Tipsarevič odložil svůj návrat po zranění, odhlásil se z Čennaí

20. 12. 2014, 15:22
Aktuality 2
Janko Tipsarevič odložil svůj návrat na kurty, na kterých chybí od loňského října. Srbský tenista, jenž celou uplynulou sezonu léčil problémy s patou, se odhlásil z turnaje v indické Čennaí, kde měl od 5. ledna útočit na zopakování svého posledního triumfu na okruhu ATP z roku 2013.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič začal mít problémy s patou už loni na Australian Open a hlavně vinou vleklých zdravotních potíží prožil nejhorší sezonu za poslední tři roky. V letošní sezoně se na kurtech neobjevil vůbec, místo tenisu musel dvakrát na operaci a absolvoval náročné rehabilitace.

Když konzervativní léčby dlouho nezabíraly a v levé noze se mu udělal nezhoubný nádor, v květnu se rozhodl pro řešení chirurigickým zákrokem. V září se mu však u jizvy udělal nádor znovu a 'pod kudlu' musel znovu.

V posledních týdnech se sice Tipsarevič pilně připravuje na comeback, ovšem začátek sezony 2015 ještě nestihne. Zatím se vzdal divoké karty na první turnaj roku v indické Čennaí, kde loni v lednu získal svůj poslední titul. Start třicetiletého Srba, který už nefiguruje ve světovém žebříčku, na Australian Open zůstává otevřený.

Tipsarevič je bývalým osmým hráčem světa a vítězem čtyř turnajů ATP ve dvouhře. Na grandslamech se bělehradský rodák dostal nejdál na US Open, kde si v letech 2011 a 2012 zahrál čtvrtfinále. Před čtyřmi lety byl u triumfu Srbů v Davisově poháru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Tipsi prosím vrať see :/ :)
Reagovat
Kozoroh
Hráč, který mi na okruhu chybí. Jeho zápasy s Ferrerem, Djokovičem nebo Berdychem byly mnohdy výborné. Tipsi by se měl vrátit, aby Djoker opět opanoval Davis Cup :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist