Tomic porazil Andersona a získal svůj první titul

12. 1. 2013, 12:05
Aktuality 17
Bernard Tomic se raduje ze zisku prvního titulu v kariéře na okruhu ATP. Dvacetiletý Australan vyhrál finále na domácím turnaji v Sydney nad Jihoafričanem Andersonem 6-3 6-7 6-3.
Bernard Tomic

Do finálového zápasu lépe vstoupil domácí tenista, který si ve druhé hře vypracoval tři brejkboly a při třetí šanci uspěl. Tomic do konce setu soupeři žádný brejkbol nenabídnul a zvítězil 6-3.

Také ve druhé sadě mel výrazně navrch vždy hráč na servisu. První a zároveň poslední brejkbol ve druhém setu měl k dispozici Anderson, ale úspěšný nebyl a tak musel rozhodnout tiebreak. Ten jednoznačně ovládl Jihoafričan, vyhrál 7-2.

Tomic se oklepal a ve třetím setu byl lepším hráčem. V náročné čtvrté hře Anderson ještě odvrátil tři brejkboly a po tuhém boji svůj servis udržel, v gamu osmém už ale o servis přišel. Bernard Tomic v následující hře zápas na servisu ukončil.

"Je to můj první titul a já vím, že jich může být mnohem víc, pokud budu takhle pokračovat," řekl Tomic. Jsem šťastný za tento rok, opravdu jsem nadšený a těším se do Melbourne. Cítím se nezastavitelný, mám pocit že hraju skvělý tenis." dodal.

Bernard Tomic tak proměnil hned první finálovou účast na turnaji ATP v první triumf. V letošním roce je Australan zatím bez porážky. Ke třem vítězstvím v Hopman Cupu, včetně triumfu nad Djokovičem, přidal v Sydney dalších pět výher. 

Dvacetiletý Tomic, který byl nedávno kvůli chování vyřazen z daviscupové reprezentace a přišel o finanční podporu od svazu, vítězstvím ukončil osmileté čekání Australanů na triumf v Sydney. Díky zisku prvního titulu by se měl Tomic ve světovém žebříčku posunout z 64. na 43. místo.


Titul ve čtyřhře obhájili bratři Bob a Mike Bryanovi. Američtí tenisté ve finále porazili nově vzniklý pár Horia Tecau, Max Mirnyi dvakrát 6-4. Americké duo vyhrálo v Sydney již potřetí. Kromě vítězství z roku 2009, roku loňského a letošní obhajoby, mají bratři Bryanovi na kontě i tři finálové účasti.

Dnešní finále rozhodly dva brejky ve prospěchu favorizovaného páru v úvodech obou setů. Bob a Mike Bryanovi neztratili servis ani jednou a zvítězili tak dvakrát 6-4.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 436.630 dolarů)
sobotní výsledky (12. 01. 2013)

Dvouhra - finále:
Tomic (Austr.) - Anderson (JAR) 6-3 6-7 (2-7) 6-3

Čtyřhra - finále:
B. Bryan. M. Bryan (1-USA) - Mirnyj, Tecau (4-Běl./Rum.) 6-4 6-4

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Heather_Fedex
kluk ma talent....co mi trochu vadi, je takovy ten lezerni postoj a lajdacka prace nohou...jako by se vubec nesnazil a na 1. pohled to vypada, jako by si jen tak pro zajimavost pinkal a nezajimal se o vysledek...samozrejme, nekdy i to neni na skodu.
gratulace k 1. titulu!
Reagovat
Fandina
Na tenhle jeho zápas jsem byla zvědavá a přiznám se, že mě překvapil. Třetí set jsem jedním okem viděla a snažil se chlapec a nakonec vyhrál. Vyhrál zaslouženě. Tak jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Tomic
ai naj. buducnost muzskeho tenisu!
Pefect
Fandim Ti!!!
Reagovat
tommr
Tomic je jeden z několika málo hráčů na okruhu, kterejm úspěch vyloženě nepřeju - především pro jeho klackovitý chování. Moc se mi ale nelíbí ani jeho hra ...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem Tomice na Hopman Cupu při mixu Srbsko - Austrálie. Moc ho neznám, ale taky mi přišel jako takový frajírek... Hrál ovšem opravdu dobře.
Reagovat
Bob
Tomic si titul zasloužil, protože všechny porazil. A já mu tituly a úspěchy přeju, je to hajzlík a prevít a těm já rozhodně fandím!
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli je Tomic hajzlík a prevít, na kurtu vypadá stejně jako ostatní a mě celkem zajímá, jsem zvědavá na jeho další karieru a držím mu palce. Mládí vpřed!
Reagovat
Pe3k
Dobře on!
Reagovat
smazaný uživatel
A Tomicovi samozřejmě gratulace:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/68675_394036327355659_1760067833_n.jpg

Mimochodem, i tyhle Sereniny šatky se mi moc líbí:-D:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezké, fotka i video. Samí sympatičtí tenisté a tenistky! :) Asi nemusím zdůrazňovat, že z této skupiny mám nejradši Anu a Viku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, velká gratulace :). Ale doufám, že to nebude jako Dimitrov - finále v Brisbane a pak odchozené 1. kolo na tomto turnaji. Už to chce, aby ti mlaďáci začali vyhrávat turnaje a trápit/porážet hráče TOP 10, hlavně větší stabilitu hoši...máte na to ;)!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, potřeboval to jak sůl, věřím, že mu to pomůže, hlavně psychicky. Herně to ještě není, často má pořád tendenci protihráčům nalívat a v phoybu má gigantické mezery, tam je snad na úrovni Isnera. Ani z obrany nehraje tak dobře, aby si mohl dovolti hrát defenzivně jako třeba Murray.

Ale posun tam určitě je, jak po mentální stránce, tak s tím spojené i herní. Do forhendu chodí více, přijde mi, že i zvýšil procento 1. podání, které ke své hře potřebuje. Technicky na tom vždycky výborně, o jeho čopech se bude Andersonovi i zdát snad.

A vyzvihnul bych teda hlavně to, jak se dokázal zvednotu po prohraném setu. Klíčovou pro vývoj celé třetí sady byl míč za stavu 0:30 v prvním gamu. Dlouhá výměna, kterou mohli vyhrát oba. Pokud by se Anderson dostal do vedení 0:40, věřím, že by se Bernie už nezvednul. Takhle ho to nakoplo a na returnu si pak počínal lépe než Kevin.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně doufám, že se mco neunavil a udělá v Melbourne to třetí kolo, to by měla být povinnost. Na Rogera pořád zdaleka nemá, ale body potřebuje a loňské 4. kolo sice neobhájí, ale zase by pčastí ve 3. kole neztratil tak moc. A byl by to určitě pěkný zápas.
Reagovat
tito
Tak to je mazec a potěšilo mne to. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist