Tomic v Delray Beach vyřadil bývalého šampiona Haase

28. 2. 2012, 10:57
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Bernard Tomic se z posledních sedmi turnajů dostal už pošesté z úvodního kola. Talentovaný Australan na Floridě v Delray Baech zahájil výhrou nad o 14 let starším šampionem z roku 2006 Tommym Haasem.
Bernard Tomic

Bernard Tomic si letos zahrál na domácí půdě semifinále v Brisbane a osmifinále na Australian Open, když našel přemožitele jen v Murraym a Federerovi. Minulý týden v Mephisu ale vypadl hned v 1. kole, když prohrál vyrovnanou bitvu s Dodigem. V Delray Beach ale už na šestém z posledních sedmi turnajů úvodní kolo opět zvládl. 

Devatenáctiletý Australan soutěž zahájil proti o 14 let staršímu Tommymu Haasovi, který byl 33 letech nejstarším hráčem v pavouku. Zkušený Němec, který v Delray Beach před šesti lety získal jeden ze svých 12 titulů, proměnil hned svůj první brejkbol a šel do vedení 3-1. Jenže pak už mu Tomic žádnou šanci nenabídl, úvodní dějství otočil a nakonec zvítězil za 71 minut 6-4 6-3.

"Tommy hrál v několika úvodních gamech velmi dobře a podařilo se mu mi vzít podání. Já měl trochu svázané ruce, ale postupně jsem se uvolnil, začal jsem hrát lépe, míčky jsem trefoval razantněji a on (Haas) začal více chybovat," komentoval 37. hráč světa Tomic. 

O postup do čtvrtfinále si australský mladík zahraje buď s domácím kvalifikantem Timem Smyczekem, nebo Rakušanem Jügenem Melzerem, který v neděli slavil titul v hale v Memphisu.

Pouhých 52 minut stačilo k postupu domácímu Ryanu Sweetingovi. Loňský čtvrtfinalista v zápase s krajanem Donaldem Youngem sice spáchal 5 dvojchyb, celkem po svém servisu ztratil ale jen 10 fiftýnů a zvítězil drtivě 6-1 6-1.

"Bylo to rychlejší, než jsem očekával. Ale nemyslím, že by dnes Donald hrál svůj nejlepší tenis.. Měl větší problémy s větrem než já a dělal hodně nevynucených chyb," všimnul si Sweeting. "Od začátku jsem měl plán a důsledně jsem se ho držel. Hrál jsem konzistentně a držel jsem míček ve hře. Chtěl jsem bodovatr hlavně po prvním servisu," dodal Sweeting, který po prvním podání vyhrál 21 z 23 výměn.

Ve druhém kole by se Sweeting mohl utkat s nejvýše nasazeným Johnem Isnerem.

Roli turnajové dvojky plní Marin Čilič, kterého po léčbě zraněného kolena čeká první letošní zápas proti Jarkku Nieminenovi. Vítěz chorvatsko-finského souboje se v dalším zápase střetne s Izraelcem Dudim Selou, který postoupil přes Američana Denise Kudlu.

Čtvrtým nasazeným je Andy Roddick, který pokud přejde přes Němce Petzschnera, utká se o postup do čtvrtfinále s Denisem Istominem. S Uzbekem, s nímž prohrál před 14 dny v San Jose. Istomin už na Floridě postoupil z 1. kola po výhře 6-2 6-3 nad Australanem Matthewem Ebdenem.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů)
pondělní výsledky (27. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Tomic (8-Austr.) - Haas (Něm.) 6-4 6-3
Sela (Izr.) - Kudla (USA) 6-4 6-3
Istomin (Uzb.) - Ebden (Austr.) 6-2 6-3
Sweeting - Young (oba USA) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist