Trápení Vaidišové pokračuje, v Moskvě podlehla Duševinové

6. 10. 2008, 21:21
Aktuality 5
WTA / ATP MOSKVA - Česká tenistka Nicole Vaidišová pokračuje v nevydařených výkonech a na druhém turnaji za sebou nepřešla přes první kolo. Dnes v Moskvě 22. hráčka světového žebříčku prohrála s domácí Verou Duševinovou 1-6 6-3 3-6.
Nicole Vaidišová

Vaidišové se sice po prohraném prvním setu podařilo ve druhém vyrovnat, ale v rozhodující sadě nechala jít o 55 míst v žebříčku horší soupeřku do vedení 3-0 a ztrátu již nedokázala dohnat.

Duševinová měla být hratelnou soupeřkou. Před čtrnácti dny utrpěla debakl od Němky Lisické a první vzájemný duel s Vaidišovou také hladce prohrála. Dnes však získala úvodních pět gamů a určila ráz utkání. V druhém kole narazí na světovou jedničku Jankovičovou.

Česká tenistka vyhrála od červencové účasti ve čtvrtfinále Wimbledonu pouze dva zápasy. Navíc se jí od té doby podařilo přejít na sedmi turnajích přes první kolo jen dvakrát. Letos má Vaidišová nelichotivou bilanci 19 výher a stejného počtu proher. Z herní mizérie nedostala ani na halovém turnaji v Moskvě.

Vstup do turnaje naopak zvládla setjně stará Slovenka Dominika Cibulková. Ta postoupila do druhého kola poté, co jí za stavu 6-1 4-1 vzdala kvůli zranění levé nohy Francouzka Marion Bartoliová. Svým způsobem tak soupeřce oplatila týden starou porohru ze Stuttgartu. O postup mezi nejlepších osm se Cibulková utká s Anou Ivanovičovou.

Devětadvacetiletá Francouzka Amelie Mauresmová dnes i ve třetím vzájemném zápase porazila o 11 let mladší krajanku Alize Cornetovou a znovu tak odmítla debaty o nástupu nové generace. V druhém kole narazí na turnajovou dvojku Dinaru Safinovou.

"Odehráli jsme vyrovnaný zápas. Pro mě to bylo důležité vítězství. Po dvou prohrách v prvním kole v Tokiu a Pekingu se hned cítím lépe," řekla bývalá světová jednička Mauresmová.

V mužské části se dnes z nasazených tenistů představila pouze turnajová dvojka Igor Andrejev. Domácí hráč vyhrál nad Luem z Tchaj-wanu první set 6-2, následně soupeř vzdal vinou zraněného kolena.

Ženy hrají v ruské metropoli o dotace ve výš 1.340.000 dolarů, muži o téměř třista tisíc méně.

WTA MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.340.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Duševinová (Rus.) - Vaidišová (ČR) 6-1 3-6 6-3
Mauresmová (Fr.) - Cornetová (Fr.) 6-7(3) 6-3 6-4
Cibulková (SR) - Bartoliová (Fr.) 6-1 4-1 skreč B.

ATP MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.049.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Andrejev (2-Rus.) - Lu (Tchaj-wan) 6-2 skreč L.
Chardy (Fr.) - Starace (It.) 3-6 6-1 6-4
Garcia-López (Šp.) - Devilder (Fr.) 6-2 6-4
Santoro (Fr.) - Ščukin (Kaz.) 4-6 7-6(2) 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Škoch/Zelenay (ČR/SR) - Moser/Sela (Něm./Izr.) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Je Vera tak dobra nebo Vaidisova tak spatna?Ale preju ji to, potrebuje obhajit body z lonska, Vaidiska by beztak nemela v dalsim kole narok...A zitra DEN SOUROZENCU SAFINOVYCH:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nescházelo a skončila tam už ve 2. kole. Pak se nějak vzpamatovala a dotáhla to do QF. Aktuálnost pádu Vaidišové je vidět z přehledu Best 17. Wimbledon ji dlouho držel nahoře, ale všechny další body má vlastně jen z října a ledna. Větší pád nastane už v žebříčku pro 20.10. (-110, -195).

Vaidišová, Best 17, součet 1142 bodů - #22
Moskva - 110 QF
Zurich - 195 SF
Linz - 125 SF
Gold Coast - 35 QF
Sydney - 125 SF
Australian Open - 140 4R
Dubaj - 40 2R
Indian Wells - 1 2R
Miami - 1 2R
Berlín - 1 1R
Řím - 1 1R
Roland Garros - 2 1R
Birmingham - 35 QF
Wimbledon - 250 QF
Los Angeles - 20 2R
Montreal - 1 1R
US Open - 60 2R
Reagovat
smazaný uživatel
Skotty, moc dobře víš, že obhajoba 110 bodů se konat nebude. Příště hraje s Jelenou (cituji pana odborníka: "na okruhu neni vetsi ubozacka nez ona") a s turnajem se rozloučí.
DEN SOUROZENCU SAFINOVYCH se mohl konat letos začátkem července, kdyby ovšem ta tvá trapka Dinara nevypadla tak brzo. Marat to nečekaně dotáhl do krásného SF, ale ona případné sourozenecké semifinále zmrvila už dávno předtím.
Reagovat
skott
Uvidime, ale Dushevina uz jednu srbku na lopatkach mela...A Jankovic, jakkoli se to muze zdat neuveritelne, robot neni.To, co sem o ni napsal je mysleno predevsim kvuli jejim moralnim vlastnostem, ktery nejsou v rovnovaze s tenisovymi.A "Den Safinovych" opravdu nenastane, program je nejaky prehazeny.Dinara i AnnaC az zitra.Jestli Chaky prohraje, tak je to pekny trapas WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Když tak věříš, měl bys na Čakvetadze vsadit. Kurs je velmi dobrý.
Morální vlastnosti? Pamatuju, že na US Open si stěžovala, že Sereně procházelo časté zdržování, kdežto jí v předchozích kolech napomínali za utírání ručníkem během gemů. Tyhle neškodné pokusy o rozhození soupeře občas dělají všichni, tak se s tím smiř.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist