Tipsarevič se snaží vyhnout operaci, možná přijde o Australian Open

28. 11. 2013, 12:57
Aktuality 1
Tipsarevičova absence ve finále Davisova poháru pomohla minulý víkend českým tenistům k zisku 'salátové mísy'. Nyní už devětadvacetiletý Srb myslí na začátek nové sezony, se zraněním jeho levé paty to ale stále nevypadá růžově. Tipsarevič je smířen s myšlenkou, že možná nestihne úvodní grandslam v Melbourne.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič

Předchozí dvě sezony zakončil jako světová devítka, na letošní rok by ale Janko Tipsarevič nejraději zapomenul. Hned v úvodu sezony sice v indické Čennaí získal svůj čtvrtý titul z turnajů ATP, jenže na Australian Open v zápase 4. kola vzdal kvůli zranění paty, se kterou laboruje dodnes, a tím začalo jeho nekonečné trápení.

Během sezony 2013 si devětadvacetiletý Srb zahrál už jen třikrát ve čtvrtfinále menších turnajů a na US Open postoupil do osmifinále. Bolesti ho trápily pořád a v polovině listopadu kvůli chronickému zranění paty přišel i o finále Davisova poháru, ve kterém Srbové podlehli 2-3 na zápasy českým tenistům.

Rok zakončil jako 36. hráč světa a pokud už za měsíc nebude obhajovat titul v Čennaí, vypadne bývalá světová osmička z Top 50. A právě Tipsarevičův návrat na kurty v úvodu roku 2014 je velmi nejistý.

"Moje zranění pořád není dobré. Ze všech sil se snažím vyhnout operaci, ale nemám stoprocentní jistotu, že stihnu alespoň Australian Open," řekl včera Tipsarevič na tiskové konferenci v Bělehradu. Úvodní grandslam sezony začíná 13. ledna.

Nyní Tipsarevič, který s manželkou Biljanou očekává narození prvního potomka, podstupuje další léčebný proces v Německu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Roger_Federer
Je čas se venovat rodine..takže klidne si dej pauzu..hlavne se uzdrav :):)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist