Tiriac se opřel do Federera. Vybírá si, kde chce hrát, není to správné

6. 4. 2018, 10:23
Aktuality 85
Majitel turnaje Masters v Madridu Ion Tiriac se pořádně opřel do Rogera Federera. Bývalému rumunskému tenistovi se nelíbí, že si legendární Švýcar vybírá, kde chce hrát, a opět vynechá celou antukovou sezonu včetně jeho prestižního podniku. Podle Tiriaca to není správné a v jiných sportech takové chování nemá obdoby.
Profily hráčů
Ion Tiriac

Roger Federer je sice mnohými považován za nejlepšího tenistu všech dob, i tak ale občas musí čelit kritice. Do šestatřicetiletého rodáka z Basileje se nedávno opřel Ion Tiriac.

Deblovému šampionovi French Open z roku 1970, jenž momentálně vlastní antukový podnik Masters v Madridu, se nelíbí, že si Federer vybírá turnaje, na kterých chce hrát. Přístup Švýcara nepovažuje za správný. "Roger Federer je rozhodně nejlepším hráčem všech dob, ale nechová se správně. Nemyslím si, že je jeho přístup k tenisu férový."

Tiriac naráží na fakt, že Federer stejně jako loni vynechá celou antukovou část sezony a vrátí se až v červnu na oblíbené trávě. Důvod je jasný. Švýcar se chce dát po náročném startu a skvělém vstupu do sezony dohromady, aby zvládl celou druhou polovinu roku. Další turnaj odehraje v polovině června na trávě v Halle.

Tiriac věří, že taková rozhodnutí nemají v jiných světových sportech obdoby. "Představte si, že by Lewis Hamilton (jezdec Formule 1) pětkrát vyhrál Velkou cenu Grand Prix a pak by řekl, že už se dalších závodů nezúčastní."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

85
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Kazdy vi, ze bez Federera je jeho turnaj polovicni, tak to holt tezko nese. Nejaky Nadal to nevytrhne.
Reagovat
FulnekUltras
nebo Macháně... ;-) už jsem ho dlouho neviděl, ale musí se říct, že ta rumunská upřímnost má něco do sebe... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tiriac je samozrejme úplne v lese. Federer nikdy nebol ani najlepším hracom zlatej éry a uz vobec nie historie. Nahrabal si trofeje v dobe temna a z toho tazil celu kariéru. V priamej konfrontácii s najlepšími dlhodobo zaostával.
Reagovat
milos68
Ty si trochu vedle, ne? Nahrabal si v době temna, jo? Větší blbost jsem neslyšel. Jak to, že si nenahrabali ostatní v době temna...! Nezáviď a mrkni na jeho rekordy. Nebýt Federera, tak mužský tenis je nuda!!!
Reagovat
sanjasin
Ja mám iný názor. Keď myslíš najlepších, asi myslíš Djokoviča a Nadala. H2H s Djokovičom je približne vyrovnané. S Nadalom bolo výrazne pre Nadala v dôsledku psychického bloku Federera z Nadala. Odkedy Federer angažoval Ljubičiča, tak psychický blok je preč a zlepšený bekhend spôsobili, že posledných 5 zápasov je 5-0 pre Federera. Inak ma nepoznáš, najviac sa mi páči hra Federera, ale rešpektujem Nadala aj Djokoviča.Nadala, keďže si jeho fanúšik pre jeho zarputilosť, výbušnosť, bojovnosť, ktorú nemá žiadny tenista. Netvrdím ani, že Federer je najlepší hráč histórie a zlatej éry, ale nie je ním ani Nadal ani Djokovič, každému niečo chýba k tomu, aby sa tak mohlo na 100 percent povedať.
Reagovat
smazaný uživatel
Vo vacsine klucovych gs zápasoch s najvacsimi rivalmi proste zaostaval, to je fakt..
Reagovat
sanjasin
Áno,súhlasím s Tebou, je to pravda.Hlavnou príčinou podľa mňa ale
nebola výkonnosť, ale psychická odolnosť, ktorú mal hlavne Nadal
väčšiu. Ale teraz je situácia iná, bol by som rád, aby sa obaja aj Nadal aj Djokovič a tiež Murray dali zdravotne do poriadku. Federer sa na sklonku kariéry veľmi zlepšil aj psychicky a ešte aj výkonnostne, takže vzájomné zápasy by boli veľmi zaujímavé, ako by to dopadlo.
Reagovat
Roger_Federer
"Nahrabal si trofeje v dobe temna a z toho tazil celu kariéru. V priamej konfrontácii s najlepšími dlhodobo zaostával.

To myslis asi Rafu a jeno vyteznost z antuky..
Kdy potom v nejlepsich letech na vsech ostatnicj povrsich zaostavá za Rosolem, darcisem, kyrgyosem, brownem..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Množinkova, podmnožinkovat. Terminus technikus "doba temna" podle Forehanda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Raz, dva, tri, styri ovecky...Potesi..Triatlet a Federer ako vedúci stáda nesklamali, trochu chýba spaniel, ale i tak sa to počíta...
Reagovat
Roger_Federer
Jak bys mohl vedet, poznatkdo je ovecka, kdyz jsi scela jasne uplne slepa a zamilovana ovecka, ty sam, u kolotoca a chodis furt dokola.:):)
Reagovat
brixner
Vyndavat trenky z prdele neni fakt žádná prdel! To já jednou reagoval na prozváněčku tak zběsile, že sem vomylem přehlíd, vo jaký číslo vůbec šlo a že bylo v kolonce Hardcore. Mám ještě Slowly a tak podobně, ale když se vzbouří hormon a krev lítá v žílách tak, že se jedna drží tý druhý, je zaděláno na průser. Sprchu ani Kouros sem sice nevynechal, ale až ve vejtahu sem si uvědomil, že sem pílil přes celý sídliště v bačkorách vod báby Mrákotoic, kteréžto jako její dárek po asi deseti letech, nosim fakt rád. Když se votevřely dvéře, já s hrůzou zjistil, že sem naběh k tý řeznici, no dyť víte a ač sem chtěl hbitě vycouvat, měl sem pomalejší reflex, páč vona mě popadla jako paňáka a švihle se mnou přímo do pelechu tak rychle, že jedna ta papuče zůstala na rohožce za dveřma i s fuseklí! No, bylo pozdě bycha honit...Vona mě vám tak zrychtovala, že sem vodmít i plnou tašku masných pochutin jako dík za mojí návštěvu a vodbelhal se domu. A už vůbec nechtějte vědět, co sem si doma všechno začal vyndavat tam zezadu a jenom trencle to fakt nebyly...Budu jí muset to harampádí vrátit, ale raděj PPLkou, k ní vosobně už hezky dlóóóuhp nepáchnu a radši šáhnu do svejch zásob v mrazáku. Že já blb si nevzal brejle, jenže měl je Čenda a zrovna čet něco vo africkejch antilopách a tak sem nechtěl narušit rodinnou pohodu. No a co? No jasně, zase sem to vodsral já...
:-))
Reagovat
a.magerova
Hele, máš čas ve svém Životě i na nějaké upejpavé sousedky, které bys musel pracně dobývat... ;-)
Reagovat
Chrenda
jsou dva mamlasové, kteří by měli oba držet huby a zlézt někam do kouta.
Reagovat
Rogers
Tak Roger má nejvíce účastí na GS, poctivě hraje celý život i když se mu zrovna nedaří a nějaký strejda si stěžuje, že mu nepřijde do cirkusu. Tiriac se chce jen zviditelnit na úkor tenisového fenoména, který exceloval i na jeho modré antuce ve 30 letech.
Reagovat
peggy
Myslim,ze pan Tiriac velmi dobre prokoukl Federera,hraje tam kde vi,ze vyhraje a sype to.Neumi prohravat.
Reagovat
blixa
Proč by měl umět prohrávat, když to nepotřebuje ? :D
Reagovat
Rogers
Tak Federer byl ten poslední kdo nedodržoval předepsaný kalendář. Nyní je však v tenisovém důchodu. A jako prduch má nárok si vybírat neví, který zápas bude posleposlední. Trapný výrok starého může.
Reagovat
Mayo
Čo čakať od Egoistu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tiriac si vsak svojimi vyrokmi Federera na svoju stranu neziska,ak by sa vyjadril,ze jeho rozhodnutie chape,aj ked jemu sa to nehodi tak ho v tom podporuje,aby vydrzal v kariere co najdlhsie,pretoze neuveritelne propaguje tenis,tak by si Roger na tom jeho turnaji mozno este obcas pinkol,Tiriac ma sice prachy,ale vo Federerovej kariere o nicom nerozhoduje:)
Reagovat
annah
Páni, to jsou teda pindy! Tiriacovi se nedivím, že ho Federerova neúčast na antuce (potažmo na jeho turnaji) štve a mrzí. Ale to je tak všechno, co by k tomu mohl sdělit. Říkat, že to není správné, a Fedexe kritizovat, to je úplně mimo mísu. Měl by teda ze všeho nejdřív kritizovat pravidla. Protože Fedex žádná neporušil.

A ve Švýcarsku vychází nová kniha o Federerovi. Jeden z autorů je stejný jako u Fedegrafiky a opět vymyslel originální název - Federesque. :-)
https://www.payot.ch/Detail/federesque-couvercelle_antoine-9789988006549
Reagovat
letityfanousek
tak to je pro něj špatný. Osobně si myslím, že Federer si může dovolit kde chce hrát. Je ve věku, kdy musí šetřit silami, přeju mu ať mu to vydrží do 40.
Reagovat
Nola
naco to hrotit? je snad pochopitelne, ze si kazdy riaditel praje na svojom turnaji to najlepsie co tenis ponuka, samo, ze mu ide aj o prachy, ani kura dnes zadarmo nehrabe :D pes steka a karavana ide dalej.....
pokrytcom, by som ho zrovna nenazvala, robi si iba svoju pracu, vlastne tymto svojim nestastnym vyjadrenim naznacuje, ze Fedex je momentalne nenahraditelny...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kozoroh
Tiriac je farizej. Sám během své kariéry vynechával AO (jen dvě účasti na sklonku profi-dráhy) a dnes káže Federerovi, který se úćastnil 65 grandslamů v řadě. Že mu není hanba.
Reagovat
letityfanousek
Si vzpomínám, že AO v jeho éře ignorovali skoro všichni na okruhu, asi do roku 1982 (vzdálenost, blbý termín a hlavně málo $$), mimochodem díky tomu tady nahrabala zadarmo madam Margaret Court 11 titulů jako domácí. Tiriac hrál do roku 79'
Reagovat
Kozoroh
A ty myslíš, že já to nevím?!?!?!
Že AO tehdy většina vynechávala ho neomlouvá. Jeho volba, jeho problém. Ale ať nemoralizuje nad ostatními, protože to je od něho (a dalších AO-absentérů) pokrytectví.
Reagovat
Jan
Federer už ve svém věku dávno nemusel hrát, buďme rádi, že ještě hraje aspoň někde. Má na to ve svém věku nárok. Pokud to neodporuje regulím, tak nějaké kecy takového dědka jsou hodně mimo.
Reagovat
PetaM
Bylo by tedy lepší, aby přijel do Madridu, odchodil (ne-li rovnou po pár výměnách skrečnul) a zabrat tedy místo nějakému jinému tenistovi?
Reagovat
a.magerova
Pro majitele turnaje ano... nebo taky, kdyby Roger účast v předstihu přislíbil, všude v médiích by tato zpráva proběhla, vstupenky a televizní práva by se vyprodaly a pak by Roger těsně před prvním zápasem oznámil, že se zranil při tréninku a tudíž nenastoupí... to by se vlk nažral a koza zůstala celá... ;-)
Reagovat
Jan
O tu kozu jde především :)
Reagovat
ttopi
Pán by si měl uvědomit, že 99% hráčů ve věku Federera sotva chodí a karieru už mají 5 let za sebou. V jeho věku prostě není možné absolvovat stejný kaneldář, jako 25letí kluci.
Reagovat
Frantz
Ano a proto do něj letos navíc zařadil i Rotterdam :-D
Reagovat
a.magerova
Pánovi jde jen a jen o prachy, kde je Federer, tak se lámou rekordy návštěvnosti a píše se o turnaji víc a tudíž tečou větší prachy pro majitele turnaje...
Reagovat
Frantz
Zase někdo další, kdo se nebojí veřejně říct pravdu a komu je u zadele, že za to bude okamžitě fanatickými fans lynčován, že ano, místní stupid elego fans? :-D
Reagovat
janek_da
Tak jasně, že jednodušší a efektnější je prohlásit, že jsem zraněný.
Reagovat
Frantz
Nejlepší je, pokud na to někdo nemá koule, říct že ho antuka už nepotřebuje
Reagovat
janek_da
Ještě lepší je si stěžovat na malé zastoupení turnajů s povrchem, kde mám největší úspěchy
Reagovat
Frantz
Zeptej se kohokoliv z amaterských tenistů, kde a proč hrají nejraději a teprve pak mel další hovna
Reagovat
janek_da
v Americe nejradši hrají na hardu, v AUS na trávě, v Evropě v zimě na parketách

proč?
Reagovat
Frantz
"Evropě v zimě na parketách.."

V ZIMĚ - LOOL!!!!

A to teď konzultovals s kolika tenistama z Ameriky a z AUS??? Mě by třeba zajímala např. tvoje prdelová lhota, kde teď všichni pálí válet antuku..
Reagovat
Roger_Federer
Co to meles dneska za hovna retarde, koho ty chces poucovat Janka?
Nic nevic, nic neumis, ani tenis nesledujes, jenom se sem chodis vyblit nulo.
Reagovat
Frantz
argument za argumentem, dostal jsi mě, jedničko ;-)
Reagovat
Roger_Federer
A tys tady nekdy daval argumenty?:):):):):):):), prece nebudu hazet perly svinim.
Reagovat
Frantz
A jak by sis je taky chtěl házet?
Reagovat
dorons
Tak nevim,hraju tenis amatersky,ale na antuce jsem nebyl,ani nepamatuju. Kurt pred barakem ma tvrdy povrch (beton).
Reagovat
skott
já myslím že rekreanti hrajou podle toho, co jim jejich nejbližší klub nabídne nebo podle peněženky. Kdyby si všude na světě mohli lidi vybrat, tak by hráli asi všichni jenom na trávě:))
Reagovat
Frantz
Btw, jsem rád, že ses poznal :-DD
Reagovat
janek_da
dyk s tebou souhlasím :D
Reagovat
Chrenda
Co ty jsi za k0k0ta? Zmiz idi0te.
Reagovat
Krisboy
Mluvil by ten pán stejně, kdyby byl ředitelem dejmu tomu turnaje v Halle? Kritizoval by Federerovo vynechání antuky? Tiriacovi jde jen a jen o prachy, o tenis vůbec.
Reagovat
janek_da
Hlavně ať si zamete před svojím prahem. Vynechává celou sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je to vlastně s tím, jaký turnaje jsou a nejsou povinný? On opravdu může takhle bez trestu vynechat tolik turnajů Masters a grandslam?
Reagovat
George_Renel
Proč by nemohl? Už na to má roky.
Reagovat
a.magerova
Splnil už všechny 3 stanovené podmínky čili 12 let na okruhu, 600 odehraných zápasů a věk 31+, takže může... ;-)
Reagovat
Nenela
Proc by melo nekomu vadit, ze Federer neprijede? Neni snad dost dobrych jinych tenistu? Sorry, jestli se to skalnim priznivcum Federea nelibi, ale osobne nechapu ten humbuk kolem neho. Turnaj bez Federera je proste stejne dobry jako s nim. Pravo nehrat rozhodne ma a at si ho uzije!
Reagovat
ta-dah
Neco na tom bude a clanek neni o Tiriacovi, ale o jeho nazoru...

http://lastwordontennis.com/2018/02/07/roger-federer-must-play-2018-french-open/
Reagovat
Kozoroh
Bohužel jsi naletěla farizeovi, kterého během kariéry netrápilo, že vynechává AO.
Reagovat
Kozoroh
A aby nedošlo k omylu - nereaguju na článek, ale na tvoje sympatizování s rumunským pokrytcem.
Reagovat
Kozoroh
A co se týče článku - pindy, samé pindy. Pan autor je hnidopich.
Reagovat
smazaný uživatel
36 letý Švýcar mu chybí a stejně stará Serena mu vadí a nemá potřebu se na ni dívat. Aha
Reagovat
Padme
Trefné zhodnocení ;)
Reagovat
jacksomm
jestli ono to nebude tim, ze 1 - pan RF nemá narizeno nikym, kde bude a kde nebude hrat... a 2 - pan Tiriac, coby majitel turnaje, který o ucast RF prijde, je logicky nastvan (slusne receno).
Reagovat
a.magerova
Mně se zas nelíbí, že zrušil modrou antuku a srabácky podlehl vydírání Nadala... :-/
Reagovat
VlS
Jsme jedné krve, ty i já
Reagovat
Padme
Vidím to stejně :D
Reagovat
George_Renel
Modrá antuka bylo to nejlepší co mohlo diváka (a antuku) potkat.
Reagovat
Frantz
Pizda jako ty by mohla vědět, že ten modrý nesmysl odmítalo hafo dalších hráčů včetně tehdejší no.1 Djokoviče
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak,zkus se pohladit na nosíku, za ušima, vytáhni si trenky ze zadele a porovnej si lahvičky. To tě jistě hodí do pohody
Reagovat
a.magerova
Nadal modrou antuku odmítal PRVOTNĚ a HLAVNĚ kvůli barvě aniž by na ni vůbec vlezl... Nole si začal stěžovat až poté, co ji vyzkoušel a to je ten rozdíl, navíc Tiriac přislíbil, že vychytá mouchy a vlastnosti modré antuky do dalšího ročníku upraví, ale umanutý Nadal vydíral svou neúčastí, pokud nebude antuka zase v barvě, na kterou je celoživotně zvyklý...
Reagovat
Frantz
Ti řikal, jo? Anebo je to ověřené info ze zdroje - www.vlhkesny.amagorove.cz???
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, ze Nadalovi sa to od zaciatku nepacilo, ale to, ze nepride povedal az po tom zapase s Nandom
Reagovat
smazaný uživatel
ja som si to blbo precitala, ty ani nepises, ze to bojkotoval predtym ako to vyskusal, pardon :)
Reagovat
a.magerova
Z mého pohledu se Rafa choval jako Pavlovovi psi... prostě, vidí oranžovou barvu, tak "slintá" čili se raduje, že hraje na antuce - nejoblíbenějším povrchu... vidí modrou barvu a ta mu asociuje hru na tvrdém povrchu čili méně oblíbeném... takové pocitové nepohodlí (i kdyby neklouzala, tak by se Rafovi na ní špatně hrálo, víme, že nesnáší změny a tato bylo dost dramatická/nepřehlédnutelná).... velmi vzdáleně bych to přirovnala, jako když jde člověk po mostě z neprůhleného skla jinak než po mostě z průhledného skla... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
insanezy_
:D a k plotne
Reagovat
smazaný uživatel
Hned jak vytřu a povesim prádlo! :))
Reagovat
Mayo
El Matador si to môže dovoliť najviac pretože je kráľom hliny (:
Reagovat
smazaný uživatel
Vydieranie Nadala?...

Ty si v prechode, zenská.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má právo se nezúčastnit, stejně jako jako příklad s panem Hamiltonem, tečka.
Reagovat
nagini6
Dedko retardovany ... By som chcel vidiet teba ako v 36 rokoch budes svetova jednotka, ty chuj ...
Reagovat
Jan
Přesně tak.
Reagovat
dorons
:)
Reagovat
Krisboy
Haha, dědek je nasranej, že nepřijede k němu :DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist