Tipsarevič první zápas zvládl, Almagro je bez boje ve čtvrtfinále

5. 1. 2012, 17:11
Aktuality 0
Bez sebemenších problémů postoupili v indickém Čennaí mezi nejlepší osmičku dva největší favorité turnaje. Srb Tipsarevič si snadno poradil s domácím Bhambrím a Nicolas Almagro nemusel kvůli zranění svého soupeře o postup vůbec bojovat.
Janko Tipsarevič

Pro oba tenisty elitní světové desítky měly být dnešní osmifinálové zápasy jejich vůbec první v nové sezoně; oba totiž jako nasazení hráči měli v úvodním kole volný los.

Rozehrát se před těžšími zápasy ale stihl jen Janko Tipsarevič. Jeho prvním soupeřem byl domácí Yuki Bhambrí, který se v úvodním kole pořadatelům odvděčil za divokou kartu postupem přes Slováka Becka. Na jasného favorita Tipsareviče už ale hráč čtvrté stovky světového žebříčku nestačil. V prvním setu prohrál Srb po svém podání jediný míč a díky třem brejkům získal sadu poměrem 6-1. V následujícím setu už byl Bhambrí Tipsarevičovi vyrovnanějším soupeřem, při svém servisu ale znovu jednou zaváhal a po hodině se s turnajem rozloučil porážkou 1-6 a 3-6.

O semifinále si Tipsarevič zítra zahraje s Belgičanem Davidem Goffinem, který dnes otočil zápas s Němcem Andreasem Beckem a zvítězil 4-6 6-4 6-2.

Úplně bez práce je zatím v Čennaí druhý nasazený Nicolas Almagro ze Španělska. Desátý hráč světa měl v úvodním kole rovněž volný los a nastoupit měl až dnes proti Stevu Darcisovi. Jak ale pořadatelé oznámili, Belgičan si poranil pravé rameno a k zápasu nenastoupil.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Bhambrí (Ind.) 6:1, 6:3 , Darcis (Belg.) - Almagro (2-Šp.) bez boje, Goffin (Belg.) - Beck (Něm.) 4:6, 6:4, 6:2, Sugita (Jap.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 7:6 (7:5), 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist