Trápící se Auger-Aliassime po obratu porazil Berrettiniho a přestřihl šňůru čtyř porážek

14. 8. 2023, 23:17
Aktuality 2
ATP CINCINNATI - Světová čtrnáctka Félix Auger-Aliassime (23) si podruhé a opět na Masters 1000 v Cincinnati poradil s Matteem Berrettinim (27). V úvodním kole kanadský čtvrtfinalista posledních dvou ročníků zvítězil po obratu 4:6, 6:2, 6:3, ukončil sérii čtyř porážek a připsal si teprve druhé vítězství od konce března. Ve druhém kole narazí na Francouze Adriana Mannarina, s nímž je poprvé přihlášen do čtyřhry.
Félix Auger-Aliassime (© AFP)

Félix Auger-Aliassime od konce března prohrál sedm z osmi duelů, byť byl většinou výrazným papírovým favoritem, a porazit za tu dobu dokázal jen člena druhé světové stovky. A ideálně neodstartoval ani v Cincinnati, kde v posledních dvou letech nechyběl ve čtvrtfinále.

Souboj s Matteem Berrettinim začal kvůli dešti s téměř tříhodinovým zpožděním a kanadský tenista prohrál první set. V dalším průběhu si ale pohlídal všechny servisy a vývoj otočil. Po 2 hodinách a 20 minutách zvítězil 4:6, 6:2, 6:3 a po dvou porážkách na trávě v Ohiu během dvou let vyrovnal vzájemnou bilanci na 2:2. Poprvé o pět let staršího Itala porazil v roce 2021.

"Je to pro mě velké vítězství. Tento rok je těžký, potýkám se s novými věcmi a za každé vítězství jsem šťastný. Turnaj teprve začíná, chci jít dál, pořád mám velké ambice, ale nikdy jsem o sobě nepochyboval," řekl Auger-Aliassime po přerušení série čtyř porážek.

Ve druhém kole třiadvacetiletý Kanaďan narazí poprvé na Adriana Mannarina. S o dvanáct let starším Francouzem je paradoxně přihlášen poprvé do soutěže deblistů.

Carlos Alcaraz na Masters 1000 v Cincinnati vykročí za bojem o udržení postu světové jedničky prvním zápasem proti Jordanu Thompsonovi. Australský kvalifikant v úvodním kole zdolal ve dvou tie-breacích domácího veterána Johna Isnera a vzájemnou bilanci upravil na 2:3.

Velká část pondělní programu se neodehrála kvůli dešti. Game od postupu je Stan Wawrinka, jenž vede nad Američanem Brandonem Nakashimou 5:2 ve třetím setu. Za stavu 7:6 a 4:3 bylo přerušeno utkání chorvatského obhájce titulu Borny Čoriče s domácím Sebastianem Kordou.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 7.622.925 dolarů
pondělní výsledky (14. 08. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Auger-Aliassime (12-Kan.) - Berrettini (It.) 4:6, 6:2, 6:3
Ruusuvuori (Fin.) - Moutet (Fr.) 6:4, 6:2
Jarry (Chile) - Safiullin (Rus.) 4:6, 6:3, 6:3
Lajovič (Srb.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6:3, 6:4
Thompson (Austr.) - Isner (USA) 7:6 (7:5), 7:6 (7:2)

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Pe3k
Felix vyhrál zápas? smile
Reagovat
Tennisfan77
Tam rozhodl ten break v druhé sadě, začal si věřit a byl už jasně lepším hráčem. Opětovně se ukázalo, že sebedůvěra je polovina úspěchu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist