Toronto: Krejčíková v kvalifikaci otočila zápas proti Linetteové ze stavu 4-6 a 1-5!

6. 8. 2017, 07:34
Aktuality 26
WTA TORONTO - Barbora Krejčíková vstoupila do kvalifikace prestižního turnaje v Torontu parádním obratem. Jednadvacetiletá Češka prohrávala s Polkou Magdou Linetteovou 4-6 a 1-5, přesto dokázala i díky odvrácení jednoho mečbolu postoupit po vítězství 4-6 7-6 6-4 do 2. kola. V boji o hlavní soutěž narazí na Japonku Naomi Osakaovou.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková ještě minulý víkend hrála deblové finále na antuce ve švédském Bastadu, pak ji však rychlý přesun na severoamerické betony.. Pozice ve světovém žebříčku, v němž je na 123. místě a nejvýše v kariéře, jí totiž poprvé umožňuje zkoušet štěstí na přípravných turnajích před US Open. V New Yorku by si koncem srpna měla zahrát třetí rok po sobě kvalifikaci.

A proto se nyní snaží dostat do co nejlepší formy. Svou šňůru v zámoří začala včera na prestižním Rogers Cupu v Torontu, kde úspěšně vstoupila do kvalifikace. Ovšem nechybělo moc - vlastně pouhý jeden prohraný míček - a v Kanadě si už mohla balit kufry. 

Krejčíková totiž v utkání s Polkou Magdou Linetteovou prohrávala 4-6 a 1-5 a byla na pokraji vyřazení. Jednadvacetiletá brněnská rodačka se ale nevzdala a vývoj postupně otočila. Smazala manko dvou brejků, když za stavu 4-6 a 4-5 při podání soupeřky přežila mečbol, a vynutila si třetí set. V něm ještě prohrávala 0-2, ovšem rozhodit se opět nenechala a nakonec po dvou a půl hodinách boje zvítězila 4-6 7-6 6-4.

O start v hlavní soutěži si Krejčíková zahraje v neděli v prvním vzájemném střetnutí proti devatenáctileté Japonce Naomi Osakaové. Talentovaná Asiatka aktuálně figuruje na 48. místě světového žebříčku a v kvalifikaci plní roli nasazené jedničky.

WTA PREMIER 5 TORONTO
los dvouhry

Už v pátek byla v Torontu rozlosována hlavní soutěž, ve které je zatím pět českých hráček. Poprvé v roli světové jedničky se představí Karolína Plíšková, v návratu po zranění bude pokračovat vítězka Rogers Cupu z roku 2012 Petra Kvitová, na antukový triumf z Bastadu bude chtít navázat Kateřina Siniaková a chybět nebudou ani třicátnice Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Plíšková má na úvod volno a čeká na lepší z dvojice Pavljučenkovová-Cornetová. Kvitová začne proti Španělce Carle Suárezové-Navarrové (h2h 5-5), s níž už čtyřikrát po sobě prohrála. Siniaková čeká na úspěšnou kvalifikantku, Šafářovou vyzve poprvé domácí dvacetiletá tenistka Francoise Abandaová a Strýcová narazí na Francouzku Kristinu Mladenovicovou (h2h 1-2).

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.735.139 dolarů
sobotní výsledky (05. 08. 2017)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Linetteová (Pol.) 4-6 7-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
EllNino
bohužel nevyužila mečbol za stavu 5:4 na returnu a set prohrála v tiebreaku ... ve druhém už ztrácí o brejk, to nevypadá moc dobře ...
Reagovat
EllNino
bohužel ... asi se rozpadla její hra ...
Reagovat
tommr
je to škoda. Postup byl tak blízko ... :(
Reagovat
EllNino
a přitom tak daleko :) ...

Nu, musíme uznat, že velkou kliku si vybrala už včera, klidně nemusela tenhle zápas hrát, mohla včera prohrát včera 4:6 1:6 a nebylo by o čem ...
Tak můžeme říct, že přehrávala 48. hráčku světa ... a ten mečbol na returnu není žádná jistota bohužel ... pak se rozpadla bohužel
Reagovat
sprchon
Škoda, ale výhru jsem nečekal. Asi dobrej výsledek. ;)
Reagovat
historik
6:1 v prvním setu! Škoda, že to není k vidění.
Reagovat
com
tak Krejčíková se s tím zatím nesere, asi se chce dostat do stovky :D
Reagovat
fialka
Videl niekto Magdu? Čo sa stalo, že dostala kanára?
Reagovat
Frick
Dnes místo nějaké chutné rybky chytil ptáka. Zpěvného.
Reagovat
marcel19752
dá se někde ta krejčíková někde sledovat živě?
Reagovat
Frick
Určitě jo.
Reagovat
marcel19752
na zive.p.r.e.n.o.s.y.cz nic není, kde by se to dalo najít ani tipsport to nedává a to závěrečné kla kvalifikací většinou mívá
Reagovat
bIbec
jj, v hledišti asi.
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová
(WTA 470 Stanford QF, 100 b.)

Po bezproblémové výhře nad Bondarenkou Petra šokovala hrozivým debaklem 2:6 0:6 s Cici Bellis, když si nebyla schopna za celý zápas udržet jediný servis. V jejím týmu bude asi hodně co k řešení.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

2) Lucie Hradecká
(ITF 60 Bad salgau R32, 1 b.)

Na Lucčinou singlovou kariérou se bohužel i nadále smráká :-(

ZNÁMKA: 4 (3/10)

3) Jesika Malečková
(ITF 60 Bad salgau R32, 1 b.)

Jesika bohužel skončila na stejném turnaji stejně špatně.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

4) Miriam Kolodziejová
(ITF 60 Bad Salgau Q2, 0b.)

Miri doplatila na složitý los, který ji do finále kvady přihrál pozdější finalistku Schollovou. Cesta výše pro ni není lehká. I přesto je ve svém ročníku (1997) nejnadějnější...

ZNÁMKA: 3- (4/10)
Reagovat
Frick
V souvislosti s ročníkem 97 se sluší připomenout Simonu Heinovou, která, bohužel, už vlastně třetí sezonu v řadě spíše nehraje než hraje :-(

http://www.tenisportal.cz/hrac/heinova/?annual=2014
Reagovat
smazaný uživatel
"Talentovaná Asiatka aktuálně figuruje na 48. místě světového žebříčku a v kvalifikaci plní roli nasazené jedničky."
V kvalifikaci fandím dneska nasazené jedničce, Ash a Báře :-)
Pome!
Reagovat
EllNino
ale Osaka je myslím trojka :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
To já vím :-) Ale v článku to mají špatně :-)
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/kanadska-expertka-podezriva-djokovice-problemy-s-dopingem--18341cz/
Reagovat
blixa
Hloupé spekulace bulvární slintalky ...
Reagovat
fialka
Nepoznáš? Kto chce psa biť, palicu si vždy nájde. Aj Rafa si tým prešiel a dodnes to niektorí antifans vyťahujú a operujú s tým. Aj v článku to hneď spomenuli, jelitá. Stačí jedna babizňa a problém je na svete.
Reagovat
smazaný uživatel
Všeci v tej ATP sú akosi přesypaní a přesolení. Terazky aj Stan zlýhal, boh vie co za tým skutočnie viezí. Možno sa toho tiež nabudúce ujmie kdajaky medialný plátok a uvedie tie skutočnosti to napravou mieru. Tunaj na tenisportále sú tiež rozni pochybovači, že ta ATP špička hraje čisto.
Reagovat
fialka
:)
Reagovat
sprchon
Wow, Madison. :) Nech to tam vyhrá celé.
Reagovat
blixa
No toto ??!!! To jste si dovolili dost !!! :D
Reagovat
lars
Kdo ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist