Tomanová v Tunisku slaví první singlový triumf. Přidala i titul z deblu

28. 10. 2018, 14:03
Aktuality 3
ITF MONASTIR - Nikola Tomanová si v tuniském Monastiru zahrála dvakrát během dvou týdnů ve finále turnaje ITF 15k a na druhý pokus dnes slaví premiérový singlový triumf, když zdolala čtvrtou nasazenou Chorvatku Silviu Njiričovou. Dvaadvacetiletá Češka tak zkompletovala double, neboť včera společně s krajankou Kristýnou Hrabalovou vyhrála i čtyřhru, ve které triumfovala již poosmé a popáté v této sezoně.
Nikola Tomanová

Nikola Tomanová nemá svůj turnajový kalendář příliš nabitý. Během roku se představí na zhruba deseti turnajích (včetně kvalifikací) a odehraje na nich necelé tři desítky zápasů. Na akce do zahraničí často necestuje. 

V uplynulých dvou týdnech se však představila na dvou podnicích ITF 15k v tuniském Monastiru a na tamním tvrdém povrchu, na kterém dosud vyhrála jen dva zápasy v hale, dosáhla životních výsledků ve dvouhře. 

Během své kariéry byla pouze jednou ve čtvrtfinále a jednou v semifinále, v Tunisku si však zahrála dvakrát ve finále. A dnes v něm dokonce vybojovala premiérový titul. 

Dvaadvacetiletá Češka ve finále porazila 7-5 6-3 čtvrtou nasazenou Chorvatku Silviu Njiričovou, s níž si poradila ve dvou setech podruhé během jedenácti dnů, a vyhrála jedenáctý z posledních dvanácti zápasů.

Tomanová svůj úspěch na severu Afriky podtrhla i triumfem ve čtyřhře. V té zvítězila už v sobotu po boku krajanky Kristýny Hrabalové, se kterou získala čtvrtý z devíti deblových triumfů.

Tomanová letos ve čtyřhře triumfovala již pětkrát, v létě se třikrát radovala na domácích antukách společně se sedmnáctiletou Karolínou Kubáňovou. Za poslední dva měsíce v deblu prohrála jediný z 21 zápasů.

• ITF 15k MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 15.000 dolarů
finálové výsledky (27. - 28. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Tomanová (ČR) - Njiričová (4-Chorv.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - finále •
Tomanová/Hrabalová (1-ČR) - Njiričová/Zawadzká (Chorv./Pol.) 6-2 3-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fransoas
Dnešní český souboj Štefková - Martincová mi překvapil.Čekal jsem to obráceněTak ať se daří Báře i nadále.
Reagovat
PetaM
Nikooooool, paráda. Super úspěch, více takových :) Snad to příští rok dotáhne na ještě větší úspěchy. Budu držet palce a pojď! :)
Reagovat
Fransoas
Připojuji se k této recenzi.Gratulace pro Nikol.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist