Trápení pokračuje. Krejčíková ve druhém kole US Open podlehla Kruničové a čtvrtfinále neobhájí

1. 9. 2022, 06:48
Aktuality 21
US OPEN - Barbora Krejčíková po zranění loktu pokračuje v herním i výsledkovém trápení. Ve druhém kole US Open šestadvacetiletá Češka podlehla 6-2 4-6 2-6 Aleksandře Kruničové a neobhájí loňské čtvrtfinále. Srbka v další fázi vyzve rozjetou Ljudmilu Samsonovovou.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Třetí nejvýše postavená Češka na turnaji Barbora Krejčíková měla duel proti 96. hráčce světa Aleksandře Kruničové dobře rozehraný a díky třem brejkům získala první set. O tři roky starší Srbka ale přestala později chybovat a díky stoprocentnímu servisu ve druhé sadě duel vyrovnala.

V rozhodujícím třetím setu neztratila Kruničová od stavu 2-2 ani jeden game a po hodině a 52 minutách si zajistila postup do třetího kola. Krejčíkové nepomohlo ani sedm es, naopak zaznamenala 38 nevynucených chyb.

"Určitě musela přidat a něco změnit. Bohužel se tam utkání zlomilo. I ve třetím setu jsem si vytvořila šance, jenže jsem je neuhrála. Musíme se na průběh utkání podívat, poučit se a jít dál," uvedla Krejčíková.

Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros Krejčíková zaznamenala po únorovém zranění lokte další slabší výsledek na grandslamu. Při obhajobě titulu ve French Open vypadla hned v úvodní fázi, později se ve Wimbledonu dostala do 3. kola.

"Zápas se dnes zlomil kvůli mým nevyužitým šancím. Ty jsem dřív proměňovala. Když se mi to ale nedaří, tak si ty důležité balony vezme soupeřka a vyhraje," řekla po utkání českým novinářům Krejčíková.

Svěřenkyně trenéra Aleše Kartuse bude mít v New Yorku ještě šanci ve čtyřhře, kde bude bojovat s Kateřinou Siniakovou. "Doufám, že se nám bude dařit. Když už mi singl nevyšel, dám do deblu všechno, abychom tu byly co nejdéle," dodala Krejčíková.

Srbka si o vyrovnání grandslamového maxima (osmifinále na US Open 2014) zahraje s dvanáct zápasů neporaženou Ludmilou Samsonovovou. (h2h 1-0). Šampionka z Washingtonu a Clevelandu ve druhém kole porazila 6-3 7-6 loňskou finalistku Leylah Fernandezovou z Kanady, vyhrála 12. zápas v řadě a překonala své maximum na newyorském grandslamu.

• US OPEN 2022 •
USA / New York, tv. povrch, 60.102.000 dolarů
středeční výsledky (31. 08. 2022)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Kruničová (Srb.) - Krejčíková (23-ČR) 2-6 6-4 6-2
S. Williamsová (USA) - Kontaveitová (2-Est.) 7-6(4) 2-6 6-2
Xiyu Wang (Čína) - Sakkariová (3-Řec.) 3-6 7-5 7-5
Džabúrová (5-Tun.) - Mandliková (USA) 7-5 6-2
Gauffová (12-USA) - Ruseová (Rum.) 6-2 7-6(4)
Samsonovová (Rus.) - Fernandezová (14-Kan.) 6-3 7-6(3)
Andreescuová (Kan.) - Haddadová Maiaová (15-Braz.) 6-2 6-4
Garciaová (17-Fr.) - Kalinská (-) 6-3 6-1
Kuděrmetovová (18-) - Zaněvská (Belg.) 6-2 6-3
Keysová (20-USA) - Giorgiová (It.) 6-4 5-7 7-6(6)
Riskeová-Amritrajová (29-USA) - Osoriová (Kol.) 6-4 6-7(5) 7-6(5)
Rogersová (31-USA) - V. Kužmová (SR) 7-5 6-1
Shuai Zhang (Čína) - Schmiedlová (SR) 7-5 6-1
Marinová (Kan.) - Snigurová (Ukr.) 6-3 7-6(5)
Gálfiová (Maď.) - Dartová (Brit.) 6-4 6-0
Tomljanovicová (Austr.) - Rodinová (Rus.) 1-6 6-2 7-5
• Dvouhra žen - 1. kolo •
Alexandrovová (28-) - Stearnsová (USA) 6-4 4-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
Mantra
jsem ráno cestou do práce, říkám si, no holka překvapuje, a pak se podívám o pár hodin pozdějí a ejhle, ona to dokázala... prohrát smilesmile
Reagovat
Liverpool22
je hrozná škoda, že to nedopadlo. smile Začátek zápasu vypadal výborně, ale jedním brejkem ve 2. setu se psychologie zápasu změnila. No a na konci zápasu padla na Báru deka a nebyla schopná trefit kurt smile
Jinak Bára je pořád GS vítězka a z tohoto pohledu mi přišlo neuctivé, že zápas byl odstrčen na pidi kurt kamsi na okraj zájmu - přeci jen GS vítězky mají hrát na větších kurtech, kdy zápas pak má úplně jinou atmosféru smile
Reagovat
A211
Nějak se do toho zamotala podle mě si lže že je na dobré cestě
Reagovat
Nola
a co si cakal? na hlavnych kurtoch hraju Americania, alebo hraci z preferovanych krajin, Barbora na zastrcenom kurte, celkom vypoveda o tom, kde nas maju smile
Reagovat
tommr
upřímně řečeno Bára si se svými současnými výkony ani lepší kurty nezaslouží ... smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Pe3k
To je fakt cyp ten FAA, on neuhraje set smile a do toho postupuje Serena. Proč tu pořád není ten blijící smajlík? Hodil by se např. pod každý příspěvek fandů Nadala apod.
Reagovat
GaelM
Jak jsem psal před turnajem, udělala by líp, kdyby se místo singlu přihlásila do mixu. Tam má mnohem vyšší potenciál - a třeba by jí to do budoucna zase trochu nakoplo.
Reagovat
Krisboy
...s J1rkou. Třeba by je to oba probudilo.
Reagovat
makro99
Veselým nebo Lehečkou?
Reagovat
Krisboy
J1rka je jen jeden.

Lehečka je zatím stále jen J2rka smile
Reagovat
makro99
no já se obávám, že už máme 1-edničky dvě.. a to nejen žebříčkově :/
Reagovat
peggy
Myslim,ze se hrají take 250 turnaje,tam možná projde aspoň do 3kola.Dal ne.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
makro99
historický okamžik - nick "peggy" dostal souhlasnou fajfku :)
Reagovat
lvicek
Vzbudila jsem se nekdy o pul druhy, koukla na stav zapasu 6:2, 2:2 pro Baru, rikam si, ze to vypada nadejne a sla spat. No, pro Baru to asi nebyl nejstastnejsi moment...
Reagovat
Liverpool22
začátek byl super a byl jsem nadšený, ale ve 2. setu se vše jedním brejkem zlomilo a konec zápasu byl ze strany Báry tragédie.....Je to škoda smile
Reagovat
Ela-fon-isi
To stejný. Ještě jsem si dvacku vsadila na Sirénu s tím, že ráno uslyším, jak Bára i matka postupují a u Báry smilesmile
Reagovat
gigin
https://www.eurosport.com/tennis/us-open/2022/nick-kyrgios-complains-about-marijuana-fumes-during-his-us-open-second-round-match-against-benjamin-_sto9113752/story.shtml
Reagovat
Krisboy
Před pár lety si podobně stěžoval i Ježíš. Na nějaké letní tisícovce v USA bo Kanadě to myslím bylo.
Reagovat
Krisboy
Jasně, byl to Montreal 2015 smile

https://www.theguardian.com/sport/2015/aug/16/novak-djokovic-cannabis-smell-jeremy-chardy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist