Tommy Haas ve Vídní prohrál s Žemljou

19. 10. 2012, 19:59
Aktuality 8
O velké překvapení se ve Vídni postaral Grega Žemlja. Na slovinského tenistu nestačila turnajová trojka Tommy Haas. Do semifinále se naopak dostali favorité Tipsarevič a Del Potro, čtvrtým postupujícím je Gilles Muller.
Tommy Haas

Prvním semifinalistou turnaje ve Vídni se po vítězství 6-3 6-4 stal Gilles Muller. Devětadvacetiletý tenista z Lucemburska v 75 minut trvajícím zápase s Paolem Lorenzim skvěle servíroval. Muller trefil 10 es, svému soupeři nenabídl ani jeden brejkbol a sám využil dva ze dvou.

Semifinálovým soupeřem Gillese Mullera bude turnajová jednička Juan Martin Del Potro. Argentinec ve čtvrtfinále, ve kterém měl po prvním servisu úspěšnost přes 90 %, porazil Marinka Matoseviče z Austrálie dvakrát 6-2.

Ve čtvrtfinále byla úspěšná také turnajová dvojka. Janko Tipsarevič v zápase s Aljazem Bedenem vyhrál první set 6-2. Druhý set skončil předčasně. Bedene prohrával 2-4, když kvůli zranění hýžďového svalu musel ze zápasu odstoupit.

"Jsem rád za postup do semifinále. Samozřejmě tohle není cesta, kterou jsem chtěl zvítězit, ale je fajn mít delší přestávku. Se svou hrou jsem spokojený," řekl Tipsarevič, který je v žebříčku „Race To London“ na devátém místě a může tak reálně myslet na start na Turnaji mistrů.

Tipsarevič si zahraje semifinále ve Vídni podruhé v kariéře. Před třemi lety Srb prohrál v zápase o finále s Rakušanem Melzerem, zítra vyzve Grega Žemlju.

Slovinský tenista se postaral o velké překvapení, když z turnaje vyřadil Tommyho Haase. Němec se ještě po prvním prohraném setu dokázal do zápasu vrátit, když zvítězil ve druhé sadě.  Rozuzlení zápasu přišlo v pátém gamu rozhodujícího setu: Haas odvrátil dva brejkboly, ale na třetí už byl krátký. Zbytek zápasu se Haas nezmohl ani na jeden bod, prohrál 2-6 a na 501. výhru na okruhu ATP si bude muset počkat.

"Na kurt jsem šel s myšlenkami na vítězství, od začátku jsem se cítil dobře. Měl jsem nějaké problémy na servisu, ale soupeř taky nepodával nejlépe, především ve třetím setu. Zkusil jsem hrát víc přes střed, soupeři na forhend a ten začal dělat chyby. Odehrál jsem dobré výměny při brejkbolech a v závěru jsem trefil i nějaká esa. Byl jsem soustředěný a hrál svůj nejlepší tenis," okomnetoval vítězství Žemlja.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 550.000 dolarů)
páteční výsledky (19. 10. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (1-Arg.) - Matosevic (Austr.) 6:2, 6:2,
Tipsarevič (2-Srb.) - Bedene (Slovin.) 6:4, 4:2 skreč,
Žemlja (Slovin.) - Haas (3-Něm.) 6:4, 4:6, 6:2,
Muller (Luc.) - Lorenzi (It.) 6:3, 6:4.

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Asi to nebyla náhoda Tommy.. Žemlja zatápí i Tipsovi
Reagovat
a.magerova
no škoda :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Občas koukám na švýcarské sportovní stránky kvůli hokeji, ale dneska jsem tam objevil hlavně zprávy, které se týkají mužského tenisu a na TP o nich zatím není ani zmínka... Ačkoliv mužský tenis nesleduju, tak vám to sem musím dát.

Roger pravděpodobně nebude hrát Davis Cup proti ČR. Fanoušci Rogera však jistě ocení zajímavou fotogalerii. :)
http://sport.ch.sportalsports.com/sportch/generated/article/tennis/2012/10/19/24919500000.html

Andy Murray nebude hrát v Basileji kvůli bolesti zad.
http://sport.ch.sportalsports.com/sportch/generated/article/tennis/2012/10/19/24921500000.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. To je pro mě novinka. I když jsem to trochu čekal.
Reagovat
a.magerova
tak jsem taky projela švýcarský bulvár, já teda hlavně kvůli tenisu, a našla jsem určitý návod, jak poděkovat Andymu za super výkony :-)))
http://f1.blick.ch/img/incoming/origs2036464/8935569806-w644-h429/0000000007818970.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
... huu, takova zrada! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://i1.dailyrecord.co.uk/incoming/article1226493.ece/ALTERNATES/s615b/Andy+Murray+dogs
Reagovat
Heather_Fedex
monty, dekujeme zq velmi zajimavou galerii ;))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist