Tipsarevičův návrat se oddaluje, ve středu jde s patou na operaci

26. 5. 2014, 15:02
Aktuality 1
Ještě minulý měsíc Janko Tipsarevič plánoval návrat na kurty, ten však musel znovu oddálit. Se zraněnou patou, kvůli které nehraje od loňského podzimu, se ve středu podrobí operativnímu zákroku.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič začal mít problémy s patou už loni na Australian Open a i vinou zdravotních potíží prožil nejhorší sezonu za poslední tři roky. Kvůli bolestem paty v listopadu přišel i o finále Davisova poháru proti Česku a ze sváru problémů se srbský tenista nedostal ani na začátku sezony 2014.

V lednu sice na svět přivítal holčičku a stal šťastným a starostlivým otcem, zdravotní potíže mu však stále nedovolují vrátit se do tenisového kolotoče. V dubnu oznámil, že se v půlce května objeví na antukovém turnaji v Düsseldorfu, nakonec se ale musel pořadatelům omluvit.

A tak se po řadě konzervativních léčebných procedur a měsících bez výrazného zlepšení rozhodl pro radikální rešení. Včera devětadvacetiletý Srb na svých oficiálních stránkách oznámil, že ho tuto středu 28. května čeká ve Frankfurtu operace.

"Po sedmi měsících neúspěšné snahy vyléčit problémy s nohou snad všemi možnými způsoby jsem se společně s týmem rozhodl, že operace bude správným a nezbytným krokem," napsal Tipsarevič, který už vypadl z první světové stovky a navíc ho čekají další týdny, ne-li měsíce odpočinku.

Tipsarevič je bývalým osmým hráčem světa a vítězem čtyř turnajů ATP ve dvouhře. Na grandslamech se bělehradský rodák dostal na US Open, kde si v letech 2011 a 2012 zahrál čtvrtfinále. Před čtyřmi lety byl u trimfu Srbů v Davisově poháru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Budu nechutný, ale pro mě jsou teď dlouhodobě mimo dva hráči, kteří si právě často zahrávali s ruznýma MTO, nečekanými skrečemi.
I toho Novaka částečně dohnal osud.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist