Tomic je na antuce poprvé ve čtvrtfinále, čeká ho López

4. 5. 2012, 08:47
Aktuality 0
ATP MNICHOV - Talentovaný Australan Bernard Tomic v Mnichově zdolal Itala Staraceho a poprvé na antukovém turnaji vyhrál dva zápasy po sobě. V Bavorsku si tak zahraje ve čtvrtfinále, ve kterém ho čeká Španěl Feliaciano López.
Bernard Tomic

Před letošní sezonou Bernard Tomic na antuce na turnajích ATP nevyhrál jediné utkání, což už v Monte Carlu a Barceloně změnil. Nyní v Mnichově poprvé přešel také přes dvě kola během jednoho týdne. Po Belgičanu Rochusovi se poradil i s Italem Potitem Staracem, byť ve třetí sadě prohrával 0-2. Nakonec ale roli mírného favorita potvrdil a vyhrál 6-1 6-7 6-3.

"V prvním setu jsem hrál dobře a ve druhém jsem měl šanci to ukončit mnohem dřív. Myslím, že by to byl rozdíl nehrát tři sety. On (Starace) začal hrát ve třetím setu lépe a já byl brejk dole, tak jsem rád, že jsem se dokázal vrátit a že jsem na konci hrál zase dobře," komentoval Tomic.

"V posledních letech jsem se svou hrou na antuce bojoval. Teď jsem vyhrál dva zápasy po sobě a to je pro mě skvělé. Doufám, že můžu uspět i v dalším kole," dodal devatenáctiletý Australan před čtvrtfinálovým duelem.

O postup do semifinále si zahraje se Španělem Felicianem Lópezem, který bez ztraceného podání zdolal 6-4 7-6 Ukrajince Sergeje Stachovského.

López bude proti Tomicovi toužit po odvetě za vyřazení z loňského Australian Open, kdy s mladým Australanem prohrál 0-3 na sety. "Má obrovský talent a budoucnost má před sebou. Musím se soustředit jen na svou hru a věřím, že můžu postoupit dál," uvedl levoruký Španěl.

Do čtvrtfinále postoupil také domácí šampion z roku 2007 Philipp Kohlschreiber. Německý tenista si poradil po setech 7-5 6-3 s Lotyšem Ernestsem Gulbisem a zahraje si o třetí letošní semifinále. 

O to bude usilovat proti Marinku Matosevicovi, který je druhým australským čtvrtfinalistou. Matosevic ve 2. kole vyhrál souboj kvalifikantů s Kolumbijcem Robertem Farahem, který nedokázal navázat na trochu překvapivý Davyděnkův skalp z úvodního kola.

Už v semifinále čtyřhry je česko-slovenská dvojice František Čermák a Filip Polášek. Ti postoupili po snadné výhře nad Chorvaty Čiličem a Žovkem.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 450.000 eur)
čtvrteční výsledky (03. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
F. López (2-Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 7-6(4)
Kohlschreiber (4-Něm.) - Gulbis (Lot.) 7-5 6-3
Tomic (5-Austr.) - Starace (It.) 6-1 6-7(4) 6-3
Matosevic (Austr.) - Farah (Kol.) 6-1 6-7(2) 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Čilič/Zovko (Chorv.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist