Tipsarevič v Bangkoku zdolal Verdaska, čeká ho Simon

28. 9. 2012, 22:56
Aktuality 20
ATP BANGKOK - Janko Tipsarevič v Bangkoku potvrdil roli nasazené jedničky a postoupil již do semifinále. Dál srbského tenistu nebude chtít pustit Gilles Simon, kterého hřeje aktivní bilanci vzájemných zápasů.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič startoval naposledy na US Open, kde byl blízko premiérovému semifinále na grandslamovém turnaji. Po krátké pauze nezahájil poslední část sezony, ve které bojuje o start na Turnaji mistrů, v malajsijském Kuala Lumpuru, kde před rokem triumfoval, ale v thajském Bangkoku.

Osmadvacetiletý Srb plní roli nasazené jedničky a zatím postupuje bez ztráty setu. V prvním kole měl volný los, ve druhém porazil japonského outsidera Moriyu a v dnešním čtvrtfinále si v téměř dvouhodinovém boji poradil 7-6 6-4 se Španělem Fernandem Verdaskem.

"Byl to velmi těžký zápas, ale očekával jsem to. Už jsem s Fernandem hrál pětkrát a nikdy se nestalo, že by někdo vyhrál nějak snadno, vždy to byla bitva," komentoval Tipsarevič svou 50. výhru v sezoně.

Ve čtvrtfinále se bělehradský rodák utká s Francouzem Gillesem Simonem, se kterým svádí rovněž vyrovnané bitvy. První výhry se dočkal ale až na pátý pokus letos na modré antuce v Madridu. "S Gillesem jsem se už několikrát utkal a víckrát jsem prohrál, než zvítězil. Bude to náročný zápas. Gilles tu už v minulosti triumfoval dobře zná povrch a vrací se sem každý rok, zatímco já jsem tu poprvé. Zítra čekám těžký zápas podobný tomu dnešnímu," uvedl Tipsarevič.

Čtvrtý nasazený Simon, který v Thajsku triumfoval v roce 2009, dnes porazil snadno 6-4 6-1 krajana Gaela Monfilse a obhájil tak loňské semifinále. . "Vždy se snažím udělat vše pro vítězství, i když dnes Gael nebyl ve své kůži. Bylo to těžké, ale myslím, že jsem hrál dobře," řekl Simon.

Monfils hrál na druhém turnaji po čtyřměsíční pauze, semifinále z minulého týdne v Métách ale nezopakoval. "Byl jsem unavený a dnes to byl těžký zápas. Proti Gillesovi je to vždy obtížné, oba se navzájem dobře známe. Snažil jsem se ve své hře něco změnit, ale nefungovalo to.

Ve druhém semifinále se utkají druhý nasazený Francouze Richard Gasquet a Fin Jarkko Nieminen, který nečelil žádnému brejkbolu proti Kanaďanu Milosi Raonicovi a vyhrál 6-3 7-5.

- ATP 250 BANGKOK -
(Thajsko, tv. povrch / hala, 551.000 dolarů)
páteční výsledky (28. 09. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Verdasco (5-Šp.) 7-6(5) 6-4
Gasquet (2-Fr.) - Tomic (8-Austr.) 7-6(5) 6-4
Nieminen (7-Fin.) - Raonic (3-Kan.) 6-3 7-6(3)
Simon (4-Fr.) - Monfils (Fr.) 6-4 6-1

Semifinálové dvojice: Tipsarevič - Simon, Nieminen - Gasquet.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Kei to pěkně zazdil.
Reagovat
gigin
Tipsa - co jsem říkal. Simon konečná :(
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc s nim teď hraje hned znova v 1.kole v Tokiu. To máš asi radost co?
Reagovat
gigin
Nevídanou!! :DD To je prostě marný boj. Co už no :) Tak teď hlavně Djokárna v Číně ať zabere :DD
Reagovat
gigin
Ale samuraj ti to asi dojede :)) Nic jdu raději na houby :DD
Reagovat
tommr
tak to bylo - aspon pro mě - hodně nečekaný. Zdá se, že ten Simon Tipsarevicovi opravdu nesedí? Tomáš Berdych je na tom ostatně podobně - i on má se Simonem negativní H2H ...
Jinak pro Tomáše je to nečekaný vyřazení Tipsarevice samozřejmě dobrá zpráva - díky tomu si na něj navýší náskok o 100 bodů. To se mu bude hodit už příští týden kdy bude muset obhajovat lonskej titul z Pekingu a zřejmě zase něco ztratí ... :)
Reagovat
gigin
Tvl!! Co to je ten Kei?? :-OO Vletěl jsem do lesa, když vedl 4:1, nasbírám koš bedel a teď toto?? Co se stalo? Viděl jsem, že se nechával v průběhu zápasu masírovat, ošetřovat, mělo to nějaký vliv na koncovku zápasu?
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych. Za stavu 5:3 podával na vítězství a měl i mečbol, ale zazdil to,Monaco se dostal do laufu a Kei se naopak sesypal.
Reagovat
gigin
No já si myslím, že Berďa letos ani v Pekingu nestartuje. Bude hrát až v Shanghai.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hraje v Tokiu.
Reagovat
tommr
Tomáš se letos rozhod, že ten lonskej titul nebude obhajovat v Pekingu, ale v Tokiu. Čistě teoreticky by se tam moh ve finále potkat právě s Tipsarevicem ... :)
Reagovat
gigin
Mutademus: Díky za info ..
tommr: Nemohl, páč Jankela vypadne v prvním kole se Simonem :DD
Reagovat
tommr
myslím si, že podruhý za sebou v tak krátký době se Simonem neprohraje. Simon bude navíc utahanej ze zítřejšího finále v Bangkoku. Tipsu vyřadí až Klizan ... :)
Reagovat
gigin
Tak zápas Tipsa x Kližan by viděl moc rád!! Tam bych favorizoval právě Jankelu. Ale říkám, ten šnekožrout ho stejně zase klepne :))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy v 1.kole Monfils. To je hodně nepříjemný...
Reagovat
smazaný uživatel
http://en.rakutenopen.com/posting/2012/329/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň ho to donutí hrát hned od 1. kola. Jinak pak slušný los, na čtvrtfinále Wawrinka, na semi Tipsa, se kterým to moc neumí. Snad ten turnaj vyhraje, má co obhajovat, když už vynechal Bangok. Když mu někdo odstraní z cesty Berdycha, budu jenom rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš viděl to semi na Simona, na kterýho naopak umí hodně dobře. Taky doufám, že vyhraje. Před rokem to byl asi jeho nejlepší turnaj co se výkonu týče a to finále s Nadalem bylo opravdu luxusní. Navíc vyhrál i čtyřhru s Jamiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to byl, čtvrtfinále s Nalbou, pak perfektní výkon s Ferrerem, kterého smáznul snad nejjednodušeji ve vzájemných zápasech a nakonec to finále s Rafou. Skvělý turnaj, snad mu to půjde i letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Fernando, ale nevadí. Byl to dobrý zápas.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist