To mě vůbec nezajímá. Každý máme zdravotní problémy, řekl na tiskové konferenci Fognini

30. 3. 2017, 13:13
Aktuality 8
Fabio Fognini prožívá letos v Miami jeden z nejpovedenějších turnajů své kariéry. Po včerejším vítězství nad Keiem Nišikorim si zahraje podruhé v kariéře semifinále podniku Masters, v němž vyzve bývalou světovou jedničku Rafaela Nadala. Japonec měl údajně zdravotní potíže, to ale italského tenistu nezajímalo, protože podle něj každého něco bolí.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Fabio Fognini se po překvapivé výhře nad loňským finalistou Keiem Nišikorim probojoval v Miami do svého celkově teprve druhého semifinále na turnajích Masters. V cestě do premiérového finále mu brání už pouze bývalá světová jednička a majitel čtrnácti grandslamových trofejí Rafael Nadal.

Ital si semifinále na Masters zahrál poprvé v roce 2013 na antuce v Monte Carlu, kde nestačil na Novaka Djokoviče. Po nepříliš vydařeném startu do letošního roku se aktuálně 40. hráč světového pořadí postupně dostává do formy.

V Miami využil výpadku favoritů a postupně si poradil s Ryanem Harrisonem, Joaem Sousou, Jeremym Chardym, Donaldem Youngem a naposledy s japonskou jedničkou Keiem Nišikorim. Japonec, jemuž v žebříčku patří čtvrté místo, si po zápase stěžoval na zdravotní potíže.

"Nemohl jsem hrát naplno. Proti takovým soupeřům je těžké uspět, i když se cítíte stoprocentně v pořádku. Nemyslím si, že by Fabio dnes hrál nějak extrémně dobře, ale zahrál to, co na výhru stačilo," komentoval utkání Nišikori.

"Mně dnes nefungoval servis a udělal jsem hodně nevynucených chyb. To rozhodlo zápas. Přesto hrál soupeř slušně. Měl bych být brzy v pořádku, není to vážné zranění, jen mě některé části těla opravdu bolí," dodal sedmadvacetiletý Japonec.

Tisková konference vítěze Fogniniho se samozřejmě neobešla bez otázky, co si o dva roky starší Ital o zdravotním stavu Nišikoriho myslí. "To mě vůbec nezajímá. Nebuďte jako italští novináři," překvapil svou odpovědí.

"Samozřejmě o tom něco vím. Viděl jsem jeho poslední zápas s Delbonisem, během něhož si na kurt zavolal fyzioterapeuta. V půlce prvního setu hodně kazil z forhendu, nejspíše ho bolí zápěstí, ale to bolí nás všechny, protože místní podmínky jsou úplně jiné než v Indian Wells. Takový je sport," řekl Fognini poté vážněji.

"S výkonem nemůžu být spokojenější. Miami je jedna z největších akcí roku, obzvláště pro mě. Na kurtu se cítím výborně, lépe už to snad ani nejde," neskrýval Ital, který Nišikoriho na třetí pokus poprvé porazil a vůbec premiérově zdolal hráče Top 5 na tvrdém povrchu, radost z postupu do semifinále.

O své premiérové finále na Masters si zahraje s Rafaelem Nadalem. "Bude to strašně těžké. Pokusím se soustředit hlavně na sebe a předvést ten nejlepší výkon. Uvidíme, na co to bude stačit," uvedl Fognini.

Legendární Španěl očekává náročný souboj. "Známe se moc dobře. Už jsme spolu párkrát hráli. Je to výzva a bude to těžké. Fabio hraje skvěle," řekl Nadal, jenž z deseti vzájemných duelů sedmkrát opustil kurt jako vítěz.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
peggy
Rafa,bude tento orisek tezko louskat,jiz se mu to take nepodarilo.Kdyz hodne chce tak je to spatne.
Reagovat
aligo
Tím mě už ale kei štve, když prhraje tak má hned problém a ještě řekne že soupeř nehrál dobře.. -_-
Reagovat
smazaný uživatel
je tady. Za posledni dva roky h2h 3:3. Rok 2016 byl na jejich souboje bidny. Jeden zapas. Snad v Miami navazou na ty pekne bitvy z r. 2015.
Taky doufam, ze Fognini dorazi do finale a z druhe strany trebas Kyrgios... byla by to takova zajimava tecka za tim nasim Miamskym pripadem.:)
Reagovat
janek_da
to je konec?
Reagovat
Tuttovka
Neříkej, že jsi netleskal :D.
Reagovat
janek_da
jo, prošvih jsem to
Reagovat
PetaM
Kei je jeden velký zdravotní problém. Překvapilo by mě mnohem více, kdyby mu nic nebylo.
Reagovat
janek_da
Fabio super. Bohužel Nishi zdravotní problémy má anebo je naopak předstírá, karma.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist