Tipsarevič se stále zotavuje. V Čennaí titul obhajovat nebude

26. 12. 2013, 00:04
Aktuality 7
Janko Tipsarevič kvůli zranění paty, která mu komplikovala život v uplynulém roce, přijde o začátek sezony 2014. Srbský tenista oznámil, že příští týden nebude obhajovat titul v indické Čennaí.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič

Předchozí dvě sezony zakončil jako světová devítka, na letošní rok by ale Janko Tipsarevič nejraději zapomenul. Hned v úvodu roku sice v indické Čennaí získal svůj čtvrtý titul z turnajů ATP, jenže na Australian Open v zápase 4. kola vzdal kvůli zranění paty, se kterou laboruje dodnes, a tím začalo jeho nekonečné trápení.

Během sezony 2013 si devětadvacetiletý Srb zahrál už jen třikrát ve čtvrtfinále menších turnajů a na US Open postoupil do osmifinále. Bolesti ho trápily pořád a v polovině listopadu kvůli chronickému zranění paty přišel i o finále Davisova poháru, ve kterém Srbové podlehli 2-3 na zápasy českým tenistům.

Rok zakončil jako až 36. hráč světa a za dva týdny dokonce vypadne z Top 50. Tipsarevič totiž příští týden nebude obhajovat titul na podniku ATP 250 v indické Čennaí, kde se bude konat jeden z prvních turnajů sezony 2014.

"Jsem zničený, protože nebudu moct obhajovat svůj titul v Čennaí. Bylo to velmi těžké rozhodnutí, ale s mým týmem věříme, že bylo správné. Moje noha ještě není stoprocentně připravená, ale rekonvalescence probíhá dobře a jsem přesvědčen, že už brzy budu zase schopný  hrát," oznámil devětadvacetiletý Srb, který se stále snaží vyhnout operativnímu zákroku.

"Mám za sebou tři těžké měsíce. Cítil jsem, že se včas uzdravím a Aircel Chennai Open stihnu, ale bohužel musím říct, že nebudu schopný se turnaje zúčastnit. Omlouvám se fanouškům, kteří mě podporovali a dívali se na mé zápasy. Čennaí byla vždy mým oblíbeným turnajem na začátku sezony," dodal Tipsarevič, který s manželkou Biljanou očekává narození prvního potomka.

Dosud není jisté, zda Tipsarevič stihne Australian Open, které startuje 13. ledna. Týden předtím zůstává přihlášen na exhibici v Kooyongu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemusel by se už vůbec vracet :-)
Reagovat
Bob
Běž do pr*dele :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje slová :D Ale hovorím to len preto, že mi je úplne ľahostajný, inak som zástancom toho, že nikomu nič zlé netreba želať a myslím, že aj keď mi Tipsarevič nie je sympatický, nijak sa voči mne neprevinil.
Reagovat
Frick
On nemá nic s očima (vada?)?
Reagovat
smazaný uživatel
Pretože hrá v okuliaroch? Myslím si, že ich má skôr ako "ochranné", ale naozaj neviem pesne, pretože Tipsarevičovi nefandím a nesledujem ho. Ďalším dôvodom pre nosenie okuliarov by teoreticky mohla byť alergia (trebárs peľ v očiach je nič moc), ale z mojej strany sú to naozaj len nepodložené domnienky.
Reagovat
smazaný uživatel
Istomin má při hře taky brýle a když se rozpinkával a chodil mezi lidmi, tak je neměl. :)
Reagovat
PetaM
Janko nosí brýle ne? Už jsem ho párkrát viděl mimo kurt s brýlemi ... Tak nevím :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist