
ATP MOSKVA - Dva překvapivý semifinalisté, kteří se mezi nejlepší čtyřku turnaje dostali z kvalifikace, se o další nečekané výsledky nepostarali. Favorité Michail Južnyj a Janko Tipsarevič se zaskočit nenechali a v neděli si to v Moskvě rozdají o titul.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič vyhrál minulý týden challenger v belgickém Monsu a formu si přivezl i do Ruska. Dnes nasázel 7 es, nečelil žádnému brejkbolu a Ilju Marčenka z Ukrajiny porazil snadno 6-1 6-4. Srbský tenista tak už devět utkání v řadě neztratil jediný set.

Pro Marčenka byl start v Moskvě životním úspěchem. Dvaadvacetiletý hráč hrál teprvepodruhé v hlavní soutěži podniku ATP a hned vyřadil tři soupeře. V ruské metropoli začínal v kvalifikaci.

Ve stejné fázi začal Kremlin Cup i pro domácího Michaila Kukuškina. Jednadvacetiletý Rus až do tohoto týdne nehrál v jediném čtvrtfinále, dnes však bojoval dokonce o finále. Jenže narazil na ve formě hrajícího krajana Michaila Južného, kterému podlehl hladce 2-6 1-6.

Južnyj letos postoupil do třetího finále, na celkově 5. titul ale zatí čeká. V Mnichově nestačil na Berdycha, před 14 dny v Tokiu ho přemohl Tsonga.

Pětadvacetiletý Tipsarevič si v neděli vůbec poprvé zahraje ve finále podniku ATP a na Južného má dobré vzpomínky. V loňské sezoně ho na rychlém povrchu dvakrát porazil. Jindy se nepotkali. Moskva je Tipsarevičovou oblíbenou destinací, své jediné semifinále si zahrál před dvěma lety právě v Rusku.

- ATP 250 MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (24. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Južnyj (3-Rus.) - Kukuškin (Rus.) 6-2 6-1
Tipsarevič (6-Srb.) - Marčenko (Rus.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
misoSK
opravte si prosim pri kukuskinovi narodnost, on totiz reprezentuje kazachstan
Reagovat
a.magerova
Jooo když né Marat, tak rozhodně Janko, "žeru" tu jeho image: brýle ladící s tričkem, aaaach :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist