Titul z Bali si odváží Ivanovičová

7. 11. 2010, 12:10
Aktuality 5
Nejlepším možným způsobem ukončila svoji nepříliš povedenou sezonu bývalá světová jednička Ana Ivanovičová. Srbka v dnešním finále na Bali porazila Rusku Klejbanovovou 6-2 7-6 a z posledního turnaje roku odjíždí jako jeho vítězka.
Ana Ivanovičová

Zatímco do včerejšího zápasu s Japonkou Dateovou-Krummovou nastoupila Ana Ivanovičová vlažně a nechala se zaskočit, zápas s Alisou Klejbanovovou začala srbská tenistka o mnoho lépe. Silově hrající Ruska se nedokázala při jejím podání prosadit, naopak sama servis ztratila a prohrávala 2-4. Ivanovičová set zakončila ve velkém stylu, když vyhrála jedenáct výměn v řadě.

Ve druhé sadě jí Klejbanovová byla vyrovnanější soupeřkou. Za stavu 1-1 konečně prorazila podání bývalé světové jedničky, Ivanovičová jí to ale vzápětí oplatila a kritické momenty zvládla i za stavu 5-5, kdy musela odvracet další dva brejkboly. Zápas tak dospěl do tie-breaku, který Srbka ukončila svým osmým esem.

Pro Ivanovičovou to znamená příjemný konec tenisového roku, v němž klesla až na 65. místo světového žebříčku. Sezona se pro vítězku French Open z roku 2008 začala obracet k lepšímu už v srpnu, kdy se po týdnech neúspěchů dostala v Cincinnati do semifinále. Poté se dostala mezi nejlepších 16 na US Open, kde podlehla pozdější vítězce Clijstersové, a v polovině října si v Linci připsala svůj první titul v sezoně.

"Dostala jsem se na první místo žebříčku a řekla si: 'Skvěle, musím hrát ještě líp, abych se zlepšila,' a pak jsem začala měnit techniku hry a způsob tréninku," vysvětlila Ivanovičová svůj herní propad.

"To nebylo dohře, protože jsem byla zvyklá na určitý rytmus a ten jsem ztratila. Potom vás potká pár zranění a pak začnete prohrávat zápasy, které byste měli vyhrávat. To mě srazilo dolů," dodala Srbka, jejíž forma se prý blíží té, se kterou se dostala na první místo světového žebříčku. "Cítím, že moje hra se vrací tam, kde byla, a jsem dokonce ještě agresivnější. Jsem i zkušenější a dospělejší, jsem teď komplexnější hráčka."

Vítězstvím ukončila sezonu také Kimiko Dateová-Krummová, která se dnes na Bali utkala s Danielou Hantuchovou o třetí místo. Japonská veteránka po dvou více než dvouhodinových zápasech potřebovala 66 minut na zisk prvního setu, v němž odvrátila dva z osmi brejkbolů slovenské soupeřky a ve kterém proměnila až svůj čtvrtý setbol. Ve druhé sadě potom Japonka podávala za stavu 5-4 na vítězství v zápase, Hantuchová jí čistým gamem sebrala podání a na chvíli ještě utkání zdramatizovala. Dateová-Krummová ale zareagovala dalším brejkem, při svém podání už nezaváhala a po necelých dvou hodinách zvítězila 7-5 7-5.

Výsledky - Bali (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Ivanovičová (Srb.) - Klejbanovová (Rus.) 6:2, 7:6 (7:5).

O 3. místo:
Dateová-Krummová (Jap.) - Hantuchová (SR) 7:5, 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Super, jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
paráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Aně! snad jí ty dva tituly pomůžou a vrátí se tam, kam patří - na špici!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přal jsem ji to, libila se mi jeji hra z posledni doby a i ona se mi libi:) Hlavně, je to koukatelne i se zvukem, ne jak u některych siren:)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně Ana, jen tak dál...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist