Tipsarevič marodí dál, přijde i o Australian Open. Odhlásil se i Melzer

4. 1. 2014, 18:33
Aktuality 12
Janko Tipsarevič zůstává i nadále na marodce. Srbský tenista, který má od loňska problémy s patou, se odhlásil už i z úvodního grandslamu sezony Australian Open.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič začal mít problémy s patou už loni na Australian Open a i vinou zdravotních potíží prožil nejhorší sezonu za poslední tři roky. Kvůli bolestem paty v listopadu přišel i o finále Davisova poháru proti Česku a ze sváru problémů se srbský tenista nedostává ani na začátku sezony 2014.

Tento týden neobhajuje titul v indické Čennaí a po třech letech tak vypadne z Top 50, omluvil se i pořadatelům exhibice v Kooyongu a dnes oznámil, že nestihne ani úvodní grandslam sezony Australian Open.

"Bohužel se nebudu moct zúčastnit Australian Open. Není to skvělý pocit přijít o grandslam, ale musím myslet i na budoucnost. Stále se zotavuju a doufám, že se brzy vrátím," napsal na sociálních sítích Tipsarevič,  který s manželkou Biljanou očekává narození prvního potomka.

V Melbourne měl devětadvacetiletý Srb obhajovat osmifinále, v žebříčku ho tak čeká další propad.

Díky odhlášení zraněného Janka Tipsareviče se do hlavní soutěže Australian Open dostal Jan Hájek, který tak nemusí příští týden absolvovat tříkolovou kvalifikaci. V Melbourne se představí minimálně pět Čechů, kromě Hájka také Berdych, Štěpánek, Rosol a Veselý. Štěstí v kvalifikaci zkusí ještě Mertl, Hernych a Pospíšil.

Krátce po Tipsarevičovi se z Australian Open odhlásil také 27. hráč světa Jürgen Melzer, kterého od podzimu trápí zranění ramena. V říjnu podstoupil operaci natržené šlachy, na zotavení potřebujevíce času.

"Kvůli přetrvávajícím problémům s levým ramenem se bohužel musím odhlásit z Australian Open," napsal dvaatřicetiletý Rakušan na Twitteru. Kvůli zranění ramena se v Melbourne nepředstaví ani jeho manželka Iveta Benešová, která nehraje už rok a půl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Mayo
smutné, napísal život sám
Reagovat
nouma
Přeji mu zdravíčko ale na okruhu mi vůbec nechybí no teda chybí bo jsem celou lonskou sezonu pravidelně sázel proti němu :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z AO se odhlásil i Jurgen Melzer..
https://twitter.com/jojomelzer/status/419533318523461633
Reagovat
smazaný uživatel
To by mělo znamenat, že Hájek se automaticky posune do hlavní soutěže!!!!
Reagovat
Sonja
...aneb vše zlé je pro někoho dobré.

Přeji brzké uzdravení, Janko:-)
Reagovat
tommr
jj už je to i oficiálně potvrzený. Je ale otázka jestli to je pro Hájka opravdu výhoda. V kvalifikaci moh pár zápasů vyhrát a získat tak nějaký body do žebříčku zatímco v hlavní soutěži skoro určitě vypadne už v prvním kole ... :)
Reagovat
Roger_Federer
dobre delas..pekne se uzdrav...staci kdyz nadtoupis do sezony 2016..;))
Reagovat
Fandina
Za Q by měl 25 bodů, takhle bude mít 10 bodů a když vyhraje jeden zápas, může se stát, že bude hrát s kvalifikantem, tak bude mít 45 bodů a to už stojí za to, hrát v hlavní soutěži a jednou vyhrát. Záleží na losu, jak dopadne. Háječkovi držím palce. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně kdyby hrál kvaldu tak se rozehraje a mohl by získat náký body navíc! Takhle má zase jistejch 10 bodů a hlavně peníze za první kolo, který se mu budou určitě hodit do téhle sezóny. V kvaldě by klidně mohl vypadnout a jel by dom s nepořízenou!!!
Reagovat
tommr
je fakt, že takhle má jistejch 10 bodů a nějaký prachy za první kolo zatímco v kvaldě by moh sice získat něco navíc, ale zrovna tak by moh vypadnout už v prvním zápase a vyjít naprázdno. Pro hráče jeho kvalit je asi lepší ten příslovečnej vrabec v hrsti ... :)
Reagovat
EllNino
Je fajn, že hraje hned hlavní rundu, protože kdo ví, třeba to bude na dlouho jeho poslední jistej start v hlavní :D
Reagovat
smazaný uživatel
lenora je krutá nemoc, stejně jako záchvat švindlu :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist