Tommy Haas chystá příští rok návrat

4. 10. 2016, 12:26
Aktuality 13
Tommy Haas se chce příští rok vrátit na tenisové kurty. Naposledy si německý tenista zahrál téměř před rokem na turnaji ATP ve Vídni. Na začátku letošního roku musela bývalá světová dvojka podstoupit operaci pravého chodidla. Návrat chystá na lednovém Australian Open.
Profily hráčů
Tommy Haas

Osmatřicetiletý Tommy Haas by se na kurty rád vrátil začátkem příštího roku na lednovém Australian Open, na které má určitě skvělé vzpomínky. V Melbourne si v letech 1999, 2002 a 2007 zahrál semifinále. Proto by hodnotil návrat na tomto turnaji jako "velmi výjimečný".

Majitel patnácti titulů z okruhu ATP si zahrál poslední soutěžní zápas loni v říjnu, kdy nestačil ve třech setech na turnaji ATP ve Vídni na Jo-Wilfrieda Tsongu. Haase celou loňskou sezónu trápila různá zranění. Za celý minulý rok odehrál pouhých třináct zápasů, z toho jen tři vyhrál.

Poté ho vyřadilo na dlouhou dobu zranění pravého chodidla, jež si vyžádalo operaci a vynechání celé letošní sezóny. Haas je však na podobné situace zvyklý. Jednalo se totiž už o devátou operaci za jeho dvacetiletou kariéru profesionálního tenisty.

Nebylo jisté, zda vůbec německého tenistu diváci na turnajích ještě uvidí. „Existuje šance, že už hrát nebudu. Bude velmi obtížné se k tenisu vrátit, ale udělám pro to vše,“ sdělil v dubnu Haas stránkám ATP. Pro bývalou světovou dvojku bude návrat velkou výzvou. Němec momentálně nejvíce pracuje na fyzické kondici, jelikož tenis je čím dál tím fyzicky náročnější.

Haas na svém instagramu před dvěma týdny jasně fanouškům vzkázal, že kariéru chce ukončit podle sebe nikoli kvůli zraněním, která ho v jeho dlouhé profesionální kariéře často sužovala.

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak at je to pro radost! :-)
Reagovat
gigin
tady máš pro radost:

https://www.facebook.com/wearetennis/photos/a.195211863832571.43624.183097091710715/1244709852216095/?type=3&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
VlS
Ne že bych ti to nepřál chlape, ale moc tomu nevěřím, leda v dblu.
Reagovat
Kozoroh
Taky to tak vidím.
Reagovat
Marduch
V 38 letech se vracet po roční pauze na tour? Jako docela kuráž :-o
Reagovat
Davor1
Keď by bol fyzicky OK dlhšiu dobu, tak by to podľa mňa ešte do päťdesiatky vytiahol. Je to môj obľúbený hráč ever a už som sa zmieril, že ho na kurtoch neuvidím, tak snáď to nebude len taký slepý výstrel a bude ešte stíhať, nerad by som videl, keby prehrával s nejakými noname hráčmi a ukončil kariéru štýlom ako napríklad Hewitt...
Reagovat
Fandina
už se těším. Nejen na jeho hru se ráda dívám. Joooooooo go Tomy go go!!!
Reagovat
Lunej..
Uz aby to bylo, hezkych chlapu, navic jednorucaku, neni nikdy dost:)
Reagovat
Davor1
A na čo sa ešte rada dívaš?
Reagovat
Fandina
Přece na něj. Je to pěkný chlap!!!
Reagovat
Tornes
To je aspoň spránej nezmar ;) Doufám, že to nebude návrat jen pro návrat a ještě zahraje pár hezkých výsledků i zápasů. Jestli se nemýlím, tak je to hráč hrající na okruhu nejdéle ze všech (když neodčítáme zranění).
Reagovat
Carloss
spolu se štěpánkem, jelikož haas tento rok nehrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist